O Σπύρος Κερκύρας αποκαλύπτει τα καλοκαιρινά του σχέδια

Μιλήσαμε με το δραστήριο bar manager για να μάθουμε από νωρίς πού θα ξεκαλοκαιριάσουμε και κυρίως τι θα πιούμε για να ανεβάσουμε τη summer διάθεση.

O Σπύρος Κερκύρας αποκαλύπτει τα καλοκαιρινά του σχέδια

Bar manager, ιδιοκτήτης μπαρ, σύμβουλος μπαρ, ιδρυτής της Bar Solutions είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους του δραστήριου Σπύρου Κερκύρα. Ειδικά για το φετινό καλοκαίρι τρέχει και δεν φτάνει, καθώς ετοιμάζει ενδιαφέροντα projects. Μιλήσαμε μαζί του για να μάθουμε από νωρίς πού θα ξεκαλοκαιριάσουμε και κυρίως τι θα πιούμε για να ανεβάσουμε τη summer διάθεση! Ακολουθήστε μας...

O Σπύρος Κερκύρας αποκαλύπτει τα καλοκαιρινά του σχέδια - εικόνα 1

Ως ειδήμων των κοκτέιλ ποιες θα ξεχώριζες ως τις πιο δυνατές τάσεις του φετινού καλοκαιριού; Ξεκίνησε από το προηγούμενο καλοκαίρι και φέτος κορυφώνεται η «αναβάθμιση» των tiki cocktails. Πιστεύω ότι θα είναι η χρονιά των εξωτικών ποτών, και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα. Σε όλα τα σημεία της Ελλάδας θα δούμε να σερβίρονται μείξεις με γλυκόξινη γεύση, φρέσκα εσπεριδοειδή, τροπικά φρούτα και spicy μπαχαρικά.
Ποιος δεν θέλει τους ζεστούς μήνες να απολαμβάνει ένα δροσερό ποτό με χαρούμενα χρώματα, νότες από ανανά, μάνγκο και καρύδα σε παιχνιδιάρικα ποτήρια; Έτσι θα δοκιμάσουμε κλασικές συνταγές, βλέπε Mai Tai, Zombie, Daiquiri και Margarita, σε δυνατό «ραφιναρισμένο» comeback, με καλούς πάγους και premium πρώτες ύλες. Όσον αφορά τα συνοδευτικά των tiki cocktails, θα δούμε μια αντίστοιχη λογική εξωτικού fingerfood.
Μια άλλη ανερχόμενη τάση είναι τα long drinks. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αγορά κυκλοφορούν συνέχεια νέα αναψυκτικά κι εύκολα mixer kits. Τα long drinks του φετινού καλοκαιριού θα σερβίρονται σε ωραίο ποτήρι, με φινετσάτες γαρνιτούρες, καλό πάγο και premium φυσαλίδες, είτε homemade με φρέσκα βότανα και φρούτα είτε έτοιμες, με πρωτότυπα αναψυκτικά και κορυφαίας ποιότητας tonic.

«Πιστεύω ότι θα είναι η χρονιά των εξωτικών ποτών, και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα. Σε όλα τα σημεία της Ελλάδας θα δούμε να σερβίρονται μείξεις με γλυκόξινη γεύση, φρέσκα εσπεριδοειδή, τροπικά φρούτα και spicy μπαχαρικά».

Μίλησέ μας για τα καλοκαιρινά σου projects.Είναι αρκετά και διαφορετικά για να προσφέρουμε ποιοτικές επιλογές σε όλους, είτε βρίσκονται το καλοκαίρι στην Αθήνα είτε σε κάποιον δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Ξεκινώντας από την Αθήνα, στο «42 Barstronomy.Athens» η δράση μεταφέρεται στα έξω τραπέζια και στον πρώτο «butler privé» χώρο, όπου μπορείς να έχεις τον δικό σου μπάτλερ και να σου ετοιμάζει premium ποτά μαζί με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά που κόβονται εκείνη την ώρα.
Στο «Ηide and Seek» φρεσκάρεται η εντυπωσιακή αυλή και κυκλοφορούν τα νέα, δροσερά κοκτέιλ από τον Λυκούργο Χριστοθανόπουλο, ενώ το «Nikkei» επιστρέφει στον εξωτικό κήπο του Λυκαβηττού, όπως το προηγούμενο καλοκαίρι, κι επιδίδεται διά σέικερ Μαίρης Ταλαιπώρου σε πρωτότυπα sours. Για κοντινές αποδράσεις, το «Hono and Lulu» στις Σπέτσες σερβίρει κοκτέιλ και γεύσεις με αρώματα Ατλαντικού, ενώ το «Nikki beach Resort and Spa» στο Πόρτο Χέλι φλερτάρει με πρωτότυπες δόσεις εξωτισμού στο σέικερ.
Ειδική περίπτωση είναι το «Branco Τhe Τiki Βar» στην «Costa Navarino». Εκεί η tiki κουλτούρα εξελίσσεται με συνταγές που φλερτάρουν με premium αποστάγματα και σερβίρονται σε πιο σοφιστικέ ποτήρια. Στο «νησί των ανέμων» ετοιμάζονται δύο concepts: το «Nikkei» επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ το μπαρ του «Mykonos Grand hotel and resort» θα αποτελέσει ένα από τα δυνατά μας spots. Το νέο είναι ότι μαζί με τη Μαίρη Ταλαιπώρου δουλεύουμε το opening του «Nikkei Pacifico» στη Ζάκυνθο.

O Σπύρος Κερκύρας αποκαλύπτει τα καλοκαιρινά του σχέδια - εικόνα 2

Δώσε μας τις αγαπημένες σου επιλογές από τους καταλόγους των κοκτέιλ που σχεδιάζεις για το καλοκαίρι. Είναι πολλά. Στο «Hide and Seek» ένα εκρηκτικό summer ποτό είναι το H&S orange fizz με τζιν, κίτρο, κρέμα macadamia, λικέρ περγαμόντο Italicus και Three Cents Gentlemen’s Soda. Για πιο τροπικές καταστάσεις στο «Hono and Lulu» σερβίρονται το Scorpion Kiss, που συνδυάζει διάφορα ρούμια με ροζ γκρέιπφρουτ και νότες μάνγκο, ανανά, λουλουδιών, cranberry και spicy μπαχαρικών, και το Peach Μe Βaby, που εμπλουτίζει το ρούμι με brandy αχλαδιού, φρέσκο ροδάκινο και ανανά, πικάντικο μέλι κι ελαιοσάκχαρα λεμονιού.
Στο «Branco» στην «Costa Navarino» σερβίρουμε ένα φινετσάτο και νόστιμο ποτό με το όνομα «Aloha Aloha from Greece», που φέρνει στον ουρανίσκο αρώματα από βότανα, εσπεριδοειδή, φιστίκι και φρούτα του πάθους. Τέλος, ιδανικό για τα καυτά καλοκαιρινά βράδια και γι’ αυτούς που αγαπάνε τις πληθωρικές και καυτερές γεύσεις είναι το Spicy Hacienda του «42 Barstronomy.Athens», με τεκίλα αρωματισμένη με πιπεριά chili, 42 Italian bitters, φρούτα του πάθους, cordial πορτοκαλιού, mix από spice μπαχαρικά και Three Cents Gentlemen’s Soda.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.