Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

Ο Αλέξανδρος Τσελέπης ενώνει γεύσεις από διαφορετικά μέρη του κόσμου και καταφέρνει να τα ισορροπήσει και να τα αναδείξει, με βάση το premium ρούμι El Dorado.

Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

Το ελληνικό bartending και οι Έλληνες bartenders δεν σταματούν να διακρίνονται στο εξωτερικό και να τραβάνε τα βλέμματα της παγκόσμιας spirit κοινότητας.

Αυτή τη φορά, με βάση το διάσημο, premium ρούμι El Dorado, διαδίδεται σε όλη την Ευρώπη μια συνταγή, που φέρει την υπογραφή του Έλληνα brand Ambassador Αλέξανδρου Τσελέπη. Σημαντική επιτυχία, όταν ένα τόσο γνωστό brand επιλέγει μια ελληνική προσπάθεια και πρόταση για να κάνει την εορταστική της καμπάνια στις μητροπόλεις του bartending.

Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο - εικόνα 1

Η συνταγή του Αλέξανδρου είναι πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Ενώνει γεύσεις από διαφορετικά μέρη του κόσμου και καταφέρνει να τα ισορροπήσει και να τα αναδείξει. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι είναι εύκολη και μπορεί να τη δημιουργήσει ο καθένας πολύ γρήγορα στο σπίτι του και να εντυπωσιάσει τους φίλους και τους καλεσμένους στο γιορτινό τραπέζι.

Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο - εικόνα 2

Σημειώστε, ότι το εορταστικό cocktail μαζί με το El Dorado 12 ετών, θα κυκλοφορήσουν σε μια πολύ ωραία συλλεκτική συσκευασία για τις γιορτές, στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Αθήνα, θα μπορούμε να το βρούμε σε επιλεγμένα σημεία ενώ κάποιος που κατοικεί μακριά, μπορεί να το παραγγείλει από την εταιρεία Granikal.

Για να αρχίσετε από τώρα να κάνετε δοκιμές και να είστε έτοιμοι για τις γιορτές, δείτε τη συνταγή και τα απλά βήματα για να το φτιάξετε.

Υλικά:

50 ml 12 year old El Dorado rum
30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
20 ml μέλι
10 ml Grand Marnier
2 δόσεις soya sauce
100 ml 3 Cents ginger beer
Δυόσμος

Εκτέλεση: Εκτός της ginger beer και του δυόσμου, βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα shaker μαζί με πάγο και ανακινείτε για 5 δευτερόλεπτα. Διπλοσουρώνετε στο ποτήρι του El Dorado και γεμίζετε με πάγο. Απογεμίζετε με ginger beer και γαρνίρετε με τον δυόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.