To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα

Η ομάδα του τσιπουράδικου του Βόλου και της Λάρισας φέρνει την προχωρημένη γευστική φιλοσοφία της σε δύο αθηναϊκά μπαρ, ένα στο κέντρο κι ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα

Η ομάδα του τσιπουράδικου του Βόλου και της Λάρισας φέρνει την προχωρημένη γευστική φιλοσοφία της σε δύο αθηναϊκά μπαρ, ένα στο κέντρο κι ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 1
Ο Ανδρέας Διακοδημήτρης (αριστερά), ο Γρηγόρης Χέλμης (δεξιά) και η ομάδα τους έρχονται στην Αθήνα με δύο διαφορετικές γευστικές προτάσεις

Η διήμερη pop up τσιπουρο-φιέστα του «ΜεΖεν» στο «Τhe Trap» τον περασμένο Μάρτιο ήταν μόνο η αρχή. Το out of the box τσιπουράδικο του Βόλου και της Λάρισας, που παντρεύει την παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, έπιασε εδώ και λίγες μέρες μόνιμο πόστο στο κοκτέιλ μπαρ της Όθωνος, διασκευάζοντας το γευστικό του προφίλ. Το καινούργιο μενού, στον άξονα ενός ελληνικού μπιστρό, έχει τις… ώρες του. Ξεκινά από νωρίς με πλούσια μιξάζ γιαουρτιού (βλ. καραμελωμένη βρώμη, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα και μέλι, ή χειροποίητο παστέλι λεμονιού και μύρτιλλα) και μια σειρά από σάντουιτς με τοπικά ελληνικά υλικά. Μέχρι να πάρει τη σκυτάλη, στις 6 μ.μ., το bar food, που ρίχνει στο τραπέζι πιο προχωρημένες ιδέες, σαν τα λαδερά edamame με τομάτα και φέτα, τον κατσικίσιο καβουρμά με σιρόπι espresso και αφρό σοκολάτας κι ένα συνδυασμό σοκολάτας Valrhona με Σαν Μιχάλη και χαβιάρι μαύρου σκόρδου που ομολογώ ότι θέλω πολύ να τον δοκιμάσω.

Οι φίλοι των μεζεδο-χιτ του «ΜεΖεν» θα χαρούν και στην Αθήνα την καπνιστή κοπανιστή, τον πολίτικο τσίρο, το γαλέο σεβίτσε ή το αβγό με την παστή γίδα παρέα με όποιο τσίπουρο ή απόσταγμα προτιμήσουν, αν και θα τους δελεάσουν σίγουρα και οι νέες συνταγές του Γιάννη Σαμαρά και του Στέφανου Δραγανιδάκη, πολλές από τις οποίες αλληλεπιδρούν με την κουζίνα στο ρυθμό της τσιπουροποσίας νέας εποχής: ένα Negroni κι ένα Old Fashioned με βάση το παλαιωμένο τσίπουρο, ένα Made from grapes με παλαιωμένο τσίπουρο, Campari, manzanilla και ρετσίνα…

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 2
To «ΜεΖεν» αναλαμβάνει σε μόνιμη βάση την κουζίνα του «Trap» στη στοά της οδού Όθωνος

Ο Γρηγόρης Χέλμης, ο Ανδρέας Διακοδημήτρης κι η ομάδα τους όμως, έχουν στα σκαριά κι άλλη μία συνεργασία επί αθηναϊκού εδάφους. Βάζουν την γευστική τους πινελιά και στο «Barsol» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το δημοφιλές μπαρ της Πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου από ό,τι μαθαίνω επεκτείνεται και στον διπλανό χώρο και ταυτόχρονα εμπλουτίζει την πρότασή του με καινούργια στοιχεία.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι στο ισόγειο του νέου χώρο θα δημιουργηθεί ένα espresso bar κι η κουζίνα, που θα βρίσκεται στο επάνω επίπεδο, θα προτείνει σνακ και πειραγμένο street food και tapas με την υπογραφή του «MεΖεν», που σ’ αυτή την περίπτωση θα παίζει σε τελείως διαφορετικό τερέν, ξεφεύγοντας από την αφηγηματική του τσίπουρου και αντλώντας ιδέες από διάφορες κουλτούρες του κόσμου. Η νέα εξελιγμένη, ενοποιημένη εκδοχή του «Barsol» θα είναι έτοιμη κατά πάσα πιθανότητα γύρω στα τέλη του Οκτωβρίου. Αναμείνατε πιο γλαφυρή περιγραφή και εντυπώσεις μόλις πάρουμε μια πρώτη γεύση και από το μεν και από το δε.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 3
Το ίδιο team θα επιμελείται και το bar food του «Barsol» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Περισσότερες πληροφορίες

Barsol

Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/11/2025

Top 500 Bars: Τα κορυφαία μπαρ του 2025 σύμφωνα με ακόμη μία διεθνή λίστα

Ανακοινώθηκαν τα καλύτερα μπαρ της χρονιάς, σύμφωνα με την έγκριτη, αλγοριθμική κατάταξη του Le Cocktail Connoisseur και περιλαμβάνουν 7 στέκια της Αθήνας.

O Tornado Wallace πρωταγωνιστής του επόμενου Needless Clubnight

Μαζί του, οι Maria Politi και Chevy x Discojuice σε b2b set

Bond: Ένα νέο London Dry Gin που αξίζει την προσοχή

Γεννήθηκε στην καρδιά της Αγγλίας, σε ιστορικό αποστακτήριο με πάνω από έναν αιώνα τεχνογνωσίας και μερικούς από τους παλαιότερους χάλκινους άμβυκες της Βρετανίας

Το 'Έπρεπε' της Κυψέλης και η δεύτερη ζωή του

Νέα ομάδα, νέα φιλοσοφία και νέο μενού σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα spots της Κυψέλης, που βρίσκεται σε εξαιρετικά νόστιμο rebranding.

Στο Περιστέρι, το Όφλαϊν είναι το νέο luxury

Καλός καφές και προσεγμένες ζύμες, spritzes και cocktails, πίτσα και τάπας, σκανδιναβική απλότητα και αφαιρετική αισθητική στα ΔΠ.