Momix

Ο Άρης Χατζηαντωνίου και ο Θοδωρής Κουτσόβολος πήραν το ρίσκο να ανοίξουν το πρώτο bar στη πόλη με concept την εφαρμογή της μοριακής γαστρονομίας στα cocktails.

Momix

Ο τρίτος χρόνος επιτυχημένης λειτουργίας του πρώτου Momix στον Κεραμεικό δείχνει ξεκάθαρα την αποδοχή που βρήκε η τολμηρή ιδέα του Άρη Χατζηαντωνίου και του Θοδωρή Κουτσόβολου: ποτά που προκύπτουν μετά από ατελείωτες ώρες αναζητήσεων και πειραματισμών, σε συνεργασία με επιστήμονες και με πνεύμα εξόχως δημιουργικό. Η MIT (Momix Innovation Team) κάνει μια δουλειά μοναδική. Αρκεί να επισκεφτείς το lab, το εργαστήριό τους, επάνω από το μπαρ, για να το διαπιστώσεις. Διαφορετικά, δεν πειράζει, όλο αυτό θα το συναντήσεις μέσα στο ποτήρι, το μπολ ή το… κουταλάκι! More than a bar, όπως λένε και οι ίδιοι.

To Momix σε υποδέχεται σ' έναν χώρο καθαρόαιμου μπαρ, στημένον απλά, αλλά με μικρές φουτουριστικές λεπτομέρειες, που τον τοποθετούν στα πιο μοντέρνα μπαρ της πόλης. Eντυπωσιακή, μεγάλη μπάρα, πάγκοι και stools, φωτισμοί σε cosmic blue αποχρώσεις, πάνε παρέα με αυτά που θα πιεις εδώ. Έκπληξη η όμορφη αυλή-κήπος στο πίσω μέρος, ένα κρυφό καταφύγιο για τις καλές μέρες. Στο Momix μπαίνουν όλες οι ηλικίες που αγαπούν το καλό κοκτέιλ, αν και σαν χώρος απευθύνεται στις νεότερες. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, ο κόσμος περνάει καλά εκεί. Τα παιδιά προωθούν μια interactivity με το κοινό, επεξηγώντας τα κοκτέιλς, προτείνοντας, συζητώντας -είναι μέσα στη φιλοσοφία του μπαρ αυτό και συχνά απαραίτητο.

Κοκτέιλς κοντά στα κλασικά, άλλα σφαιροποιημένα στο κουταλάκι (που σκάνε και απλώνονται απολαυστικά στο στόμα), άλλα συμπληρώνονται με mix σε δοκιμαστικούς σωλήνες (πολύ καλό το Tresspassing, φρουτένιο, γλυκόξινο, με βάση gin infused με τζίντζερ, άπερολ και νότες από ξινόμηλο και κανέλα). Άλλα, πάλι, σερβίρονται στερεοποιημένα σε μπολάκια και προσφέρουν έκρηξη γεύσεων. Όπως το Pop Diversity, μια σειρά από μπολάκια με στερεοποιμένα Pina Colada, Cuba Libre, Blue Lagoon, Mojito και Strawberry Daiquiri -μοναδική εμπειρία.

Το frozen εξωτικό Jack Sparrow daquiri II έχει τη βελούδινη υφή του σορμπέ. Συνδυάζει blend ρουμιών, γεύσεις παπάγια και passion fruit, νότες καραμέλας και καπνιστής πάπρικας και γαρνίρεται με "ζελοποιημένο" daiquiri mango. Μας άρεσε πολύ και το Smoked Truffle, ένα καλοφτιαγμένο whisky cocktail, με Bushmills και ωραίο δέσιμο με passion fruit, δροσερό και μαζί δυνατό.

Στο lab δεν "μαγειρεύονται" μόνο τα κοκτέιλ και τα home made υλικά. Γίνονται συχνές παρουσιάσεις και σεμινάρια ενώ συχνά προσκαλούνται γνωστά ονόματα του bartending.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.