Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας

Ένα νέο all day bar με εξαιρετικό design ζωντάνεψε τα Ιλίσια, σκορπίζοντας αρώματα φρεσκοαλεσμένου καφέ και ανεβαστικές μουσικές στην Πλατεία Βραζιλίας.

Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας

Είναι πάντα ωραίο όταν βλέπεις να ξεπηδούν ενδιαφέροντα spots στην πόλη, που σε ωθούν να ανακαλύψεις πανέμορφες γωνιές της Αθήνας που μέχρι πρόσφατα σου περνούσαν απαρατήρητες. Αυτό ακριβώς συνέβη με το «Lot 51», το νέο all day bar που εγκαταστάθηκε στην Πλατεία Βραζιλίας στα Ιλίσια, δυο βήματα απόσταση από το σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.

Μπαίνοντας στο «Lot 51» αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι σαν τα all day bars που έχεις συνηθίσει. Ένας μακρόστενος χώρος σε δύο επίπεδα με εξαιρετική αισθητική και μεγάλες τζαμαρίες, που σου δίνει την εντύπωση ότι ξεπήδησε από τις σελίδες περιοδικού για το design, παρά ότι πρόκειται για χώρο εστίασης. Υπεύθυνοι για αυτό είναι η Ρένα Ρούσσου και ο Δημήτρης Παναγόπουλος, δύο νέοι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν το design, φέρνοντας αέρα Brooklyn στα Ιλίσια.

Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας - εικόνα 1

Λιτός αλλά πολύ ενδιαφέροντας σχεδιασμός με καθαρές γραμμές, όπου επικρατεί το λευκό, ενώ σε σημεία βλέπουμε γυμνούς τοίχους και κολώνες που αναδεικνύουν το φυσικό υλικό. Τα αραιά τραπεζοκαθίσματα, όπως και οι κερκίδες στο χαλαρό πατάρι του, σε «καλούν» να αράξεις με τον καφέ σου και να αλληλεπιδράσεις με το χώρο και τους γύρω σου. Στα highlights, πάντως, είναι οι πρασινάδες στο ταβάνι, μέσα στο λευκό μεταλλικό πλέγμα, που δίνουν ένα ωραίο contrast με τους χρωματισμούς που επικρατούν.

Περνώντας στο ζουμί της υπόθεσης, το «Lot 51» έχει δύο μπάρες και κουζίνα που εκφράζουν επάξια τον πολυσυλλεκτικό του χαρακτήρα. Η πρώτη μπάρα, αισθητά χαμηλότερη, είναι αφιερωμένη στον καφέ και είναι εξοπλισμένη με όλα τα high end μηχανήματα για την παρασκευή του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, αφού δημιουργοί του είναι τρεις νέοι baristi, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Σπύρος Λάππας και ο Παναγιώτης Ζωτιάδης, που εκτιμούν και ξέρουν από καλό καφέ. Θα δείτε αποκλειστικά να δουλεύουν single origin καφέδες από την ελληνική εταιρία «Area 51», από την οποία εμπνεύστηκαν και το όνομα του μαγαζιού. Στο χώρο θα βρείτε και stand που φιλοξενούνται καφέδες του ελληνικού brand, όπου μπορούν να σας δείξουν με ένα μίνι σεμινάριο πώς να κάνετε καλό καφέ στο σπίτι.

Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας - εικόνα 2

Όσο καλά έχουν προσέξει τον καφέ, με την ίδια φροντίδα έχουν αντιμετωπίσει και τις προτάσεις τους σε φαγητό και αλκοόλ. Στη δεύτερη μπάρα του ποτού φιλοξενούνται ιδιαίτερες ετικέτες σε spirits, ενώ τα cocktail, που έχει επιμεληθεί ο Αργύρης Κοντραφούρης, είναι πρωτότυπα και φινετσάτα. Το ίδιο ενδιαφέρον έχει και η all day κουζίνα, τόσο με comfort, όσο και healthy επιλογές.

Την ολιστική προσέγγιση του «Lot 51» έρχεται να συμπληρώσει η εξίσου προσεγμένη μουσική· όσο νυχτώνει η ένταση ανεβαίνει και γνωστοί παραγωγοί εναλλάσσονται στα decks του. Σημειώστε ότι, όταν ανοίξει ο καιρός, σχεδιάζουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον εξωτερικό χώρο και υπόσχονται να κάνουν την Πλατεία Βραζιλίας ακόμα πιο εξωτική.

Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Lot 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια
  • Bars

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

To Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στο 'Amalias 36'

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Το δίλημμα του Σαββάτου: 3 πάρτι για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής

Συγκεντρώσαμε τα clubbing events που κάνουν την επιλογή για την έξοδο του Σαββάτου δύσκολη αλλά και συναρπαστική.

Ο Funk Tribu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής στο "Oddity".

'Nouvelle Vague': Πώς ένα μπαρ από τα Τίρανα βρέθηκε στα 50 καλύτερα του πλανήτη

Μια κουβέντα με τον Σοφοκλή Κάλι για τον άθλο του Nouvelle Vague, που από την αλβανική πρωτεύουσα έφτασε να φιγουράρει πια στα λαμπερότερα σημεία του ευ πίνειν σύμπαντος.

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στη Σαγκάη.

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.