Νέα στέκια για να πιείτε το ποτό σας δίπλα στο Μουσείο Γουλανδρή

Μετά την επίσκεψή μας στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Παγκράτι κάναμε cocktail σαφάρι στα νέα στέκια της περιοχής και αναμεταδίδουμε.

Νέα στέκια για να πιείτε το ποτό σας δίπλα στο Μουσείο Γουλανδρή

Μπορεί το νέο μουσείο του ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή να είναι ο νούμερο ένα λόγος για να βρεθείς στην Ερατοσθένους, ωστόσο τα νέα all day bars που άνοιξαν ακριβώς δίπλα του, σου δίνουν έξτρα λόγους για να παραμείνεις στην περιοχή από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Παράλληλα, η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία είναι πιο πράσινη από ποτέ, έρχεται να προστεθεί ως μπόνους στη νέα εικόνα της περιοχής, όπου ξεκινά να διαμορφώνεται μια νέα πιάτσα σε απόσταση αναπνοής από την πολυσύχναστη πλατεία Πλαστήρα.

Νέα στέκια για να πιείτε το ποτό σας δίπλα στο Μουσείο Γουλανδρή - εικόνα 1

Πρώτη μας στάση είναι το «Ziggy», το νέο cocktail bar που άνοιξε το καλοκαίρι ακριβώς απέναντι από την είσοδο του μουσείου. Πρόκειται για το μικρό «αδερφάκι» του «Mint» της Αρχελάου και στο ντιζαϊνάτο χώρο του με τη minimal αισθητική θα πιείτε εξαιρετικά κοκτέιλ με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς και ιδιαίτερες μείξεις με κρασί, για να κλείσετε ιδανικά την απογευματινή βόλτα σας στο μουσείο. Όσο για τα πρωινά, την τιμητική τους έχουν οι εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού και βοτάνων, όπως και ο specialty καφές «taf» που θα συνδυάσετε με φρεσκοφουρνισμένα bagels. ( Ιβύκου 10, 2107519782).

Νέα στέκια για να πιείτε το ποτό σας δίπλα στο Μουσείο Γουλανδρή - εικόνα 2

Ακριβώς δίπλα από το «Ziggy» συναντάμε το ολοκαίνουργιο «Flaws Urban Bar» με την εντυπωσιακή διακόσμηση. Μπαίνοντας αμέσως παρατηρείς τα ιδιαίτερα φωτιστικά, το περίτεχνο δάπεδο, τις πρασινάδες και τις τεχνοτροπίες στους τοίχους, που μέσα από τις «ατέλειές» τους, συνθέτουν ένα αψεγάδιαστο σκηνικό. Στο «Flaws» θα βρείτε αρκετές επιλογές για ελαφριά γεύματα από την ethnic streetfood κουζίνα του, όπως burritos, tacos και σαλάτες που θα συνδυάσετε με τα πρωτότυπα κοκτέιλ του καταλόγου ή με τα straight ποτά από την ενημερωμένη κάβα του.

Νέα στέκια για να πιείτε το ποτό σας δίπλα στο Μουσείο Γουλανδρή - εικόνα 3

Ανεβαίνοντας την Ερατοσθένους, λίγα μέτρα μετά το μουσείο, θα βρείτε την «Ομπρέλα», το all day bar που άνοιξε την περασμένη άνοιξη. Είτε καθίσετε έξω στα χρωματιστά τραπεζάκια του, είτε πιάσετε θέση στη μπάρα, θα νιώσετε αμέσως την οικειότητα που προσφέρει το μπαρ της γειτονιάς. Στην «Ομπρέλα» θα πάτε το πρωί για χαλαρό καφέ, αλλά και το βράδυ για τα ιδιαίτερα κοκτέιλ, όπως το εξαιρετικό «Fruit Bison» με βότκα αρωματισμένη με το χόρτο του βίσωνα και φρούτα του πάθους. Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο, ο Μιχάλης πίσω από τη μπάρα θα φτιάξει ένα κοκτέιλ ειδικά για εσάς. ( Ερατοσθένους 21).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.