Artisanal

Ένα από τα πιο ωραία κτήρια της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Ζηρίνη στην Κηφισιά, έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά bar restaurant της πόλης.

Artisanal

Ένα από τα πιο ωραία κτήρια της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Ζηρίνη στην Κηφισιά, έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά bar restaurant της πόλης. Στο πρώτο που κάνεις focus όταν επισκεφτείς το Artisanal είναι η ομορφιά του. Κάθε γωνιά φωνάζει γούστο. Από τον πολύχρωμο κήπο, τη γυάλινη οροφή που αγκαλιάζει το εξωτερικό μπαρ, τις ετερόκλητες πολυθρόνες και τα τραπεζάκια, μέχρι το πολύ θεατρικό και artistic εσωτερικό του. Είναι φανερό ότι όλα έχουν διαλεχτεί ένα ένα, είναι διαφορετικά αλλά όλα φέρνουν αέρα 50ς- 60ς και αποπνέουν γαλλική φινέτσα. Μετά το αυθόρμητο χάζι στο χώρο, φαίνονται και τα υπόλοιπα ατού του, που δεν είναι άλλα από την μπάρα και την κουζίνα.

Το cocktail μενού έχει την εγγυημένη σφραγίδα του Δημήτρη Κιάκου. Ο Δημήτρης έχει δουλέψει με αντισυμβατικά υλικά και έχει δημιουργήσει μια ομάδα signature cocktails που δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Στα δέκα in house cocktails βλέπουμε να κάνουν ντουέτα: το γλυκό τριαντάφυλλο με το chili, το γάλα σόγιας με το παγωτό βανίλιας, το σιρόπι τόνκα με το ανθόνερο, το σιρόπι αστεροειδούς γλυκάνισου με το Tabasco.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και κάθε μιξ αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. Ένα από τα δικά μας αγαπημένα είναι το The Nutcracker, με ρούμι Havana Club Seleccion de Maestros, Bittermilk Smoked Honey cordial, φυσικό χυμό lime, λικέρ φουντούκι «Πολυκαλά» και Scrappy’s chocolate bitters. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο χτυπιούνται και μερικές επιλεγμένες κλασικές συνταγές, τις οποίες η ομάδα πίσω από την μπάρα εκτελεί με δεξιοτεχνία.

Στη περίπτωση της κουζίνας ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη και το νέο του μενού με επιρροές από τη Μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα έχει πολλά highlights. Μερικά από αυτά είναι το καπνιστό χέλι σχάρας με σταμναγκάθι, παντζάρι και vinaigrette μπέικον. Επίσης, το χειροποίητο λουκάνικο κόκκορα με αφρό πατάτας, γιαούρτι, πιπεριά Φλωρίνης και δύοσμο και ένα ακόμα, το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σιτάρι, πουρέ κουνουπίδι, ρόκα και αβγά βασιλικής ρέγγας.

Αυτό που ανεβάζει την συνολική εμπειρία στο Artisanal ακόμα περισσότερο είναι ότι έχουν μελετηθεί σωστά τα ζευγάρια ανάμεσα στα πιάτα και στα cocktails. Το service που είναι πολύ ενημερωμένο και πολύ ευγενικό σίγουρα μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Το Athens Bar Show τελείωσε, τα φρέσκα αθηναϊκά μπαρ ήρθαν για να μείνουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Athens Bar Show 2025: Τι ακριβώς θα παίξει στην Τεχνόπολη

Το Γκάζι θα μεταμορφωθεί σε ένα μοναδικό cocktail playground, με 30+ pop-up bars από κορυφαία bars του κόσμου, διεθνείς παρουσίες και ατμόσφαιρα γιορτής.

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα: Όλα τα guests της Athens Bar Week

Mερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν τις αθηναϊκές μπάρες αυτή την εβδομάδα. Τι θα παίξει, πότε και πού.

Στο Noel στήνεται το πιο επικό 'ξενοδοχειακό' μπαρ

Έξι σταθμοί, δώδεκα cocktails και μία αξέχαστη βραδιά, στο μπαρ που έχει πάντα Χριστούγεννα: Το Great Tuesday Club του Avra επιστρέφει στο πλαίσιο της Athens Bar Week.

To Manko εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με εντυπωσιακό opening party και Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής και της υψηλής φιλοξενίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Την Ημέρα των Νεκρών, η Espolòn Tequila γιορτάζει την ίδια τη ζωή

Από το Jalisco μέχρι την Αθήνα, η Espolòn Tequila φέρνει τη μαγεία της Día de los Muertos σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και γεύσεις.

Κάτι πρωτότυπο παίζει αυτές τις ημέρες στη Red Lion Pub

Παρασκευή 31/10 και Σάββατο 01/11 έχεις έξτρα λόγους για να επισκεφθείς την πιο παλιά αθηναϊκή παμπ.