Τα καλύτερα τρομο-πάρτι για το Halloween

Με εφιαλτική και δυσοίωνη μεγαλοπρέπεια θα γιορταστεί και φέτος το Halloween, σε clubs και bars που φιλοξενούν θεματικά parties.

Τα καλύτερα τρομο-πάρτι για το Halloween

Τη Δευτέρα 31/10 γιορτάζεται στον δυτικό κόσμο το Halloween, η γιορτή με τις παγανιστικές ρίζες τις οποίες κανείς­ δεν θυμάται καθώς προσπαθεί να σκαρφιστεί την πιο τρομακτική στολή. Από απόψε Πέμπτη 27/10 μέχρι και τη Δευτέρα, clubs και bars φιλοξενούν θεματικά parties, από τα οποία επιλέξαμε τα καλύτερα.

Τα καλύτερα τρομο-πάρτι για το Halloween - εικόνα 1
Στιγμιότυπο από παλιότερο A Spooktacular Halloween Night στο «Six D.O.G.S.»

Είναι μια ιδανική χρονιά η φετινή για να γιορτάσουμε το Halloween (κλείνοντας, όπως πάντα, τα αφτιά στην γκρίνια όσων θέλουν να μας στερήσουν αυτές τις δεύτερες... Απόκριες): η ποπ κουλτούρα απέκτησε φέτος μερικά καινούργια τρομολαγνικά­ ορόσημα, όπως το «Stranger Things» του Netflix, που δεν έμεινε άνθρωπος να μην το έχει δει, και το γυναικείο ριμέικ του «Ghostbusters», τα οποία μαζί με την... απέθαντη μόδα των ζόμπι και τις κλασικές αναφορές δίνουν ένα σωρό ιδέες για θεματικά parties και μεταμφιέσεις (κατά τη γνώμη μας, ακόμη πιο δυσοίωνοι θα είναι όσοι τολμήσουν να μεταμφιεστούν σε Donald Trump). Φέτος το Halloween πέφτει τη Δευτέρα 31/10, οπότε τα περισσότερα parties θα πραγματοποιηθούν μέσα στο σαββατοκύριακο.

Εξαίρεση το Six D.O.G.S., το οποίο με τη σιγουριά ότι κάθε χρόνο διοργανώνει ένα από τα πιο καλοστημένα και δημοφιλή events, θα παρουσιάσει την πέμπτη έκδοση του A Spooktacular Halloween Night ανήμερα της γιορτής, «από τις 21.00 και μέχρι να φύγουν τα σκοτάδια». Η προσεγμένη διακόσμηση με ιστούς αράχνης και πυκνούς καπνούς να τυλίγουν την Αβραμιώτου είναι δεδομένη, όπως και το Screaming Screening Room με προβολές ταινιών τρόμου και το κατάλληλο soundtrack από τους You Say Party! We Say Yeah! (Kris Riot, Postriper και Upsetter). Στο σκηνικό προστίθεται ένα Horror Photo Booth, μια μακάβρια έκπληξη σε ένα μυστηριώδες υπόγειο κι ένα στοιχειωμένο πιάνο. όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο και ειδικά cocktails για την ημέρα στα € 5.

Τα καλύτερα τρομο-πάρτι για το Halloween - εικόνα 2
Ζοφερή... διασκέδαση στο «Second Skin» (φωτό: Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος)

Εγγυημένα… spooky θα είναι το party στο Second Skin αυτό το Σάββατο 29/10, αφού ο Γιώργος Φακίνος όχι μόνο είναι ο πρώτος που γιόρταζε το Halloween στο club του από τα τέλη των ’90s, αλλά­ περιστοιχίζεται και από ένα κοινό το οποίο αγαπάει τις extreme εμφανίσεις και το cosplay. Στο φετινό event, στη θεματική του οποίου συνδυάζεται και η μεξικανική Ημέρα των Νεκρών, το ατμοσφαιρικό ντεκόρ θα ξεκινάει από το στενάκι της Δαμοκλέους, μουσική θα παίζουν ο Γιώρ­γος Φακίνος με τον Geo Kar στο Main Floor και ο Dr. D στο Red Room, ενώ η make up artist Elizabeth Petrou θα ζωγραφίζει (δωρεάν­) το πρόσωπό μας. η είσοδος είναι κι εδώ ελεύθερη.

Την ίδια ημέρα η ενδυματολόγος, creative director και prop maker D’Arcy Foxx μας προσκαλεί στο All Things Dark (αυτό είναι και το dresscode), «μια βραδιά ξέφρενου τρόμου και δαιμονισμένου χορού» στο Spinster. Γι’ αυτά θα φροντίσουν οι Michael Videotape (Videotapes), Midnight City (Γιώρ­γος Φαμελιάρης και Κατερίνα Καραλή) και Blue Lagoon (Κορμοράνος), οι οποίοι θα παίζουν μουσική, ο καλλιτέχνης He-m-n-oid που θα εκθέτει κολάζ του από τη σειρά «Unhuman», οι bartenders που θα φτιάχνουν Skull & Bones Punch, Blood & Sand, Witchcraft Sour και Vampire Jizz και διάσημοι σκηνοθέτες, σπάνιες ταινίες μικρού μήκους των οποίων θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια του party.

Τα καλύτερα τρομο-πάρτι για το Halloween - εικόνα 3
«Six D.O.G.S.»

Επόμενη στάση την ίδια ημέρα το Stranger Things Halloween Party στο Ρομάντσο, που εμπνέεται από την cult πλέον σειρά τρόμου κι επιστημονικής φαντασίας, αναπτύσσεται στο ισόγειο («η δικής μας πραγματικότητα») και στο υπόγειο («ο σκοτεινός κόσμος του Upside-Down) και, φυσικά, μας προσκαλεί να ανατρέξουμε στις αναμνήσεις μας από τα ’80s επιλέγοντας ενδυμασία από τις ταινίες τρόμου­ της εποχής. Μουσική θα παίζουν οι Paul Bennett, Chris Kontos, Lucas the Third και George Dimitrakopoulos.

Από μια άλλη τηλεοπτική σειρά, το εξωφρενικό «Scream Queens» του Ryan Murphy, εμπνέεται το θεματικό party στο The Apartment, όπου η drag queen Pepsi Cola θα υποδυθεί τη Chanel της Emma Roberts και την Cathy της Jamie Lee Curtis. Οπότε, όσοι πάτε, προτείνουμε να ντυθείτε σέξι κολεγιόπαιδα.

Ακόμη μερικές προτάσεις για το φετινό εορτασμό: απόψε Πέμπτη 27/10 θα πάμε στο La Esquina της Χάρητος έχοντας φορέσει κάτι τρομακτικό, με σκοπό να δαγκώσουμε όχι ανθρώπους, αλλά ένα ζουμερό burger – κατά προτίμηση το Berlusconi. Αύριο Παρασκευή 28/10 θα αδράξουμε την ευκαιρία του Halloween Trash party της ομάδας Chapeau Noir για να ταξιδέψουμε μέχρι τη... Χαβάη (Ξενοφώντος 62), δηλαδή ένα από τα πιο ενδιαφέροντα bars του Κορυδαλλού. Το Σάββατο 29/10 θα ακούσουμε post punk, dark wave και techno στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός υποστηρίζοντας το ταμείο της κατάληψης και την οικονομική ενίσχυση της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο. Τέλος, την Κυριακή 30/10 θα ζήσουμε άλλο ένα Halloween Night με τον Pene στα decks του γλυφαδιώ­τικου Mosaiko.

Περισσότερες πληροφορίες

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Mosaiko

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα
  • Bars

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.