The Bank Job

Το σημείο ήταν ιδανικό αφού ακριβώς στο χώρο αυτό της οδού Κολοκοτρώνη γινόταν κάποτε η καταμέτρηση των χρημάτων της Γενικής τράπεζας, μια κατάσταση που μπορεί να βάλει φτερά σε έναν αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων και να ανάψει τη φωτιά της έμπνευσής του.

The Bank Job

Το σημείο ήταν ιδανικό αφού ακριβώς στο χώρο αυτό της οδού Κολοκοτρώνη γινόταν κάποτε η καταμέτρηση των χρημάτων της Γενικής τράπεζας, μια κατάσταση που μπορεί να βάλει φτερά σε έναν αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων και να ανάψει τη φωτιά της έμπνευσής του. Πράγμα που έγινε τελικά. Το παλιό χρηματοκιβώτιο έμεινε στη θέση του και χρησιμοποιείται πλέον σαν πάγκος όπου πλέκονται ειδύλλια πάνω από τα ποτήρια των κοκτέιλ, ο τοίχος έμεινε επίσης «ταλαιπωρημένος» και γυμνός από σοβάδες ώστε να είναι ορατά τα παλιά τούβλα, εξίσου ταλαιπωρημένο φαντάζει και το ταβάνι στο οποίο προστέθηκε ένα σιδερένιο πλέγμα που δίνει την αίσθηση της φυλακής. Γιατί είπαμε ότι μπορεί η ατμόσφαιρα στο The Bank Job να θυμίζει ριφιφί, η ληστεία όμως σπάνια μένει ατιμώρητη, το κόστος πληρώνεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και αυτό έπρεπε να υπάρχει επίσης. Μέσα λοιπόν στα λιγοστά τετραγωνικά του μαγαζιού αυτού αποδόθηκε η ιδέα μιας τραπεζικής ληστείας κυρίως όμως αυτό το μπαρ κλέβει τις καρδιές των πελατών του με τα ωραία ποτά που επιμελούνται ο Θάνος Τσεκούρας και ο Δημήτρης Τσάλας. The Bank Job, Κολοκοτρώνη 13, Παλιά Βουλή

Περισσότερες πληροφορίες

Bank Job (The)

Κολοκοτρώνη 13, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.