Τζιτζίκι updated!

Το αγαπημένο μπαρ της Χώρας Αμοργού κάνει ρουά ματ αυτό το καλοκαίρι, με τη νέα κολεξιόν σε cocktails και ροφήματα…

Τζιτζίκι updated!

Το αγαπημένο bar όσων συχνάζουν στην Αμοργό καλεί εσάς που θα επισκεφθείτε το μοναδικό κυκλαδονήσι για αξέχαστες εμπειρίες…
Τα summer μιξαρίσματα παίζουν με τις νέες τάσεις, τις εξελίσσουν και κινούνται με πρωτότυπα και φρέσκα υλικά, εμπνευσμένα από ελληνικά αρώματα. Εντελώς καινούρια είναι η προσθήκη στα ψαγμένα aperitivo. Το βάρος πέφτει στο Gin Tonic με την πολύ καλή δουλεμένη εκδοχή του GG&T με gin, βερμούτ, φλούδες φρούτων και tonic. Πολύ fresh και ιδιαίτερο είναι το Botanist με μαστίχα, αγγούρι, μέντα, χυμό λεμονιού και elderflower. Γι αυτούς που αγαπάνε τη φράουλα, εξαιρετικό είναι το Guapa, με Aperol, φράουλα, grapefruit σόδα, ενώ πρέπει να δοκιμάσετε και το ξεχωριστό Froze με ροζέ κρασί, λεμόνι, ζάχαρη και bitters…

Τζιτζίκι updated! - εικόνα 1

Ιδανικό συμπλήρωμα αποτελούν οι γευστικές προτάσεις -βλέπε πικάντικη γνήσια γκασπάτσο, ντάκο με ντόπια ξινομυζήθρα, αβοκάντο γεμιστό με σος γιαουρτιού και πεντανόστιμες μπρουσκέτες με παστράμι και μελίπαστο.

Τζιτζίκι updated! - εικόνα 2

Επιστρέφοντας στη μελέτη του ανανεωμένου καταλόγου, βλέπουμε ότι υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα, ανάλογα με το spirit βάσης, που ιντριγκάρουν με ενδιαφέροντα twists και δημιουργικά house cocktails. Η κατ' εξοχήν κατηγορία, όμως, που δείχνει το ανήσυχο πνεύμα της Μαρούλας Κυριακοπούλου και του Δημήτρη Ρήγα είναι οι ευφάνταστες προτάσεις με ελληνικά αποστάγματα! Για να πάρετε μια γεύση, το γλυκόξινο και ανθικό "Τζιτζίκι" ενώνει το τσίπουρο με τη μαστίχα, στο βοτανικό Sage Saga κυριαρχεί το κίτρο, στο πρωτοποριακό Marmalady το ούζο ζευγαρώνει με τη βότκα και φλερτάρει με την κόκκινη πιπεριά και στο κλασάτο Blended year το παλαιωμένο τσίπουρο συνοδεύεται από παλαιωμένο ρούμι...

Τζιτζίκι updated! - εικόνα 3

Το πεδίο των spirits πάλι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του Τζιτζικιού και διαθέτει πολλά σπάνια και premium αποστάγματα. Αξίζει να αναφέρουμε την προσεγμένη λίστα κρασιών, με focus στις ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες και την εκπαίδευση που γίνεται με σεμινάρια όλο το καλοκαίρι. Πέρα από τις γευσιγνωσίες, σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται events και φοβερά lives, που μεταδίδουν summer διάθεση. Για να μπείτε στο κλίμα του Τζιτζικού, σας δίνουμε τρεις συνταγές που δοκιμάσαμε και σας τις προτείνουμε!

Guapa

Τζιτζίκι updated! - εικόνα 4

50ml Aperol
20ml πουρέ φράουλας
Απογεμίζουμε με γκρέιπφρουτ σόδα

Εκτέλεση: τοποθετούμε τα υλικά στο shaker εκτός από τη σόδα. Χτυπάμε καλά, σερβίρουμε και απογεμίζουμε με τη σόδα.

Marmalady

Τζιτζίκι updated! - εικόνα 5

40ml vodka
5ml ούζο
2 κουτάλια μαρμελάδα πιπεριάς
20ml σιρόπι ζάχαρης
1 δόση Tabasco

Εκτέλεση: χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker, διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε. Για γαρνιτούρα έχουμε μια γεμιστή ελιά τυλιγμένη σε μια λωρίδα ψητή πιπεριά Φλωρίνης.

Vincent's Choice

Τζιτζίκι updated! - εικόνα 6

40ml Herradura Reposado
20ml λικέρ περγαμόντο
15ml σιρόπι λεβάντας
15 ml Campari

Εκτέλεση: κάνουμε stiring σε mixing glass προσθέτοντας όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε ποτήρι κονιάκ, αφού έχουμε κάνει rising με καπνιστό ουίσκι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.