Η Τίνα Sardis από το «Peek A Bloom» μας προτείνει μία δροσερή συνταγή με απλά υλικά του Jon Lister, που ταιριάζει γάντι με την άνοιξη.
«Mantuano Homemade Lemonade»
Υλικά
50 ml Ron Diplomatico Mantuano
1 λεμόνι κομμένο σε σφήνες
15 gr κρυσταλλική ζάχαρη
1 μπουκαλάκι ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι (highball) βάζουμε όλες τις σφήνες λεμονιού, αφήνοντας μία για τη γαρνιτούρα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνθλίβουμε καλά με τις σφήνες λεμονιού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυμός από το λεμόνι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το Mantuano, λίγο πάγο και αναδεύουμε καλά για να παγώσει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε και άλλο πάγο, αναδεύουμε πάλι και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό, μέχρι το σημείο που προτιμούμε. Αναδεύουμε ελάχιστα και προσεκτικά για να μην ξεθυμάνει το ανθρακούχο νερό. Τέλος, προσθέτουμε κατα προτίμηση ένα βιοδιασπώμενο καλαμάκι και τη σφήνα λεμονιού που κρατήσαμε για γαρνιτούρα.