Chris Child, πώς είναι να συνεργάζεσαι ξανά με τον Erick Morillo;

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού clubbing επιστρέφει στην αιχμή με τη νέα του δουλειά για την Subliminal Records.

Chris Child, πώς είναι να συνεργάζεσαι ξανά με τον Erick Morillo;

Μια απ’ τις πιο ανήσυχες φυσιογνωμίες του ελληνικού clubbing, με περάσματα απ’ όλα τα σημαντικά booths της Αθήνας, αλλά και συνεργασίες που έχουν διχάσει όσο έχουν ενθουσιάσει, ο Chris Child επιστρέφει στην αιχμή του παιχνιδιού του παρουσιάζοντας τη νέα του συνεργασία με τον Erick Morillo. Ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του «Gone» από την Subliminal Records, το «Pulling Me» είναι ήδη online και κατακτά τα charts με τα remixes να ακολουθούν, την ώρα που ο ίδιος ταξιδεύει σε εμβληματικά φεστιβάλ όπως το Amsterdam Dance Event και παράλληλα μοιράζεται τα μυστικά του στο DJ Survival School των Dino MFU και Αντώνη Δημητριάδη. Μερικά απ’ αυτά, αποκάλυψε και στο «α».

Ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του «Gone» από την Subliminal Records, πώς αισθάνεσαι που συνεργάζεσαι ξανά με την ίδια τριάδα καλλιτεχνών;
Με τον Erick Morillo, τον Junolarc και την Ora Solar υπήρξε μια ιδιαίτερη χημεία, που φάνηκε ήδη από το πρώτο single την περσινή χρονιά - ένα κομμάτι που σηματοδότησε τα 20 χρόνια της Subliminal. H εμπιστοσύνη του Erick προς το πρόσωπο μου τόσο στο επίπεδο ιδεών, όσο και στο κομμάτι της παραγωγής, μου δίνει την δυνατότητα να γίνομαι συνεχώς καλύτερος, διεκδικώντας τα υψηλά standards του εξωτερικού.

Η πορεία σου σε έχει ήδη οδηγήσει σε μεγάλα labels του εξωτερικού. Πού τοποθετείς εσύ το στίγμα σου σε ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή και πώς συνδυάστηκε αυτό με την Subliminal;
H Subliminal Records έχει τα τελευταία χρόνια απομακρυνθεί από τον άκρως «εμπορικό» ήχο, μεταπηδώντας σε πιο undeground κατευθύνσεις κι αυτό την έκανε για μένα σαφώς πιο προσεγγίσιμη, αφού και η δική μου μουσική κινείται πιο κοντά σε αυτόν τον ήχο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν υπάρχει ούτε μία συλλογή του Erick Morillo που να μην βρίσκεται στη δισκοθήκη μου – είτε μιλάμε για Subliminal sessions είτε για παραγωγές του πρώτου του label, της Strictly Rhythm! Είμαι φανατικός των πραγμάτων που έκανε δισκογραφικά, οπότε όλο αυτό είναι για μένα μια φυσική συνέχεια.

Chris Child
Μίλησε μας λίγο για το νέο single.
Το δουλεύαμε υπό άκρα μυστικότητα τους τελευταίους 8 μήνες, όμως το εξαντλητικό πρόγραμμα περιοδειών του Erick δεν μας επέτρεπε να αφοσιωθούμε σ’ αυτό όσο εντατικά θέλαμε. Έτσι, η ημερομηνία του release πήγαινε όλο και πιο πίσω, όμως μετά από αρκετές προσπάθειες το κομμάτι είναι πια πανέτοιμο και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που βρίσκει κανείς στις διαχρονικές house επιτυχίες.

Φέτος έχεις περάσει στη διδασκαλία μέσω του DJ Survival School των Dino MFU και Αντώνη Δημητριάδη. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να το κάνεις;
Την DJ Survival την επισκεπτόμουν από πέρσι, από περιέργεια κυρίως: ήθελα να δω με τα μάτια μου τι παιδαγωγική προσέγγιση μπορεί να έχει το DJ-ing και τι δουλειά γινόταν εκεί με τα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ επιφυλακτικός για το κατά πόσον αυτό μπορεί να δουλέψει. Ωστόσο, βλέποντας κατ’ αρχήν το 90% των μαθητευόμενων να έχει τρομακτική βελτίωση σε τεχνικές όπως το mixing, αλλά και θαυμάζοντας την δίψα που είχαν για να μάθουν, ένιωσα ότι θέλω πράγματι να συμμετάσχω ενεργά και να μεταδώσω όλα όσα έχω μάθει κάνοντας αυτή τη δουλειά εδώ και 13 χρόνια.

Ποια είναι η βασικότερη συμβουλή που θεωρείς ότι πρέπει όλοι οι μαθητές να έχουν καλά στο μυαλό τους αν θέλουν να πετύχουν στο χώρο;
Σίγουρα η υπομονή και η θέληση είναι πρωτεύοντα, μιας και ο χώρος του DJ-ing είναι ένας δύσκολος χώρος για γερά στομάχια, με πάρα πολύ ανταγωνισμό, αλλά και συναγωνισμό. Έπειτα, θα πρέπει όλοι να έχουν στο νου ότι ίσως πάρει αρκετό καιρό (για κάποιους λιγότερο για άλλους περισσότερο) να φανεί προς τα έξω η δουλειά τους, πράγμα που μπορεί να τους αποθαρρύνει. Οπότε πίστη, σκληρή δουλειά και όλα θα γίνουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.