Στην κουζίνα, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι εξαιρετικός – γι' αυτό πριν από λίγες μέρες κέρδισε Χρυσό Σκούφο για το «CTC», το οποίο ήταν το υψηλότερο new entry στη λίστα των βραβευμένων εστιατορίων. Τη Δευτέρα 28/3 θα μας δείξει πόσο καλός μπορεί να είναι πίσω από την μπάρα!
Συχνός θαμώνας του «CV Distiller», ο Αλέξανδρος μπαίνει πίσω από την επιβλητικότερη ίσως μπάρα της πόλης για να «μαγειρέψει» και να χτυπήσει στο σέικερ ένα interaction mixology και fine τσιμπολογήματος. Η ιδέα που είχε με τον head bartender του «CV Distiller» Θοδωρή Αναγνώστου ήταν να δημιουργήσουν με την ομάδα του (Θέμης Κοντοδήμας και Μάρκος Πρίφτης) πέντε cocktails με συστατικό κάποιο τρόφιμο και να τα σερβίρουν με ένα συνοδευτικό πιατάκι.
Για ένα cocktail με τεκίλα, λικέρ elderflower, καρότο, λάιμ και σιρόπι σουσαμιού, ο Αλέξανδρος θα φτιάξει γαριδάκια από καρότο· ένα άλλο με ρούμι, allspice λικέρ, σπιτική μαρμελάδα από berries, λάιμ και σιρόπι ζάχαρης θα συνοδεύεται από μαλλί της γριάς αρωματισμένο με καραμέλα βουτύρου· κι ένα τρίτο με βότκα αρωματισμένη με μανιτάρια (που θα φτιάξει σε κενό αέρος ο Αλέξανδρος), σέρι, λάιμ, και σιρόπι ζάχαρης θα το απολαύσετε με πατατάκια από μανιόκα αρωματισμένα με μανιτάρι.
Αυτό ο «συλλεκτικός» κατάλογος της μιας βραδιάς, συμπληρώνεται από μια παραλλαγή του Dirty Martini με βερμούτ αρωματισμένο με ρίγανη, άλμη από καπαρόμηλα και stirring με πάγο από νερό ντομάτας (που θα συνδυαστεί πολύ ταιριαστά με σφαιροποιημένη χωριάτικη σαλάτα), καθώς και από ένα Old Fashioned με μπέρμπον με περγαμόντο και τρούφα, σιρόπι καλαμποκιού και αρωματικά bitters, δίπλα από το οποίο θα υπάρχει η βελουτέ από καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο, που υπάρχει στο μενού του «CTC». Ο Αλέξανδρος κάνει ήδη πρόβες για το χτύπημα του σέικερ και προβλέπουμε ότι θα σταθεί επάξια δίπλα στο team του «CV Distiller» – κι ας τον κοιτάζουν κάπως προβληματισμένοι στη φωτογραφία!