Artisanal

Ένα από τα πιο ωραία κτήρια της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Ζηρίνη στην Κηφισιά, έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά bar restaurant της πόλης.

Artisanal

Ένα από τα πιο ωραία κτήρια της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Ζηρίνη στην Κηφισιά, έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά bar restaurant της πόλης. Στο πρώτο που κάνεις focus όταν επισκεφτείς το Artisanal είναι η ομορφιά του. Κάθε γωνιά φωνάζει γούστο. Από τον πολύχρωμο κήπο, τη γυάλινη οροφή που αγκαλιάζει το εξωτερικό μπαρ, τις ετερόκλητες πολυθρόνες και τα τραπεζάκια, μέχρι το πολύ θεατρικό και artistic εσωτερικό του. Είναι φανερό ότι όλα έχουν διαλεχτεί ένα ένα, είναι διαφορετικά αλλά όλα φέρνουν αέρα 50ς- 60ς και αποπνέουν γαλλική φινέτσα. Μετά το αυθόρμητο χάζι στο χώρο, φαίνονται και τα υπόλοιπα ατού του, που δεν είναι άλλα από την μπάρα και την κουζίνα.

Το cocktail μενού έχει την εγγυημένη σφραγίδα του Δημήτρη Κιάκου. Ο Δημήτρης έχει δουλέψει με αντισυμβατικά υλικά και έχει δημιουργήσει μια ομάδα signature cocktails που δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Στα δέκα in house cocktails βλέπουμε να κάνουν ντουέτα: το γλυκό τριαντάφυλλο με το chili, το γάλα σόγιας με το παγωτό βανίλιας, το σιρόπι τόνκα με το ανθόνερο, το σιρόπι αστεροειδούς γλυκάνισου με το Tabasco.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και κάθε μιξ αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. Ένα από τα δικά μας αγαπημένα είναι το The Nutcracker, με ρούμι Havana Club Seleccion de Maestros, Bittermilk Smoked Honey cordial, φυσικό χυμό lime, λικέρ φουντούκι «Πολυκαλά» και Scrappy’s chocolate bitters. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο χτυπιούνται και μερικές επιλεγμένες κλασικές συνταγές, τις οποίες η ομάδα πίσω από την μπάρα εκτελεί με δεξιοτεχνία.

Στη περίπτωση της κουζίνας ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη και το νέο του μενού με επιρροές από τη Μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα έχει πολλά highlights. Μερικά από αυτά είναι το καπνιστό χέλι σχάρας με σταμναγκάθι, παντζάρι και vinaigrette μπέικον. Επίσης, το χειροποίητο λουκάνικο κόκκορα με αφρό πατάτας, γιαούρτι, πιπεριά Φλωρίνης και δύοσμο και ένα ακόμα, το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σιτάρι, πουρέ κουνουπίδι, ρόκα και αβγά βασιλικής ρέγγας.

Αυτό που ανεβάζει την συνολική εμπειρία στο Artisanal ακόμα περισσότερο είναι ότι έχουν μελετηθεί σωστά τα ζευγάρια ανάμεσα στα πιάτα και στα cocktails. Το service που είναι πολύ ενημερωμένο και πολύ ευγενικό σίγουρα μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/09/2025

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.