Ark

Η αθηναϊκή ριβιέρα έχει έναν χώρο αντάξιο της ομορφιάς της και αυτός ονομάζεται Ark.

Ark

Η αθηναϊκή ριβιέρα έχει έναν χώρο αντάξιο της ομορφιάς της και αυτός ονομάζεται Ark. Το concept ανταποκρίνεται πετυχημένα στο όνομα (Κιβωτός): εδώ συνυπάρχουν στοιχεία που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Όχι αναγκαστικά συγχρόνως. Υπάρχουν οι ώρες, που το Ark είναι ένας οικογενειακός παράδεισος και άλλες που μεταβάλλεται σε καθαρόαιμο νυχτερινό χώρο, με ζωντανό πιάνο και τραγούδι. Θα ικανοποιήσει εξ ίσου την ώρα του καφέ (με προχωρημένο coffee shop), τη μπαρίστικη διάθεσή μας, όσο και την κυριακάτικη μεσημβρινή ψαροφαγία. Πάνω στη θάλασσα, με θέα θάλασσα, πιο Σαρωνικός δεν γίνεται. Κομψό, κοσμοπολίτικο, άνετο και πολυτελές, σε κατακτάει σαν χώρος χειμώνα-καλοκαίρι.

Η επιτυχία, λοιπόν, είναι πως το Ark σε όλα έχει να πει κάτι. Και, στο κομμάτι "bar", έχει να πει πολλά. Ατμόσφαιρα, κοκτέιλς και μουσικές δημιουργούν έναν "χώρο μέσα στον χώρο". Πίσω από τη μπάρα, ο νεαρότατος Θάνος Κριμπούρας (ένας από τους 4 καλύτερους bartenders 2016 στον ελληνικό τελικό του World Class) μιξάρει ποτά εμπνευσμένα από κοκτέιλς του κόσμου, από τη λίστα Birdy Mixed Drinks και… σε στέλνει. Έμφαση στα "παράξενα" και πολλά ιδιαίτερα home made υλικά -βλέπε μελάνι σουπιάς, καραμέλα βουβαλίσιου γάλακτος, σόδα από θαλασσινά φύκια και κινέζικο milky oolong tea, μωβ καρότο κλπ- χωρίς να λείπουν και οι ελληνικές αναφορές -βινσάντο, κρόκος Κοζάνης, σουμάδα Λέρου, μοσχάτος Λήμνου μεταξύ άλλων.

Signature cocktails: με το Last Port πιάνεις εξωτικό λιμάνι: καπνισμένες νότες από ουίσκι, βαθύ δαμάσκηνο, απωανατολίτικη χροιά από νύξη φυκιών και oolong milky tea, κάνουν ένα κοκτέιλ ταξιδιάρικο, δροσερό και ιδιαίτερο. Το Little Orange σε κατακτά με ένα φουλ εσπεριδοειδών πάνω σε βάση τζιν10: σπιτική μαρμελάδα κλημεντίνας, κερκυραϊκό λικέρ κουμ κουάτ, νύξεις πικραμύγδαλου από σουμάδα, κάνουν ένα σύνθετο και πολύ ευχάριστο ποτό. Το ξεχωριστό Voyage Sour μιξάρει ουίσκι 12 YO με σαντορινιό νυχτέρι παντρεμένο με ξερά βερίκοκκα, νότες λεμονιού και αποκτά βάθος με το μελάνι σουπιάς. Και δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το δικό τους Barrel Aged Manhattan, παλαιωμένο για 3 μήνες σε δρύινα βαρέλια: εξαιρετική ισορροπία, με ωραία αρώματα ξύλου και γλυκών μπαχαρικών.

Πολλά από τα κοκτέιλς παντρεύονται όμορφα με τις καθαρές γεύσεις της κουζίνας του Γιάννη Μπαξεβάνη. Εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες, αγάπη στα μυρωδικά και στα λαχανικά, δίνουν πιάτα νόστιμα, απλά και πιο σύνθετα, με έμφαση στα θαλασσινά, όπως το τραγανό φρέσκο καλαμαράκι πάνω σε γλυκόξινη μελιτζάνα. Από τον πλούσιο κατάλογο, μια γεύση δίνει η φίνα κρεατόπιτα με μυρωδάτη γέμιση, το ριζότο με παντζάρι και φουρνιστή φέτα, ο μπακαλιάρος στον ξυλόφουρνο με ρεβιθάδα, το χοιρινό μπριζολάκι από τη Σχοινούσα, ενώ μια ωραία εμπειρία επιφυλάσσει το chef's table, στο μοναστηριακό τραπέζι, μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.