Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

100% Λύκος

2

Οι προκαταλήψεις περί διαφορετικότητας χωρίζουν για ακόμα μία φορά κοινωνικά περιθωριοποιημένους χαρακτήρες, οι οποίοι, μέσα από μια σειρά προβλέψιμων περιπετειών και ρομάντζων, θα ανακαλύψουν τη χαρά της συμβίωσης.

100_Lykos

Οι προκαταλήψεις περί διαφορετικότητας χωρίζουν για ακόμα μία φορά περιθωριοποιημένους χαρακτήρες, οι οποίοι ζουν παγιδευμένοι σε συντηρητικές ιδεοληψίες: ο Φρέντι Λούπιν θα ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος, αν δεν ήταν απόγονος μιας οικογένειας λυκανθρώπων και γιος του αρχηγού της αγέλης τους. Ζώντας αρμονικά με τους ανθρώπους, η κοινότητα κρατά κρυφή τις αλτρουιστικές, κοινωνικά πολύτιμες νυχτερινές δραστηριότητές της, έχοντας ως μοναδικό εχθρό τα σκυλιά. Αυτή η ισορροπία, όμως, θα διαταραχθεί όταν φτάσει η ώρα να αναλάβει επικεφαλής ο Φρέντι, ο οποίος, αντί για πανίσχυρο λύκο, θα μεταμορφωθεί σε ένα… φουντωτό κανίς. Θα εκδιωχθεί από την αγέλη και θα πέσει στην ανάγκη μιας δυναμικής κι ανεξάρτητης σκυλίτσας.


Ο πεπειραμένος animator και σκηνοθέτης ("Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία") Άλεξ Στέιντερμαν κάνει το κοινωνικό του σχόλιο με σαφή, παιχνιδιάρικο και ενισχυμένο τρόπο (οι προκαταλήψεις είναι διαδοχικές), ακολουθώντας τη χιλιοχρησιμοποιημένη συνταγή του διασκεδαστικού animation με μηνύματα. Έτσι, μέσα από μια σειρά προβλέψιμων περιπετειών και ρομάντζων, άνθρωποι, σκυλιά και λύκοι θα ανακαλύψουν τη χαρά της αρμονικής συμβίωσης.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αυστραλία, Βέλγιο. 2020. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

100% Λύκος

100% Wolf
2
  • Animation
  • 2020
  • Διάρκεια: 96 '
  • Άλεξ Στάντερμαν

Ο Φρέντι Λούπιν θα ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος αν δεν ήταν απόγονος μιας οικογένειας λυκανθρώπων και γιος του αρχηγού της αγέλης τους. Την κρίσιμη στιγμή της διαδοχης, όμως, αντί να μεταμορφωθεί σε πανίσχυρο λύκο, γίνεται ένα φουντωτό κανίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Top Gun: Maverick

Ο απόλυτος χολιγουντιανός συνδυασμός δράσης, νοσταλγίας και μελοδράματος ανανεώνει με θαυμαστή αποτελεσματικότητα την 80s συνταγή για μια αξεπέραστα θεαματική και άκρως πατριωτικο-μιλιταριστική αεροπορική περιπέτεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
26/05/2022

Το Θαύμα

Δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένο, γεμάτο σασπένς και πολυσήμαντες αναφορές δράμα μυστηρίου, το οποίο χάνει πόντους μόνο όταν καταφεύγει σε εύπεπτες αλήθειες.

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ειλικρινών προθέσεων κοινωνικό δράμα, το οποίο κινείται ανάμεσα στον ευκαιριακό συναισθηματισμό και την ιδεολογική αφέλεια.

Ίκαρος και Δαίδαλος

Αξιοπρόσεκτη διασκευή του γνωστού αρχαίου μύθου, με καλοδουλεμένες μοντέρνες πινελιές και αφηγηματική φρεσκάδα, παρά τη σχηματική απεικόνιση ορισμένων χαρακτήρων.

Οι 5 κανόνες του "Top Gun: Maverick"

Λίγο πριν την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου σίκουελ αποκαλύπτουμε τους απαράβατους κώδικες των γυρισμάτων της αεροπορικής περιπέτειας με τον Τομ Κρουζ.

Στα ρομαντικά "Μαγνητικά Πεδία" του Γιώργου Γούση

Συζητάμε με τον ανερχόμενο ταλαντούχο σκηνοθέτη, που βάζει την υπογραφή του στην ελληνική ταινία-έκπληξη της χρονιάς, ένα μελαγχολικό road movie με πρωταγωνιστές τους Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και ένα… κουτί με μυστηριώδες περιεχόμενο.

Μαγνητικά Πεδία

Ο Τζιμ Τζάρμους συνταξιδεύει με τον Σταύρο Τσιώλη σε ένα χειροποίητο, low budget road movie με προορισμό όλα τα ανέκφραστα συναισθήματα.