7 χρόνια «Second Skin» σε 15 tracks

Ο Γιώργος Φακίνος φτιάχνει ένα επετειακό playlist για τα επτά χρόνια του extreme club που βρίσκεται στο επίκεντρο της goth και dark electronica σκηνής.

7 χρόνια «Second Skin» σε 15 tracks

Εδώ και επτά χρόνια, το «Second Skin» βρίσκεται στο επίκεντρο της goth και dark electronica σκηνής, και κερδίζει με τις μουσικές επιλογές, τα fetish events αλλά και τα kinky outfits των θαμώνων του το χαρακτηρισμό του καλύτερου «alternative» club της πόλης. Με αφορμή, λοιπόν, τα έβδομα γενέθλιά του ζητήσαμε από την «ψυχή» του, τον Γιώργο Φακίνο, να επιλέξει παλιά και νέα tracks που δυναμιτίζουν το dancefloor, φέρνοντας κοντά κόσμο από όλες τις «φυλές». Ακούστε τα και... «disappear here» όπως προτρέπει το μότο του club!

7 χρόνια «Second Skin» σε 15 tracks - εικόνα 1

Noisia – Machine Gun (16bit remix)
Η αλήθεια είναι πως έπαιζα την original version, μέχρι που άκουσα αυτό το remix. Από τότε δεν έχω ξαναπαίξει την original version.



Combichrist – All Pain is Gone
Αν τύχει και «χάσεις» το dancefloor, βάζεις ένα τραγούδι από Combichrist και ξαναγεμίζει στο δευτερόλεπτο.



Prodigy – Omen
Το έπαιξα πριν κυκλοφορήσει και ήμουν σίγουρος πως οι γκοθάδες θα το λάτρευαν. Έτσι κι έγινε από την πρώτη φορά που το δοκίμασα. Παρά το γεγονός ότι έχουν βγάλει καινούριο άλμπουμ, εξακολουθεί να είναι μόνιμο request.



Miss Construction – Fuck me too
Το album τους «Kunstproduct» είναι γεμάτο από dancefloor hits , αλλά αυτό ξεχώριζε.



Dubsidia – Kill Humans
Ποιος λέει πως το dubstep δεν χωράει σε ένα industrial/EBM set; Εμείς το κάνουμε κάθε Σάββατο!



Spor – Empire
Ποιος λέει επίσης πως το drum & bass δεν χωράει σε ένα industrial/EBM set;



D.A.F. – Der Sheriff (VNV Nation remix)
Από την εποχή του club «Underworld» μεγαλώνει γερά παιδιά!



Aesthetic Perfection – A nice place to visit
Ή πως τα harsh φωνητικά του Daniel γίνονται ένα με τα καθαρά φωνητικά του. Από τις πιο αγαπημένες συναυλίες που έχω διοργανώσει στο «Second Skin» επίσης.



Rave the Reqviem – Ikaros (Fly Motherfvcker Fly remix by Combichrist)
Φετινό Second Skin-άτο hit. Κάθε φορά που το παίζω, όλο κι έρχεται κάποιος ή κάποια και με ρωτάει τι είναι αυτό.



Gesaffelstein – Pursuit
Σκοτεινό και νοσηρό όσο δεν πάει. Αν και έρχεται (κι αυτό) από διαφορετικό subgenre , ήμουν σίγουρος πως θα ταίριαζε απόλυτα στο set μου.



Die Antwoord – Pitbull Terrier
Μπλέκουν αρκετά διαφορετικά είδη στο άλμπουμ τους κι αυτό μας αρέσει.



Nine Inch Nails – Closer
Για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ να παίζω άλλα tracks των ΝΙΝ, αλλά αυτό το χορεύουν πολύ ωραία τα κορίτσια…



Eisenfunk – Pong
Δεν πήραν τους εαυτούς τους στα σοβαρά ποτέ κι αυτό είναι υπέρ τους. Τον πρώτο καιρό είχε πλάκα, μετά όχι και τόσο. Θα προτιμούσα να μη το έπαιζα ποτέ ξανά, αλλά αν μου το κάνουν request φυσικά και το βάζω, γιατί πάνω απ’ όλα με ενδιαφέρει να περνάει καλά ο κόσμος.



Xotox – Revolution doesn’t happen on the weekend
Ήταν 2008 όταν τους είχα φέρει για live στο «Second Skin». Μετά το soundcheck έχουμε πάει για φαγητό. Τις προηγούμενες μέρες είχε κάτι μπάχαλα στο κέντρο μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας τα οποία είχαν μεταδοθεί και στη γερμανική τηλεόραση και με ρώτησε ο Andy (o leader των Xotox) αν πίστευα ότι θα γίνονταν και εκείνη τη μέρα επεισόδια (η μέρα της συναυλίας ήταν Σάββατο): Του λέω για πλάκα «Don’t worry! Revolution doesn’t happen on the weekend». Μόλις το άκουσε, άφησε το σαγανάκι κάτω και μου είπε πως αυτό θα ήταν ωραίος τίτλος για τραγούδι. Έβγαλε από την τσάντα του ένα μικρό μαγνητόφωνο (ή κάτι τέτοιο) και με έβαλε να πω τη συγκεκριμένη ατάκα καμιά δεκαριά φορές. Λίγα χρόνια μετά, κατέληξε στο άλμπουμ τους «Schwanengesang».



Faderhead – Stand up
Κι εκεί που νόμιζα πως δεν θα άκουγα ξανά τη φωνή μου σε ΕΒΜ άλμπουμ, έρχεται ο Sami από τους Faderhead να μου πει πως θέλει και εμένα στα δεύτερα φωνητικά του επόμενου single του, όπου θα έπρεπε να λέω τη φράση «Stand up, fuck the machine». Άνοιξα το GarageBand και σε μισή ώρα του το είχα στείλει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.