Πίνουμε κοκτέιλ δίπλα στο κύμα: Πέντε μαγαζιά για να νιώσετε καλοκαίρι

Η πυξίδα των καλοκαιρινών εξόδων στρέφεται προς παραλία και η δράση μεταφέρεται σε bars και beach bars της Αττικής με φόντο το γαλάζιο. Εισαγωγή νέων spots και «φρεσκάρισμα» κλασικών σημείων συνάντησης δίνουν το σύνθημα.

Πίνουμε κοκτέιλ δίπλα στο κύμα: Πέντε μαγαζιά για να νιώσετε καλοκαίρι

Η πυξίδα των καλοκαιρινών εξόδων στρέφεται προς παραλία και η δράση μεταφέρεται από το κέντρο της Αθήνας σε bars και beach bars της Αττικής με φόντο το γαλάζιο. Δυνατός προορισμός η Αθηναϊκή Ριβιέρα, που για ένα ακόμα καλοκαίρι ανεβάζει τις θερμοκρασίες της διασκέδασης με την εισαγωγή νέων spots και με το «φρεσκάρισμα» κλασικών σημείων συνάντησης. Ιδού μια άχαστη πεντάδα για δροσερά κοκτέιλ, ωραίες μουσικές και συνεχόμενα υψηλά summer vibes.

Beefbar Athens: Fine drinking & eating στον Αστέρα

Πίνουμε κοκτέιλ δίπλα στο κύμα: Πέντε μαγαζιά για να νιώσετε καλοκαίρι - εικόνα 1

Μετά τα Μονακό, Σαιν Τροπέ, Σάο Πάουλο, Χονγκ Κονγκ, Μεξικό και τη Μύκονο, το εξαιρετικό concept του Riccardo Giraudi, προσγειώθηκε φέτος το καλοκαίρι στο Astir Palace. Το «Beefbar Athens» (Four Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη, 2109670700) συνδυάζει κρέατα και κοπές από όλον τον κόσμο με άκρως καλοκαιρινά κοκτέιλ. Στο εξωτερικό χαλαρό σαλόνι με τους άνετους καναπέδες και τη θάλασσα στα πόδια σου, απολαμβάνεις την καλοκαιρινή κολεξιόν του head bartender Κωνσταντίνου Θεοδωρακόπουλου, με έξτρα μπόνους το comfort street food. Μέσα από τη λίστα που περιλαμβάνει φρέσκα twists, sours, spritzes και mules ξεχωρίζει το παιχνίδι του Κωνσταντίνου με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις. Για παράδειγμα, στο γλυκόξινο Pineapple Daiquiri παντρεύει τον ανανά με σος τεριγιάκι, στο γλυκόπικρο Signature Negroni ενώνει το κουμκουάτ με ανατολίτικο πιπέρι και στο Dry Martini προσθέτει τραγανό κρίταμο.

Umi bar: Δημιουργικές μείξεις πάνω από τον Σαρωνικό

Πίνουμε κοκτέιλ δίπλα στο κύμα: Πέντε μαγαζιά για να νιώσετε καλοκαίρι - εικόνα 2

Το αυτόνομο bar του «Matsuhisa», το κατάλευκο και φινετσάτο «Umi Bar» (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510), κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα δημιουργώντας το κατάλληλο σκηνικό για αναβαθμισμένες μείξεις. Μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας, με την έμπειρη καθοδήγηση του head bartender Χάρη Γεωργόπουλου, τα signature κοκτέιλ έχουν ξεχωρίσει για τη ραφιναρισμένη γεύση και το ευρηματικό φλερτ ανάμεσα στα ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης και τα εξωτικά υλικά της Ιαπωνίας. Σε κάθε συνταγή μπαίνουν ψαγμένες πρώτες ύλες βοτάνων και μπαχαρικών από τη Μεσόγειο, φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, όπως φραγκόσυκα, λωτοί, κουμκουάτ και καρπούζι, σπιτικά σιρόπια και μόνο premium ετικέτες ποτών. Στα bestsellers ανήκει το αρωματικό Figues & Honey, με βότκα, μαστίχα, Napoleon, μέλι κέδρου, βανίλια Μαδαγασκάρης και φρέσκο σύκο. Για να απογειώσετε τη fine drinking εμπειρία, βάλτε δίπλα τα sashimi και το sushi με την υπογραφή Nobu.

Krabo: Σε νησιώτικο σκηνικό στο Καβούρι

Πίνουμε κοκτέιλ δίπλα στο κύμα: Πέντε μαγαζιά για να νιώσετε καλοκαίρι - εικόνα 3

Θα κάνετε λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα και θα βρεθείτε σε ένα νησιώτικο σκηνικό στο Καβούρι στον πανέμορφο κολπίσκο Ζώσκα (2108963309). Η απόδραση ξεκινάει με το μάτι, μέσα από τη διακόσμηση με την έντονη παρουσία του ξύλου εναρμονισμένη με την όμορφη παραλία, και περνάει στο στόμα με τις μεσογειακές και ελληνικές γευστικές προτάσεις του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή και τις δημιουργικές συνθέσεις του bartender Χρήστου Μπίλια. Στο επίκεντρο τα aperitivi, τα gin tonic και τα δροσιστικά signatures. Πολύ καλή αρχή είναι το Aperare, καθώς φρεσκάρει τον ουρανίσκο με νότες περγαμόντου, ελιάς και μεσογειακού τόνικ. Αν θέλετε κάτι δροσερό και καυτερό μαζί, το Krab on Fire πετυχαίνει την τέλεια ένωση. Η τεκίλα, ο πουρές μάνγκο, η καρύδα και το λάιμ αγκαλιάζονται από το σιρόπι τσίλι.

Holy Spirit Beach Bar: Κλασική αξία στη Βάρκιζα

Πίνουμε κοκτέιλ δίπλα στο κύμα: Πέντε μαγαζιά για να νιώσετε καλοκαίρι - εικόνα 4

Το «Holy Spirit Beach Bar» (Yabanaki Beach, Ακτή Βάρκιζας, 6970588571) έχει γίνει εδώ και έξι χρόνια καλοκαιρινό σημείο συνάντησης. Το μέρος όπου θα πάμε για να ξεφύγουμε από την καυτή ατμόσφαιρα της πόλης, για να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε μοναδικά κοκτέιλ πάνω στη θάλασσα της Βάρκιζας, σε ένα σκηνικό που θυμίζει Μαϊάμι, με σανίδες του σερφ και πολλές εξωτικές πινελιές. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από το πρωί κάνοντας και τις βουτιές μας και να μείνουμε μέχρι το βράδυ που γεμίζει από ευχάριστες παρέες. Το δυνατό χαρτί του beach bar πέρα από την μουσική είναι οι συνταγές των κοκτέιλ, που εξυμνούν την τροπική tiki φιλοσοφία και την εξελίσσουν με πολύ νόστιμες παραλλαγές. Πρέπει να δοκιμάσετε την δική τους εκδοχή σε Zombie και Pina Colada, που σερβίρονται αν επιθυμείτε και σε XL ποσότητες.

Xavier’s Beach House: Νέα άφιξη στη Βούλα

Η ωραία Α’ πλαζ της Βούλας πήρε και πάλι ζωή με το opening του τροπικού «Xavier's Beach House» (Αλκυονίδων 4, Βούλα). Από τις 8 το πρωί μέχρι το βράδυ σερβίρει διασκέδαση και χαλάρωση με ωραίες μουσικές. Τα signature κοκτέιλ που υπογράφει ο Ξαβιέ Μισαηλίδης ξεχειλίζουν από tiki διάθεση. Οι συνταγές με πρωταγωνιστές το ρούμι και την τεκίλα εμπλουτίζονται από φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα και ευφάνταστες γαρνιτούρες. Όποιο και να διαλέξετε από το μενού είναι σαν να σερφάρετε σε δροσερά κύματα. Μην παραλείψετε να τα παντρέψετε με κάποιο από τα σνακ που προτείνει ο Ξαβιέ στο… σπίτι του στην παραλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Mataroa Happy είναι εδώ και φέρνει μαζί του το πιο χαρούμενο Spritz του καλοκαιριού

Tο Mataroa συστήνει το πρώτο απόσταγμα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ παγκοσμίως με έλαιο κάνναβης και εκχύλισμα νταμιάνας και δίνει ένα spritzάτο update.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Η bluegr Hotels & Resorts και το "Baba Au Rum" φέρνουν τα πιο εκλεκτά cocktails στις ακτές της Κρήτης

Αυτή η συνεργασία ενσαρκώνει την αρμονία της φύσης και της υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος επιστρέφει στο "Island"

Παρουσιάζει το esthete concept event του, στο club/restaurant της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Arodes μαζί με τον Dyzen έρχονται στο "Bolivar"

Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες προσγειώνονται στο αθηναϊκό beach club για ένα μαγικό σουαρέ.

Δύο από τα Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου αναλαμβάνουν το "Avra" στο Great Sunday Club

Το "Alquímico" από την Καρταχένα και το "The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar" από την Αθήνα θα αναδείξουν καινοτόμα ποτά φτιαγμένα με προϊόντα από τον κήπο του "Avra".

Η θρυλική εμπειρία cabaret dining της Ίμπιζας έρχεται στο "Lío Mykonos"

Ένας συνδυασμός εκλεκτών γεύσεων με έμφαση στη Μεσόγειο και ερμηνείες από καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα – τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες.

'Di Lien': To νέο μπαρ στη Στουρνάρη

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα ολοήμερη πρόταση, στα χαμηλά των Εξαρχείων.