Mockingbird’s | Τα κοτσύφια τραγουδάνε σε μια υπέροχη αυλή στο Χαλάνδρι

Η νέα μπάρα του Χαλανδρίου θυμίζει κλασική αμερικανική λογοτεχνία και έχει ήδη κατοχυρώσει τη θέση της στο στενό της Σωκράτους.

Mockingbird’s | Τα κοτσύφια τραγουδάνε σε μια υπέροχη αυλή στο Χαλάνδρι

“They don't do one thing but sing their hearts out for us. That's why it's a sin to kill a mockingbird”
To Kill a Mockingbird, Harper Lee

Mockingbird’s | Τα κοτσύφια τραγουδάνε σε μια υπέροχη αυλή στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Στην δυνατή μπαρ σκηνή του Χαλανδρίου, στο στενό της Σωκράτους, προστέθηκε ακόμα μια μπάρα πολλών δυνατοτήτων. Το Mockingbird’s, το δημιούργημα τριών παιδικών φίλων ( Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, Χάρης Αντύπας, Φώτης Λάβδας), έκανε θόρυβο από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του και οι λόγοι είναι αρκετοί. Πρώτα απ’όλα, ο χώρος τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Μπαίνεις από το δρόμο σε μια μυστική και πολύ κομψή αυλή με μπόλικο πράσινο, μαρμάρινα λευκά τραπεζάκια και αναπαυτικές καρέκλες, σαν ένα «αναβαθμισμένο» καφενείο και αμέσως νιώθεις καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη το bar λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για φίλους all day.

Από την αυλή έχεις θέα το μαγαζί, ένα πανέμορφο πετρόχτιστο σπίτι του 1920 «φρεσκαρισμένο» όσο πρέπει με γήινους τόνους και minimal artistic αισθητική. Στο εσωτερικό παίζει η ισορροπία ανάμεσα στο ξύλο και στη μεγάλη πέτρα. Στο ισόγειο βρίσκεται η μπάρα, στην ίδια φιλοσοφία φτιαγμένη από φυσικά υλικά, γεμάτη ενδιαφέρουσες ετικέτες spirits. Με μια παλιά, ωραία, στριφτή ξύλινη σκάλα ανεβαίνεις στον πάνω όροφο, που έχει δυο χώρους. Ένα χαλαρό σαλονάκι με πολυθρόνες και πουφ, όλα από ανακυκλώσιμα υλικά, παλέτες και σακιά και απέναντι ένα πολύ cozy χώρο, που θα φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις. Σε διάφορα σημεία και των δυο ορόφων χαζεύουμε έργα από τον ανερχόμενο εικαστικό Δημήτρη Ντόκο και από τον γνωστό αγιογράφο και ζωγράφο Κώστα Λάβδα, που δίνουν extra ζεστασιά στο μαγαζί.

Mockingbird's
Όσον αφορά τα cocktails, αποτελούν από μόνα τους λόγο για να πας. Η λίστα είναι πολυσυλλεκτική, περιλαμβάνει δηλαδή ένα mix καλοκαιρινών must taste συνταγών, που υπογράφουν γνωστοί και βραβευμένοι bartenders. Μια συνέργια που δεν τη βλέπουμε συχνά. Στο Mockingbirds όμως όλα έχουν ως κινητήριο δύναμη την παρέα. Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης γνωστός στον κύκλο του bartending από την μεγάλη θητεία του στο Yacht Club της Σερίφου, έχει επιμεληθεί δυο cocktail του καταλόγου: ένα φοβερό Zombie και ένα πολύ ιδιαίτερο Gin Tonic με μήλο και περγαμόντο, ενώ τα υπόλοιπα τα έχουν προσθέσει οι φίλοι του.

Ο Δημήτρης Νταφόπουλος το παιχνιδιάρικο Instant Crash, που έρχεται με γλειφιτζούρι, ο Βαγγέλης Ζάχος το μεσογειακό The Hand, o Κωνσταντίνος Βασιλακοπουλός το γλυκό και εξωτικό Neighborhood, ο Ιάσωνας Παπαδόπουλος το φρουτώδες Captains Trap, η Μάρφη Μπαλή το σπιρτόζικο De Puta Madre και ο Γιώργος Ακκογιουνόγλου το τροπικό Cherry Blossom Girl. Κάθε ένα είναι ξεχωριστό και αξίζει τη δοκιμή. Το ατού της λίστας είναι ο αριθμός· τα signature cocktails είναι οκτώ και μπορείς εύκολα να διαλέξεις χωρίς να αγχωθείς και να μπερδευτείς. Η ίδια φιλοσοφία διέπει όλο το μενού. Υπάρχουν λίγες και καλές προτάσεις σε κρασί, σε μπίρες και σε αποστάγματα, που συνοδεύονται από πολύ ενδιαφέρουσες ποικιλίες με ελληνικά προϊόντα από μικρούς επιλεγμένους παραγωγούς. Εκτός από τις ποικιλίες υπάρχει μια μικρή λίστα με φρέσκιες σαλάτες και ιδιαίτερες πίτσες, βλέπε Κρητική και Goat με ελληνικό κατσικίσιο ροκφόρ και τρούφα. Τα παιδιά, ο Κωνσταντίνος, ο Φώτης και ο Χρήστος, έχουν επιλέξει ένα τέτοιο απενοχοποιημένο μενού για να μπορούν να προσθέτουν ό,τι βρουν και τους αρέσει από ντόπια προϊόντα και spirits. Αξίζει να σημειωθεί ότι το bar παρουσιάζει έντονη κοινωνική δράση, έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, υποστηρίζει τη δράση «ένας καφές σε περιμένει» και χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά.

i Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 211 0120921

Mockingbird’s | Τα κοτσύφια τραγουδάνε σε μια υπέροχη αυλή στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.