Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης για πρώτη φορά bartender

Φιλοξενούμενος στο «CV Distiller» τη Δευτέρα 28/3, θα δημιουργήσει με την ομάδα του Θοδωρή Αναγνώστου πέντε cocktails και συνοδευτικά πιατάκια.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης για πρώτη φορά bartender

Στην κουζίνα, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι εξαιρετικός – γι' αυτό πριν από λίγες μέρες κέρδισε Χρυσό Σκούφο για το «CTC», το οποίο ήταν το υψηλότερο new entry στη λίστα των βραβευμένων εστιατορίων. Τη Δευτέρα 28/3 θα μας δείξει πόσο καλός μπορεί να είναι πίσω από την μπάρα!

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης για πρώτη φορά bartender - εικόνα 1

Συχνός θαμώνας του «CV Distiller», ο Αλέξανδρος μπαίνει πίσω από την επιβλητικότερη ίσως μπάρα της πόλης για να «μαγειρέψει» και να χτυπήσει στο σέικερ ένα interaction mixology και fine τσιμπολογήματος. Η ιδέα που είχε με τον head bartender του «CV Distiller» Θοδωρή Αναγνώστου ήταν να δημιουργήσουν με την ομάδα του (Θέμης Κοντοδήμας και Μάρκος Πρίφτης) πέντε cocktails με συστατικό κάποιο τρόφιμο και να τα σερβίρουν με ένα συνοδευτικό πιατάκι.

Για ένα cocktail με τεκίλα, λικέρ elderflower, καρότο, λάιμ και σιρόπι σουσαμιού, ο Αλέξανδρος θα φτιάξει γαριδάκια από καρότο· ένα άλλο με ρούμι, allspice λικέρ, σπιτική μαρμελάδα από berries, λάιμ και σιρόπι ζάχαρης θα συνοδεύεται από μαλλί της γριάς αρωματισμένο με καραμέλα βουτύρου· κι ένα τρίτο με βότκα αρωματισμένη με μανιτάρια (που θα φτιάξει σε κενό αέρος ο Αλέξανδρος), σέρι, λάιμ, και σιρόπι ζάχαρης θα το απολαύσετε με πατατάκια από μανιόκα αρωματισμένα με μανιτάρι.

Αυτό ο «συλλεκτικός» κατάλογος της μιας βραδιάς, συμπληρώνεται από μια παραλλαγή του Dirty Martini με βερμούτ αρωματισμένο με ρίγανη, άλμη από καπαρόμηλα και stirring με πάγο από νερό ντομάτας (που θα συνδυαστεί πολύ ταιριαστά με σφαιροποιημένη χωριάτικη σαλάτα), καθώς και από ένα Old Fashioned με μπέρμπον με περγαμόντο και τρούφα, σιρόπι καλαμποκιού και αρωματικά bitters, δίπλα από το οποίο θα υπάρχει η βελουτέ από καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο, που υπάρχει στο μενού του «CTC». Ο Αλέξανδρος κάνει ήδη πρόβες για το χτύπημα του σέικερ και προβλέπουμε ότι θα σταθεί επάξια δίπλα στο team του «CV Distiller» – κι ας τον κοιτάζουν κάπως προβληματισμένοι στη φωτογραφία!

Περισσότερες πληροφορίες

CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.