1ο Pint of Science | Γεμίστε τα ποτήρια σας με επιστήμη

Έπειτα από επιτυχημένη πορεία σε είκοσι χώρες, το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να σερβίρει ακόμη περισσότερη δίψα για γνώση.

1ο Pint of Science | Γεμίστε τα ποτήρια σας με επιστήμη

Έπειτα από επιτυχημένη πορεία σε είκοσι χώρες, το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να σερβίρει ακόμη περισσότερη δίψα για γνώση.

1ο Pint of Science | Γεμίστε τα ποτήρια σας με επιστήμη - εικόνα 1

Είναι κοινός τόπος ότι ένας καλός μπάρμαν είναι πρώτα απ’ όλα καλός ψυχαναλυτής: είναι εκεί για να ακούσει τις σκοτούρες του θαμώνα του, να συμπονέσει τις κακοτυχίες και να χαρεί με τις επιτυχίες του, να ακούσει τις ανησυχίες και να μοιραστεί τις αγωνίες του. Τι γίνεται όμως όταν οι αγωνίες του πελάτη περνούν από το φιλοσοφικό­ επίπεδο στο πεδίο της επιστήμης; Εντάξει, επειδή ακόμη δεν έχει ανοίξει μπαρ που, αντί για αλκοόλ, θα σερβίρει IQ σε... δοκιμαστικούς σωλήνες, η ομάδα του Pint of Science έχει μια διαφορετική πρόταση: κερνάει τον πελάτη μια πίντα γνώσης, shaken, stirred αλλά και on the rocks.

1ο Pint of Science | Γεμίστε τα ποτήρια σας με επιστήμη - εικόνα 2
Τα Pint of Science του εξωτερικού έχουν γίνει θεσμός, με τα μπαρ να γεμίζουν με κόσμο που διψάει για γνώση

Έπειτα από επιτυχημένη πορεία σε 20 χώρες, το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στις μπάρες τις Αθήνας για να αντιμετωπίσει τα αγωνιώδη επιστημονικά ερωτήματα που μαστίζουν απογευματινές και βραδινές εξόδους μας και να προσφέρει, εκτός από απαντήσεις, ακόμη περισσότερη δίψα για γνώση: τι είναι τα LEGO του σύμπαντος; Είναι εφικτή η αθανασία; Ο ανθρώπινος κλώνος είναι μονάχα sci-fi; Τι είπαμε πως είναι το Αλτσ­χάιμερ; Γιατί ένα μνημείο μπορεί να κοιτάζει τα άστρα; Πώς μπορείς να γίνεις κυνηγός μετεωριτών στην Ανταρκτική; Σε ενδιαφέρει μια ξενάγηση στο χώρο των νανο-διαστάσεων; Γιατί κλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα και πώς; Έχει το Facebook πρωτεΐνες;

Από 14 μέχρι και 16/5, για τρεις συνεχείς ημέρες και νύχτες, 40 καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες συζητούν και μοιράζονται μαζί μας όλες τις απαντήσεις αλλά και όλες τις ερωτήσεις τους από επτά διαφορετικές ενότητες της ανθρώπινης γνώσης κι έρευνας: για παράδειγμα, τη... διχασμένη προσωπικότητα που λέγεται «ανθρώπινος εγκέφαλος» θα προσπαθήσει να συμφιλιώσει η Μαριέττα Παπαδάτου-Παστού (14 Μαΐου στο «Meerkat»), την επιστήμη πίσω από τη θυμοσοφία «είσαι ό,τι τρως» θα αναλύσει ο Παναγιώτης Σκανδάμης (14 Μαΐου στο «TAF»), τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας θα αναζητήσει ο Κώστας Βαρώτσος (15 Μαΐου στο «Six D.O.G.S.»), τα μυστικά πίσω από τη σχέση των αρχαίων μνημείων με τον έναστρο ουρανό θα αποκαλύψει ο Γεράσιμος Αρτελάρης (15 Μαΐου στο «Momix»), το οικολογικό αποτύπωμα μιας παγωμένης μπίρας θα αναζητήσει ο Σωτήρης Καρέλλας (16 Μαΐου στο «Momix») και τη ζωή της Γης ολόκληρης θα μας αφηγηθεί η Λίλα Κουμάντου (16 Μαΐου στο Rabbithole). Συνολικά οι ομιλίες θα καλύψουν όλο το φάσμα από τη βιολογία μέχρι την κοινωνιολογία και από την αστρολογία και την επιστημολογία μέχρι... την επιστήμη των κοκτέιλ! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ.

Επιπλέον οι Science Reactors, η ομάδα νεαρών επιστημόνων που τα τελευταία χρόνια μιξάρει επιστήμη και κωμωδία σε ένα ιδιότυπο αλλά άκρως απολαυστικό stand up comedy show, θα απογειώνουν καθημερινά την εμπειρία με τις ευρηματικές, κεφάτες πρόζες τους, σε ένα τριήμερο που θα φιλοξενηθεί στα «Six D.O.G.S.», «Momix», «Meerkat», «Rabbitohole» και «TAF». Παράλληλες δράσεις, εκθέσεις επιστημονικού περιεχομένου και πειράματα σε πραγματικό χρόνο θα φέρουν την επιστήμη ακόμη πιο κοντά μας, ενώ για ξενόγλωσσους «θαμώνες» θα γίνουν συζητήσεις­ και στα αγγλικά, σε αυτήν την casual πρόσκληση γνωριμίας με την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, οπότε βρείτε όλες τις πληροφορίες και το πρόγραμμα αυτού του μοναδικού τριήμερου στο www.pintofscience.gr, φορέστε τα γάντια εργαστηρίου σας και ραντεβού στις επιστημονικές μπάρες της Αθήνας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.