Momix

Ο Άρης Χατζηαντωνίου και ο Θοδωρής Κουτσόβολος πήραν το ρίσκο να ανοίξουν το πρώτο bar στη πόλη με concept την εφαρμογή της μοριακής γαστρονομίας στα cocktails.

Momix

Ο τρίτος χρόνος επιτυχημένης λειτουργίας του πρώτου Momix στον Κεραμεικό δείχνει ξεκάθαρα την αποδοχή που βρήκε η τολμηρή ιδέα του Άρη Χατζηαντωνίου και του Θοδωρή Κουτσόβολου: ποτά που προκύπτουν μετά από ατελείωτες ώρες αναζητήσεων και πειραματισμών, σε συνεργασία με επιστήμονες και με πνεύμα εξόχως δημιουργικό. Η MIT (Momix Innovation Team) κάνει μια δουλειά μοναδική. Αρκεί να επισκεφτείς το lab, το εργαστήριό τους, επάνω από το μπαρ, για να το διαπιστώσεις. Διαφορετικά, δεν πειράζει, όλο αυτό θα το συναντήσεις μέσα στο ποτήρι, το μπολ ή το… κουταλάκι! More than a bar, όπως λένε και οι ίδιοι.

To Momix σε υποδέχεται σ' έναν χώρο καθαρόαιμου μπαρ, στημένον απλά, αλλά με μικρές φουτουριστικές λεπτομέρειες, που τον τοποθετούν στα πιο μοντέρνα μπαρ της πόλης. Eντυπωσιακή, μεγάλη μπάρα, πάγκοι και stools, φωτισμοί σε cosmic blue αποχρώσεις, πάνε παρέα με αυτά που θα πιεις εδώ. Έκπληξη η όμορφη αυλή-κήπος στο πίσω μέρος, ένα κρυφό καταφύγιο για τις καλές μέρες. Στο Momix μπαίνουν όλες οι ηλικίες που αγαπούν το καλό κοκτέιλ, αν και σαν χώρος απευθύνεται στις νεότερες. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, ο κόσμος περνάει καλά εκεί. Τα παιδιά προωθούν μια interactivity με το κοινό, επεξηγώντας τα κοκτέιλς, προτείνοντας, συζητώντας -είναι μέσα στη φιλοσοφία του μπαρ αυτό και συχνά απαραίτητο.

Κοκτέιλς κοντά στα κλασικά, άλλα σφαιροποιημένα στο κουταλάκι (που σκάνε και απλώνονται απολαυστικά στο στόμα), άλλα συμπληρώνονται με mix σε δοκιμαστικούς σωλήνες (πολύ καλό το Tresspassing, φρουτένιο, γλυκόξινο, με βάση gin infused με τζίντζερ, άπερολ και νότες από ξινόμηλο και κανέλα). Άλλα, πάλι, σερβίρονται στερεοποιημένα σε μπολάκια και προσφέρουν έκρηξη γεύσεων. Όπως το Pop Diversity, μια σειρά από μπολάκια με στερεοποιμένα Pina Colada, Cuba Libre, Blue Lagoon, Mojito και Strawberry Daiquiri -μοναδική εμπειρία.

Το frozen εξωτικό Jack Sparrow daquiri II έχει τη βελούδινη υφή του σορμπέ. Συνδυάζει blend ρουμιών, γεύσεις παπάγια και passion fruit, νότες καραμέλας και καπνιστής πάπρικας και γαρνίρεται με "ζελοποιημένο" daiquiri mango. Μας άρεσε πολύ και το Smoked Truffle, ένα καλοφτιαγμένο whisky cocktail, με Bushmills και ωραίο δέσιμο με passion fruit, δροσερό και μαζί δυνατό.

Στο lab δεν "μαγειρεύονται" μόνο τα κοκτέιλ και τα home made υλικά. Γίνονται συχνές παρουσιάσεις και σεμινάρια ενώ συχνά προσκαλούνται γνωστά ονόματα του bartending.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Barro Negro" στήνει σεβιτσερία στην μπάρα του

Margarita, Paloma και σεβίτσε απόψε στην ​​Παπαρρηγοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

Το "Casablanca Social Club" σβήνει 4 κεράκια με ένα non-stop πάρτι

Το δημοφιλές μπαρ της Θεσσαλονίκης έχει γενέθλια και το γιορτάζει καταλλήλως.

Στο "In Love Again" (και) για aperitivo

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στην Κλειτίου θέλουν spritz, coffee cocktails και ροζέ κρασιά.

7 χρόνια "Barelle" με ένα μοναδικό πάρτι

Το αγαπημένο στέκι του Νέου Ηρακλείου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με παλιούς και νέους φίλους.

To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Τα πρώτα ουίσκι με άρωμα Ελλάδας

Τα κρασιά Μπουτάρη συνεργάζονται με τους Irish Distillers και Spot Whiskeys, για το λανσάρισμα της νέας σειράς Greek Wine Single Cask.

Τα μπαρ του φθινοπώρου: Πού και τι πίνουμε φέτος;

Νέα και παλιά μπαρ, φεστιβάλ και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε bar aficionado της αθηναϊκής σκηνής για το επόμενο διάστημα.