100% Λύκος

2

Οι προκαταλήψεις περί διαφορετικότητας χωρίζουν για ακόμα μία φορά κοινωνικά περιθωριοποιημένους χαρακτήρες, οι οποίοι, μέσα από μια σειρά προβλέψιμων περιπετειών και ρομάντζων, θα ανακαλύψουν τη χαρά της συμβίωσης.

100_Lykos

Οι προκαταλήψεις περί διαφορετικότητας χωρίζουν για ακόμα μία φορά περιθωριοποιημένους χαρακτήρες, οι οποίοι ζουν παγιδευμένοι σε συντηρητικές ιδεοληψίες: ο Φρέντι Λούπιν θα ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος, αν δεν ήταν απόγονος μιας οικογένειας λυκανθρώπων και γιος του αρχηγού της αγέλης τους. Ζώντας αρμονικά με τους ανθρώπους, η κοινότητα κρατά κρυφή τις αλτρουιστικές, κοινωνικά πολύτιμες νυχτερινές δραστηριότητές της, έχοντας ως μοναδικό εχθρό τα σκυλιά. Αυτή η ισορροπία, όμως, θα διαταραχθεί όταν φτάσει η ώρα να αναλάβει επικεφαλής ο Φρέντι, ο οποίος, αντί για πανίσχυρο λύκο, θα μεταμορφωθεί σε ένα… φουντωτό κανίς. Θα εκδιωχθεί από την αγέλη και θα πέσει στην ανάγκη μιας δυναμικής κι ανεξάρτητης σκυλίτσας.


Ο πεπειραμένος animator και σκηνοθέτης ("Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία") Άλεξ Στέιντερμαν κάνει το κοινωνικό του σχόλιο με σαφή, παιχνιδιάρικο και ενισχυμένο τρόπο (οι προκαταλήψεις είναι διαδοχικές), ακολουθώντας τη χιλιοχρησιμοποιημένη συνταγή του διασκεδαστικού animation με μηνύματα. Έτσι, μέσα από μια σειρά προβλέψιμων περιπετειών και ρομάντζων, άνθρωποι, σκυλιά και λύκοι θα ανακαλύψουν τη χαρά της αρμονικής συμβίωσης.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αυστραλία, Βέλγιο. 2020. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

100% Λύκος

100% Wolf
2
  • Animation
  • 2020
  • Διάρκεια: 96 '
  • Άλεξ Στάντερμαν

Ο Φρέντι Λούπιν θα ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος αν δεν ήταν απόγονος μιας οικογένειας λυκανθρώπων και γιος του αρχηγού της αγέλης τους. Την κρίσιμη στιγμή της διαδοχης, όμως, αντί να μεταμορφωθεί σε πανίσχυρο λύκο, γίνεται ένα φουντωτό κανίς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/01/2023

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.