Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας

Αυξάνονται συνεχώς τα έθνικ bar-restaurants της πόλης. Για να μπείτε κι εσείς στον περιπετειώδη μιξ ρυθμό μιας από τις πιο δυνατές τάσεις της νύχτας, ακολουθούν ξεχωριστά έθνικ στέκια που έχουν μεγάλη πέραση.

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας

Αυξάνονται συνεχώς τα έθνικ bar-restaurants της πόλης. Εξωτικά υλικά μπαίνουν στο σέικερ (βλ. wasabi, yuzu, lemongrass) και το κοινό ακολουθεί, δίνοντας δυνατή ψήφο στη νέα γενιά των Pisco sour και των modern Japanese cocktails. Το πολυπολιτισμικό mixing –και match με αντίστοιχα πιάτα– είναι με διαφορά η νέα ­δυναμική κοσμοπολίτικη fine drinking τάση.

Αυτό το νέο κύμα του εξωτισμού, με έμπνευση κυρίως από την Ασία, είναι καλοσχεδιασμένο και ανατροφοδοτεί την κλασική εμπειρία του πίνειν, βάζοντας στο παιχνίδι εκτός από την μπάρα και την κουζίνα. Οι bartenders ταξιδεύουν πολύ περισσότερο κι επιστρέφουν με τις αποσκευές τους γεμάτες γεύσεις του κόσμου, που χρησιμοποιούν στις συνταγές τους. Δίπλα τους οι σεφ ταιριάζουν πιάτα και η συνολική γευστική εμπειρία φρεσκάρεται και αποκτάει κοσμοπολίτικες διαστάσεις. Για να μπείτε κι εσείς στον περιπετειώδη μιξ ρυθμό, ακολουθούν ξεχωριστά έθνικ στέκια που έχουν μεγάλη πέραση.

Από την Ασία με αγάπη

«Oozora The House»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 1
«Oozora The House»

Mπαίνεις στο ατμοσφαιρικό «Oozora» στην Κηφισιά, βραβευμένο από τα Αθηνόραμα Bar Awards με Shaker Trophy και κάνεις βουτιά στην ασιατική κουλτούρα. Με φόντο πανέμορφα φυσικά υλικά, έρχονται οι δημιουργίες του Γιώργου Βενιέρη, που φλερτάρουν με την εξελιγμένη Asian κουζίνα και γίνονται έμπνευση για τον executive bartender Σπύρο Κερκύρα, ο οποίος έχει ετοιμάσει με την Bar Solution έναν συναρπαστικό κατάλογο cocktails ανακατεύοντας με φαντασία σάκε, τσάι και γιαπωνέζικο ουίσκι. Για τους φαν του Martini αξίζει η δοκιμή της ασιατικής του εκδοχής. Μια άλλη εντυπωσιακή παραλλαγή είναι το Green Sake Spritz. Στα «οπωσδήποτε» της δοκιμής το Jap Barrel με παλαιωμένο Japanese Nikka ουίσκι και το bestseller της προηγούμενης χρονιάς, το Poire sin, σε νέα βερσιόν με σιρόπι πράσινου τσαγιού.

«Red Door»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 2
«Red Door»

Μια καινούργια κόκκινη πόρτα στην Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι, μας έβαλε στο συναρπαστικό κόσμο της Yakiniku φιλοσοφίας: ψήνουμε μόνοι μας premium κομμάτια κρέας σε ένα πανέμορφο υπόσκαφο γκριλ στο τραπέζι και καθόμαστε χωρίς παπούτσια, αλλά με σοσόνια μιας χρήσης, σε μαξιλάρες. To δυνατό χαρτί του πρώτου Yakiniku bar-restaurant είναι τα cocktails, που φέρουν την υπογραφή του καλύτερου εκπροσώπου των modern Japanese cocktails, του Γιάννη Πέτρου Πετρή, που μόλις επέστρεψε από το Τόκιο. Πίσω από την μπάρα του «Red Door» μαζί με τον Χρήστο Βρεττό, ετοιμάζουν τέσσερα Japanese Gin Tonic κι έξι ευφάνταστα Japanese cocktails. ­Ξεκινήστε από το Shiso με τζιν, τόνικ, φρέσκο shiso, αγγούρι και πράσινα φύλλα. Συνοδεύστε το κρέας σας με το Bbq Old Fashioned, με γιαπωνέζικο ουίσκι, σάκε και spice bitters. Φοβερές επιλογές η φρουτένια Geisha Royal και το ανατρεπτικό γιαπωνέζικο Mojito.

«Rakkan»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 3
«Rakkan»

To κηφισιώτικο «Rakkan» ανήκει στην πρώτη φουρνιά των έθνικ bar-restaurants της πόλης και από τότε εξελίσσεται συνέχεια – ειδικά η μπάρα του. Το επιβλητικό σκηνικό με τους 9.900 ξύλινους κύβους, που συνθέτουν την οροφή, αποτελεί ιδανική πρόταση για γιαπωνέζικες fusion δοκιμές. Ο head bartender Παναγιώτης Σφακιανάκης είναι στα καλύτερά του κι έχει δουλέψει πάρα πολύ με εξωτικά υλικά, συνθέτοντας έναν αβανταδόρικο κατάλογο γεμάτο Asian μπαχαρικά. από τον οποίο ξεχωρίζουν το Japanese Mule και το Tiki Haze. Προσθέστε επίσης το Little Prince με βάση το τζιν και σπιτικό σιρόπι τσαγιού. Η κουζίνα του executive chef Naruse Fumiaki και του chef de cuisine Γιάννη Σιμοτά ταιριάζει απόλυτα με τις μείξεις της μπάρας.

«Matsuhisa»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 4
«Matsuhisa Athens»

Ένα από τα πιο κομψά και γνωστά γιαπωνέζικα εστιατόρια της πόλης, το «Matsuhisa» στη Βουλιαγμένη, επενδύει από πέρυσι περισσότερο­ στην μπάρα του. Ο ταλαντούχος Χάρης­ Γεωργόπουλος εμπλούτισε την κλασική cocktail list του Martini Bar, την οποία υπογράφει ο θρυλικός Dale DeGroff, με νέες και πιο σύγχρονες προτάσεις ανακατεύοντας εξαιρετικές ελληνικές και γιαπωνέζικες πρώτες ύλες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το πληθωρικό Peruvian Negroni, το πειραγμένο Zombie με pisco και το ­νικητήριο cocktail του ­Χάρη στο διαγωνισμό των ουίσκι Nikkei.

Εισιτήριο για Πολυνησία

«Maori»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 5
«Maori»

Το νέο κηφισιιώτικο bar-restaurant μας στέλνει ταξίδι στον Ειρηνικό. Όλα αρχίζουν από τον καλόγουστο χώρο με το ενυδρείο και τα διάφορα πολυνησιακά αντικείμενα. Τα κοκτέιλ δεν κρύβουν την Tiki αδυναμία τους. Δοκιμάστε το Korou Passion με νότες ρουμιού, ανανά και καρύδας ή το πρωτότυπο Tazahi Beach με λευκό κρασί, τζίντζερ, elderflower, λάιμ, μέντα και σιρόπι αγγουριού.

Nikkei Trend

«Cinco»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 6
«Cinco»

Το εστιατόριο που μας σύστησε τη Nikkei φιλοσοφία στο Κολωνάκι καλωσόρισε πίσω από την μπάρα του τον νέο και πολύ ταλαντούχο bartender John Cortell. O John μαζί με τον Δημήτρη Μπενάκη (ιδιοκτήτης του «Cinco») έχουν την επιμέλεια του νέου καταλόγου, που ενώνει γευστικά Ιαπωνία, Ισπανία και Περού. Δοκιμάστε τα ευρηματικά Pisco sour, όπως το Jsp Pisco με καπνιστές νότες και νύξεις λεμονιού και κάρδαμου, το Cinco Picante που μπαίνει άνετα δίπλα σε σεβίτσε, το Bensan Mule με βότκα, σάκε με lemongrass, πουρέ tumbo, passion fruit, shiso, φρέσκο χυμό λάιμ και ginger beer αλλά και την bestseller παραλλαγή του Mai-Tai.

«Nikkei»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 7
«Nikkei»

Κλείνει περίπου ένα χρόνο το «Nikkei» στο Κολωνάκι και το γιορτάζει ανανεώνοντας την επιτυχημένη συνεργασία του Σπύρου Κερκύρα με τον Θάνο Στασινό. Στο έθνικ bar-restaurant τα νέα ταιριάσματα πιάτων και cocktails έχουν ακόμη πιο έντονα περουβιανά στοιχεία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εξέλιξη του Nikkei sour, που έχει πλέον υψηλότερες spicy εντάσεις. Αγαπημένη πρόταση­ είναι το πειραγμένο Bloody Mary, που εδώ το λένε Bloody Tiger. Με τα κρέατα δοκιμάστε ένα από τα παλαιωμένα κοκτέιλ. Για τα ταιριάσματα θα σας βοηθήσει ο χάρτης στο πίσω μέρος του μενού, ο οποίος προτείνει συνδυασμούς πιάτων με κοκτέιλ.

Thai in Town

«Tamarind, Thai Kitchen»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 8
«Tamarind»

Τα κοκτέιλ του γνωστού ταϊλανδέζικου bar-restaurant στο Μεταξουργείο με το χαρακτηριστικό δέντρο των ευχών στη μέση της σάλας έχουν τη σφραγίδα του expert Ιωάννη Ορφανού και συμπληρώνουν το τροπικό ύφος της κουζίνας. Ο Ιωάννης έχει χρησιμοποιήσει με δημιουργικό τρόπο βασικά Thai υλικά, όπως lemongrass, τζίντζερ, κόλιαντρο, καρύδα, βανίλια, και προτείνει ένα πιο εξωτικό twist των κλασικών Mai-Tai, Golden Margarita και Bloody Mary. Αξίζει να δοκιμάσετε το πρωτότυπο Mekhong Delta με το ομώνυμο ταϊλανδέζικο spirit μαζί με ρούμι καρύδας και βανίλια.

«Kong»

Οι έθνικ μπάρες της Αθήνας - εικόνα 9
«Kong»

Στο ντυμένο στα κόκκινα κουκλίστικο «Kong» του Παύλου Πότσιου, στο Χαλάνδρι, η ζωηρή μπάρα κοντράρει επιτυχημένα την Thai κουζίνα. Οι συνταγές του Αχιλλέα Πουλημένου χρωματίζουν πιο έντονα την εξωτική διάθεση κι έχουν μια αδυναμία στο σάκε και στο chili. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκρηκτικό Sake Okiya. Αν αγαπάτε τις spicy μείξεις, θα βρείτε πολύ καλές προτάσεις που ζευγαρώνουν άψογα με το pad Τhai.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Tamarind, Thai Kitchen

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.