Ραντεβού με την Ακρόπολη στην πιο ξέγνοιαστη ταράτσα του κέντρου

Μοιάζει λίγο με open air... speakeasy αυτό το μπαρ στο Μοναστηράκι, όπου γίνεσαι θεατής του πιο ευρυγώνιου πλάνου της Ακρόπολης.

Ραντεβού με την Ακρόπολη στην πιο ξέγνοιαστη ταράτσα του κέντρου

Μοιάζει λίγο με open air... speakeasy το «Couleur Locale». Αστικό μυστικό. Μπαίνεις σε μια στοά, κρυμμένη σε ένα στενάκι στο Μοναστηράκι, βρίσκεις το ασανσέρ­, πατάς το κουμπί για τον τρίτο και με το που ανοίγει η πόρτα βρίσκεσαι μπροστά σε ένα φανταστικό γκρο πλαν της Ακρόπολης­ κι ένα crowd που πίνει χαλαρά το ποτό του απολαμβάνοντας παρεΐστικη αύρα, κεφάτα vibes και πραγματικά συγκλονιστική θέα – και όλα αυτά χωρίς κράτηση.

Ραντεβού με την Ακρόπολη στην πιο ξέγνοιαστη ταράτσα του κέντρου - εικόνα 1

Το μεγάλο μπαρ, που κινείται στον άξονα του σύγχρονου bartending, αγαπά τα καλοκαιρινά classics, όπως ένα Zombie, ένα Mojito, μια φραουλένια Cubanita ή μια Mezcalita και ρίχνει στο τραπέζι και μια Lambada, που χορεύει στο ρυθμό του καλοκαιριού μιξάροντας μάνγκο, πεπόνι, βύσσινο και τσίλι. Η cocktail list, πατώντας σε σύγχρονες τεχνικές, παίζει με ποτά και λικέρ από όλο τον κόσμο, βότανα, λουλούδια και μπαχαρικά, μη ξεχνώντας όμως κι εκείνους που δεν πίνουν αλκοόλ – δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε μια αθώα Sexy Colada...

Αξίζει πάντως να ανακαλύψεις και τη γευστική πλευρά του roof bar της Νορμανού. Να συνοδεύσεις το κρασί ή το ποτό σου με fingerfood, σαλάτες, μπέργκερ και πίτσα (σερβίρονται από τις 6 μ.μ. και μετά) ή να ανεβείς το πρωί και να ρουφήξεις λιακάδα, δοκιμάζοντας το ισορροπημένο espresso blend της Samba και τρώγοντας αβγά, σάντουιτς, pancakes, παραδοσιακούς λουκουμάδες και άλλα πολλά. Η δική μας αγαπημένη ώρα είναι λίγο προτού σουρουπώσει, είτε με ένα Negroni στο χέρι είτε με ένα aperitivo με τοπικό χρώμα (couleur locale!), όπως το Kaimaki Fizz με μαστίχα, ελληνικό γιαούρτι, βύσσινο και τις απαραίτητες φυσαλίδες ή το Golden Spritz με κεχριμπαρένιο Μοσχάτο Σάμου. Σε βάζουν αυτόματα σε mode ανεμελιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.