«Τwisted» cocktail στορίες

Αφού αρχίσαμε να μαθαίνουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πίνουμε τα κλασικά cocktails, ήρθε η ώρα να τα αποδομήσουμε. Απευθυνθήκαμε σε πέντε bartenders και τους ζητήσαμε να βάλουν το δικό τους twist σε γνωστές και άγνωστες συνταγές.

«Τwisted» cocktail στορίες

Αφού αρχίσαμε να μαθαίνουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πίνουμε τα κλασικά cocktails, ήρθε η ώρα να τα αποδομήσουμε. Απευθυνθήκαμε σε πέντε bartenders και τους ζητήσαμε να βάλουν το δικό τους twist σε γνωστές και άγνωστες συνταγές.

«Τwisted» cocktail στορίες - εικόνα 1

Στην εκρηκτική σκηνή του bartending, η οποία ανεβαίνει στις πολλές πιάτσες της Αθήνας, οι αναγνωρισμένοι, εντός και εκτός, πρεσβευτές της κινούνται προς δύο κατευθύνσεις: προς τα εμπρός, επινοώντας μείξεις που τους ταξιδεύουν στους διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και προς τα πίσω, στις κλασικές συνταγές που μαθαίνουμε ξανά με το σωστό τρόπο. Στην Αθήνα μπορείς πια να πιεις ένα by the book Mai Tai και Negroni, όπως και να δοκιμάσεις πολύ ενδιαφέρουσες παραλλαγές τους, χάρη στην ικανότητα (και την απαραίτητη εκπαίδευση) πολλών bartenders οι οποίοι μπορούν να «καταλάβουν» ένα κλασικό cocktail, να το αποδομήσουν και να το αναδομήσουν καθώς γνωρίζουν καλύτερα μια ποικιλία υλικών και τις ιδιαιτερότητες της γευστικής παλέτας του ελληνικού κοινού. Οι ικανότατοι bartenders στους οποίους απευθυνθήκαμε για να προτείνουν το δικό τους twist σε ιστορικά cocktails μας αφηγούνται μια «πειραγμένη» ιστορία που αποτελείται από γνωστά και άγνωστα κλασικά cocktails αλλά και old school πατέντες.

«Τwisted» cocktail στορίες - εικόνα 2

Παναγιώτης Φράγκος
Ritzy
Αχ, τα ’80s… Μα δεν λατρεύετε να τα μισείτε; Μ’ αυτήν τη διάθεση, ο Παναγιώτης Φράγκος σατιρίζει πίσω από την μπάρα του «Ritzy» στον Χολαργό τα cocktails που είχαν κακοποιηθεί εκείνη τη δεκαετία. Ένα απ’ αυτά είναι το old school Καρπούζι, η ελληνική πατέντα μεταφοράς του Alabama Slammer στα καθημάς. Χρησιμοποιώντας ατόφιο το χυμό του πιο καλοκαιρινού φρούτου (τον δοκιμάσαμε και σκέτο και είχε απίστευτη γλύκα), δημιουργεί με ρούμι, αγουρίδα, λάιμ, ζάχαρη και δυόσμο το ευκολόπιοτο Karpouzaki, ιδανικό για να ρυθμίσεις την εσωτερική σου θερμοκρασία όταν έχει ζέστη! Φυσικά, θα δαγκώσεις και τις φέτες καρπουζιού του ντεκόρ...

«Τwisted» cocktail στορίες - εικόνα 3

Γιάννης Σαμαράς
The Dalliance House
Μια ολόκληρη ενότητα με classics revisited έχει περιλάβει στον κατάλογο του θεαματικού κηφισιώτικου bar-restaurant ο Γιάννης Σαμαράς, και η δική του εκδοχή για το Mai Tai σε στέλνει κατευθείαν στην Πολυνησία. Είναι το νέο του όνομα (Luau, που σημαίνει παραδοσιακό χαβανέζικο γλέντι) και τα συστατικά του (ρούμι, λικέρ Orange Fine Champagne, σιρόπια ζάχαρης, τζίντζερ και αμύγδαλου και μους από φρούτα του πάθους), που μετατρέπουν το αγαπημένο cocktail των ’50s και ’60s σε μια φρουτώδη και spicy εξωτική απόλαυση.

«Τwisted» cocktail στορίες - εικόνα 4

Στέλιος Παπαδόπουλος
Amigos
O Στέλιος Παπαδόπουλος προβλέπει ότι η Paloma θα γίνει το cocktail του επόμενου καλοκαιριού και κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο να συμβεί. Ήδη οι θαμώνες του πολυσύχναστου γλυφαδιώτικου bar-restaurant αισθάνονται ότι ταξιδεύουν στο Μεξικό, όχι μόνο χάρη στα έντονα χρώματα που τους περιβάλλουν αλλά και στη «μεταφρασμένη στα ελληνικά» εκδοχή του δημοφιλούς μεξικάνικου cocktail που προτείνει ο brand ambassador της Jose Cuervo, η οποία φτιάχνεται με τεκίλα, ροζ γκρέιπφρουτ, λάιμ και σιρόπι αγαύης. Aνάλογα με το γευστικό γούστο σου, ζητάς να προσθέσουν σόδα ή/και τσίλι.

«Τwisted» cocktail στορίες - εικόνα 5

Θοδωρής Πυρίλλος
Α for Athens
Το δημοφιλέστατο «A for Athens» στο Μοναστηράκι με τη θέα που κόβει την ανάσα δεν θα ολοκληρωνόταν ως downtown εμπειρία αν δεν υπήρχαν τα cocktails του Θοδωρή Πυρίλλου. Ο Έλληνας που έφτασε στον τελικό του Diageo Reserve World Class αντλεί την έμπνευσή του από την αιώνια λιακάδα της tiki κουλτούρας, παρακάμπτει το ρούμι, και προτείνει το Cou-Cou Comber με βότκα, σπιτικό σιρόπι αγγουριού, φρέσκο χυμό λεμονιού, πράσινο τσάι και μια ιδέα αψέντι για την πιο δροσιστική (και ισορροπημένη) απόλαυση.

«Τwisted» cocktail στορίες - εικόνα 6

Αλέξανδρος Γκικόπουλος
Hide & Seek
Μαζί με μια dream team που αποτελείται από τους Σπύρο Κερκύρα, Γιάννη Αλεξόπουλο και Λυκούργο Χριστοθανόπουλο, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος μας συστήνει στον παιχνιδιάρικο κατάλογο του καινούργιου bar-restaurant στο Ψυχικό ένα σχετικά άγνωστο cocktail, που ωστόσο χρονολογείται από πολύ παλιά. Το Sgroppino πρωτοφτιάχτηκε στη Βενετία με βότκα, prosecco και σορμπέ λεμονιού, ενώ εδώ προσθέτουν αρμπαρόριζα και καρπούζι παρουσιάζοντας ένα ροζέ cocktail με γρανιτένια υφή που το απολαμβάνεις ιδανικά πριν ή μετά το φαγητό, χαλαρώνοντας στον ήσυχο κήπο.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Dalliance House (The)

Κυριαζή 19, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Ritzy (The)

Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός
  • Bars

Hide & Seek

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.