Ένας Άλλος Κόσμος

2,5

Ακριβής, αλλά φλύαρη περιγραφή των αδιέξοδων διλημμάτων της φιλελεύθερης οικονομίας από ένα μετρ του πολιτικοκοινωνικού δράματος («Ο Νόμος της Αγοράς»).

Enas allos kosmos

Μετά τον "Νόμο της Αγοράς" και το "Σε Πόλεμο", ο Στεφάν Μπριζέ ολοκλήρωσε με τον "Έναν Άλλο Κόσμο" μια τριλογία πολιτικοκοινωνικών δραμάτων με πρωταγωνιστή τον Βενσάν Λιντόν. Το μοτίβο αυτών των ταινιών θέλει έναν παγιδευμένο στα γρανάζια της φιλελεύθερης οικονομίας εργαζόμενο να έρχεται αντιμέτωπος με αξεπέραστα ηθικά διλήμματα, μόνο που αυτήν τη φορά η κάμερα αλλάζει στρατόπεδο: Ο γάμος του Φιλίπ Λεμέλ, ανώτερου στέλεχος πολυεθνικής, έχει οδηγηθεί σε ένα επώδυνο διαζύγιο. Την ίδια στιγμή, εκείνος πρέπει να διαχειριστεί τις παράλογες απαιτήσεις των προϊσταμένων του για περικοπές προσωπικού στο εργοστάσιο που διευθύνει, ενώ η επιχείρηση είναι κερδοφόρα.

Η περιγραφή της εργασιακής πραγματικότητας είναι ακριβής, τα αδιέξοδα ζωντανά, αλλά ο Μπριζέ επιλέγει μια φλύαρη αποδεικτική μέθοδο για να αποδομήσει τις ανθρωποφάγες πρακτικές του συστήματος. Στο παρελθόν το έχει κάνει διακριτικότερα και διεισδυτικότερα, μιας και εδώ, όταν επιχειρεί να προτείνει διέξοδο, καταλήγει αγκαλιά με έναν απλοϊκό ουμανισμό. Πρόβλημα όχι απλώς κινηματογραφικό, αλλά πρωτίστως και ουσιαστικά πολιτικό.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Άλλος Κόσμος

Un Autre Monde
2,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 96 '
  • Στεφάν Μπριζέ

Ο Φιλίπ Λεμέλ είναι ανώτερο στέλεχος πολυεθνικής, ο γάμος του οποίου έχει οδηγηθεί σε ένα επώδυνο διαζύγιο. Την ίδια στιγμή, εκείνος πρέπει να διαχειριστεί τις παράλογες απαιτήσεις των προϊσταμένων του για περικοπές προσωπικού στο εργοστάσιο το οποίο διευθύνει, ενώ η επιχείρηση είναι κερδοφόρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.