Λέγεται «Rudu» και είναι το νέο στέκι στα Πετράλωνα

Λίγες μέρες ζωής μετρά το «Rudu bar» στη συμβολή Ηρακλειδών και Ευάδνης και ήδη έχει γίνει μετατραπεί στο καινούργιο talk of the town.

Λέγεται «Rudu» και είναι το νέο στέκι στα Πετράλωνα

Μας είχαν προειδοποιήσει τα τιζεράκια και οι αφίσες που είχαν κυκλοφορήσει στις αρχές του Δεκέμβρη ότι μέσα στο μήνα «θα βγουν τα Ρούντουρα» και τελικά βγήκαν προς Πετράλωνα μεριά. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις για το τι ακριβώς είναι τα «Ρούντουρα» -από όπου βγήκε το όνομα του μαγαζιού «Rudu bar»- οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να λύσουν αυτό το μυστήριο.

«Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι αυτά που γεννούν τους μύθους… Και ζούμε σε μια εποχή που τους χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο» μου είπε ο συνιδιοκτήτης Χρήστος Κρεμαστάς. Πριν προλάβει να τελειώσει την φράση του, τσέκαρα το χώρο και διαπίστωσα ότι ο έντονος φυσικός φωτισμός προέρχεται από τις μεγάλες τζαμαρίες του, που απλώνονται σε τρεις μεριές. Πάντα μου άρεσαν τα τρίφατσα μαγαζιά. Σου δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας και άπλας που σπάνια συναντάς στα αθηναϊκά μπαρ (με τρανταχτές εξαιρέσεις το Chelsea και το Μπελ Ρεϋ), τα οποία τείνουν είτε θέλουν είτε όχι προς την ουρμπανίλα.

Λέγεται «Rudu» και είναι το νέο στέκι στα Πετράλωνα - εικόνα 1
Οι δύο από τους τρεις ιδιοκτήτες του «Rudu Bar» Χρήστος Κρεμαστάς και Ανέστης Ιορδανίδης (από αριστερά)

Γι’ αυτό με κέρδισε με την πρώτη ματιά το «Rudu», που βρίσκεται στη γωνία Ευάδνης 1 και Ηρακλειδών 70, δίπλα στη Γέφυρα Πουλοπούλου. Σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα σε Γκάζι, Θησείο και Πετράλωνα, το «Rudu Bar» του Χρήστου Κρεμαστά, του Ανέστη Ιορδανίδη και του Κωνσταντίνου Σιάνου, κατάφερε να γίνει στέκι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Σε αυτό σίγουρα βοηθάει η επτάμετρη μπάρα του, όπου οι θαμώνες –εκτός από να κόβουν κίνηση από την περιμετρική τζαμαρία– γίνονται μια παρέα. Σε τραβά από μακριά αυτή η μπάρα-αεροδιάδρομος (την βλέπεις απ' έξω και μπαίνεις μεμιάς), που επιμελήθηκε το Αρχιτεκτονικό Γραφείο MONOGON: σε καλεί να αράξεις πάνω του, να χαλαρώσεις και να πεις δυο κουβέντες με τον μπάρμαν πέρα από την παραγγελία και το ξερό «ευχαριστώ».

Και η αλήθεια είναι ότι με τον Άγγελο και τον Στάθη (οι bartenders πάντα εκπέμπουν μια οικειότητα γι’ αυτό τους θυμάσαι πάντα με το μικρό τους όνομα) έχεις πολλά περισσότερα να κουβεντιάσεις. Οι δυο τους έχουν να σου προτείνουν κατιτίς για κάθε γούστο που ξεκινά από τα κλασικά και φτάνει μέχρι τα house made cocktails και house gin tonic... Όλα αυτά πάντα σε συνδυασμό με τίμιες, straight επιλογές από την ενημερωμένη κάβα του μαγαζιού και τις προσεγμένες ετικέτες κρασιών, για όσουν εκτιμούν ένα καλό ποτήρι.

Λέγεται «Rudu» και είναι το νέο στέκι στα Πετράλωνα - εικόνα 2

Καλό το αλκοόλ, δε λέω, τι να το κάνεις όμως, αν δεν υπάρχει κέφι; Και για αυτό έχει φροντίσει το «Rudu» να στρατολογήσει μια πρωτοκλασάτη ομάδα djs (από την A'bleiz Meursault και την dijenaky μέχρι τον Alex-x Afanas του περιβόητου «Ανθρώπου») που φτιάχνουν ένα ultra fun σάουντρακ. Εξάλλου, η πινακίδα νέον που γράφει «There is a light that never goes out» και ξεχωρίζει στο πίσω μέρος του μαγαζιού, υπόσχεται ξέφρενες νύχτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (πάλι καλά που επέλεξαν να «φωτίσουν» αυτόν τον στίχο των Smiths και όχι το «hang the dj») .

Λέγεται «Rudu» και είναι το νέο στέκι στα Πετράλωνα - εικόνα 3

Στο retro-industrial βερολινέζικο σκηνικό του «Rudu» η ημέρα ξεκινάει από το πρωί με εκλεπτυσμένες ποικιλίες καφέ, τις οποίες σερβίρει ο εξαιρετικός barrista Αντώνης Παπαθανασίου. Και σε αυτόν με το μικρό απευθύνεσαι και θα σου εξηγήσει ότι η επιλογή Utopia Coffees δένει με το γενικότερο ποιοτικό concept του μαγαζιού, αν βάλεις μάλιστα στη σούμα ότι ανά τακτά διαστήματα, στο δεύτερο μύλο που έχει στηθεί δίπλα στη μηχανή, θα εναλλάσσονται αφρικανικοί και λατινοαμερικανικοί μονοποικιλιακοί καφέδες.

Σημειώστε ότι εκτός από τις πρωινές καφεϊνούχες προτάσεις και τα dj sets, έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζονται τα πρώτα μεταεορταστικά events με live sets, τα early sundays events, αλλά και το νεοσύστατο «Rudu Fest», που θα ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη Ιανουαρίου...

Λέγεται «Rudu» και είναι το νέο στέκι στα Πετράλωνα - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Rudu Bar

Ευάδνης 1, Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event