Ο Χάρης Δάρρας και το Clandestino στην ελίτ των ευρωπαϊκών bar

Είμαστε λίγο πριν το μεγάλο ελληνικό τελικό του Bacardi Legacy 2015 και το Clandestino, ήδη έχει ξεκινήσει διεθνή καριέρα... Επέστρεψε θριαμβευτικά μετά  από περιοδεία  σε Λονδίνο και Μόναχο. Εκεί έκανε επίσημη πρεμιέρα, με την guest εμφάνιση του δημιουργού του Χάρη Δάρρα, στην αφρόκρεμα των cocktail bar.

Ο Χάρης Δάρρας και το Clandestino στην ελίτ των ευρωπαϊκών bar

Είμαστε λίγο πριν το μεγάλο ελληνικό τελικό του Bacardi Legacy 2015 και το Clandestino, ήδη έχει ξεκινήσει διεθνή καριέρα... Μόλις επέστρεψε θριαμβευτικά μετά από περιοδεία σε Λονδίνο και Μόναχο, όπου έκανε επίσημη πρεμιέρα, με guest εμφάνιση του δημιουργού του, Χάρη Δάρρα, στην ελίτ των cocktail bars. Σερβιρίστηκε στο Zephyr, που έχει βραβευτεί ως το μπαρ με την καλύτερη cocktail list της Γερμανίας και στο El Nivel, που φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του Λονδίνου. Εσείς εδώ ακόμα να το δοκιμάσετε;

Ο Χάρης Δάρρας και το Clandestino στην ελίτ των ευρωπαϊκών bar - εικόνα 1

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Το cocktail Clandestino είναι δροσιστικό και ισορροπημένο, απαλό και πρωτότυπο και αποτελεί δημιουργία του Χάρη Δάρρα, που συναντάμε πίσω από την μπάρα του Mona's bar, στο Χαλάνδρι. Επιπλέον, έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα στο τελικό του φετινού Bacardi Legacy διεκδικώντας την νίκη ανάμεσα σε άλλους τρεις φιναλίστ.
To Bacardi Legacy, είναι ένας διαγωνισμός απαιτήσεων για τους καλύτερους mixologists, που καλούνται να παρουσιάσουν ένα cocktail, που θα αντέξει στο χρόνο και θα συμπεριληφθεί στη λίστα με όλα τα διάσημα cocktails της οικογένειας Bacardi.

Ο Χάρης Δάρρας και το Clandestino στην ελίτ των ευρωπαϊκών bar - εικόνα 2

Το Clandestino, εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι και την ιστορία της εμβληματικής εταιρείας Bacardi, έχει όλα τα προαπαιτούμενα φόντα να φιγουράρει ανάμεσα στα 4 καλύτερα cocktail του διαγωνισμού.
Ο Χάρης πρόσθεσε στο shaker το Bacardi Superior Rum και το εμπλούτισε με λικέρ St. Germain, μελόξιδο σαμπάνιας, φρέσκους χυμούς ανανά και λεμόνι και λίγες σταγόνες σάλτσας Worcester. To αποτέλεσμα στο ποτήρι είναι εντυπωσιακό και ιντριγκάρει τον ουρανίσκο μας. Τα τροπικά αρώματα κάνουν αρμονικό ζευγάρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι από την σάλτσα ντουετάρει μοναδικά με την ιδιαίτερη γεύση του μελόξιδου σαμπάνιας.

Σίγουρα ένα πρωτότυπο cocktail…Καλή του επιτυχία στις 16 Φεβρουαρίου που θα κονταροχτυπηθούν τα shaker!

Ο Χάρης Δάρρας και το Clandestino στην ελίτ των ευρωπαϊκών bar - εικόνα 3
Ο Χάρης Δάρρας και το Clandestino στην ελίτ των ευρωπαϊκών bar - εικόνα 4

Ο Χάρης Δάρρας και το Clandestino στην ελίτ των ευρωπαϊκών bar - εικόνα 5

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.