Η Μικρή Πυροσβέστης

2

Τίποτα ενοχλητικό, αλλά και τίποτα αξιομνημόνευτο, σε μια χαριτωμένα σχηματική περιπέτεια καρτουνίστικης ενηλικίωσης με θηλυκή ατζέντα.

mikri_pirosvestis1

Το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Υόρκης άρχισε να δέχεται ως μέλη του γυναίκες μόλις το 1982, πιθανότατα αγνοώντας τα καρτουνίστικα κατορθώματα της Τζόρτζια Νόλαν μισόν αιώνα νωρίτερα. Το 1932 λοιπόν, τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ παίρνουν φωτιά το ένα μετά το άλλο και οι πυροσβέστες που συμμετέχουν στις κατασβέσεις τους εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Απελπισμένος, ο αγωνιών για να επανεκλεγεί δήμαρχος της πόλης ζητάει τη βοήθεια του Σον Νόλαν. Ενός θρυλικού πρώην πυροσβέστη, ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση επικεφαλής μιας ομάδας εθελοντών οι οποίοι θα ανακαλύψουν τον κατά συρροή εμπρηστή. Μόνο που ανάμεσά τους θα παρεισφρήσει και η κόρη του Σον, Τζόρτζια, μεταμφιεσμένη σε άντρα.

Τίποτα ενοχλητικό, αλλά και τίποτα αξιομνημόνευτο, σε μια χαριτωμένα σχηματική περιπέτεια καρτουνίστικης ενηλικίωσης με θηλυκή ατζέντα. Αν και η σεναριακή πλοκή της είναι γραμμένη στο πόδι, οι δεύτεροι χαρακτήρες έχουν τις στιγμές τους, τα θεατρικά inside jokes (σε αφίσες και μαρκίζες) είναι ευρηματικά και η σχέση πατέρα – κόρης περιγράφεται με στοιχειώδη ευαισθησία.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Καναδάς. 2022. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μικρή Πυροσβέστης

Fireheart
2
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 92 '
  • Τεοντόρ Τι

Στη Νέα Υόρκη του 1932 ένας κατά συρροή εμπρηστής αναγκάζει τον Σον Νόλαν, θρυλικό πρώην πυροσβέστη, να επιστρέψει στην ενεργό δράση ως επικεφαλής μιας ομάδας εθελοντών. Μόνο που σ’ αυτή θα παρεισφρήσει και η κόρη του Τζόρτζια, μεταμφιεσμένη σε άντρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.