Minnie the moocher

«Η Μίνι η Τρακαδόρισσα» ίσως αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά vintage bars της Αθήνας.

Minnie the moocher

«Η Μίνι η Τρακαδόρισσα» ίσως αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά vintage bars της Αθήνας. Με αισθητική ανάλογη της ποτοαπαγόρευσης, μπορείς να επιλέξεις είτε το εσωτερικό είτε ένα από τα τραπεζάκια στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Τσακάλωφ και να χαζέψεις τους περαστικούς. Είναι all day spot, οπότε μπορείς να απολαύσεις καφέ και πρωινό μετά από τα ψώνια σου στο κέντρο, είτε να φας και να ευχαριστηθείς ένα καλό cocktail το απόγευμα μετά τη δουλειά ή στη βραδινή σου έξοδο. Η έμπνευση των ιδιοκτητών ήταν το ομώνυμο τραγούδι του Cab Calloway, που την εποχή της ποτοαπαγόρευσης (όταν και γράφτηκε), πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα. Εξ ού και όλο το σκηνικό του μαγαζιού, με έντονο το στοιχείο του μεσοπολέμου σε συνδυασμό με jazz και blues ήχους. Στον πρώτο χώρο συναντάς μια φοβερή ξύλινη μπάρα, συνήθως γυναικοκρατούμενη, όπου μπορείς να απολαύσεις δημιουργικά cocktails. Ανάμεσά τους, διακρίθηκε το Million dimes, με έντονα ξηροκαρπάτες νότες και πολύπλοκα υλικά, που συνθέτουν ένα ιδιαίτερο και ισορροπημένο σύνολο. Επίσης, το Gold Steel με falernum, gin, μαρμελάδα βερίκοκο και ροδόνερο, που είναι ελαφρώς γλυκό, αλλά με όμορφη υπόπικρη επίγευση. Ζητήσαμε ένα tailor made cocktail αφρώδες, με γλυκιά επίγευση με βάση το κρασί και όντως δοκιμάσαμε ένα αρκετά ενδιαφέρον σύνολο, με μικρές κόκκινες φυσσαλίδες και κόκκινα φρέσκα berries, με μέση, ευχάριστη οξύτητα. Ταξιδεύοντας στην εποχή του παράνομου αλκόολ, με τα γύψινα μοτίβα της οροφής, τους δερμάτινους καναπέδες, τα μικρά μαύρα τραπέζια και τα ατμοσφαιρικά φωτιστικά, κάπου εκεί σου ανοίγει η όρεξη για φαγητό ή brunch τις Κυριακές. Ζήτησε τότε μια από τις πιο γευστικές πίτσες Μαργαρίτα crispy και ζουμερή, ή μπρουσκέτες με μανιτάρια, τυρί και βασιλικό. Αν πεινάς πιο πολύ, προτίμησε την κρεατόπιτα με γέμιση κουκουνάρι και ρόδι, τις μπουκιές μπακαλιάρου με mousse σκορδαλιάς, saffron και mousse παντζάρι, είτε τις ταλιατέλες με απάκι, chili, lime και ξινομυζήθρα. O ιδιοκτήτης, αρχιτέκτονας Ιωάννης Καρβουτζής, αγαπά πολύ την πόλη του και αυτό ήθελε να προσφέρει με αυτό το μαγαζί. Απολαύστε το με ήχους jazz, swing, rock 'n' roll εως classic και πιο μοντέρνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Minnie The Moocher

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.