Escape Room

1

Άλλο ένα θρίλερ με υποσχόμενη ιδέα, η οποία μετά τα πρώτα δυο-τρία δωμάτια εξαντλείται, προτού οδηγηθεί σε ένα τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά φινάλε, πριν από το πραγματικό φινάλε, πριν από το τελικά πραγματικό φινάλε, πριν…

Escape Room

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης με ειδικότητα στα τρομο­franchise («Paranormal Activity: The Ghost Dimension», «Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί»), ο Άνταμ Ρόμπιτελ μαζεύει τώρα έξι αγνώστους σε ένα πρωτοκλασάτο escape room, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Αληθινές θανάσιμες παγίδες που υποχρεώνουν τους επιζώντες να συνεργαστούν στενά μεταξύ τους, καθώς προσπαθούν να λύσουν μια σειρά από περίπλοκους γρίφους και να δραπετεύσουν.

Πρόκειται για άλλο ένα αγωνιώδες θρίλερ με υποσχόμενη ιδέα (των Μπράγκι Σουτ και Μαρία Μέλνικ), η οποία εξαντλείται με ταχύτητα μετά τα πρώτα δυο-τρία δωμάτια. Ο βαθμός δυσκολίας του «παιχνιδιού» και οι αντιδράσεις των εγκλωβισμένων σταδιακά ξεπερνούν το όριο της κινηματογραφικής υπερβολής, οι ανατροπές συσσωρεύονται με παιδιάστικη αφέλεια και όλα τούτα προτού αυτή η αφελής περιπέτεια τρόμου οδηγηθεί σε ένα τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά φινάλε, πριν από το πραγματικό φινάλε, πριν από το τελικά πραγματικό φινάλε, πριν από το –έτοιμο να απογειωθεί– σίκουελ.

ΗΠΑ, Ν. Αφρική. 2018. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Escape Room

1
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Άνταμ Ρόμπιτελ

Έξι άγνωστοι συναντιούνται σε ένα escape room, το οποίο είναι γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Υποχρεωμένοι να συνεργαστούν μεταξύ τους, προσπαθούν να λύσουν μια σειρά από περίπλοκους γρίφους και να δραπετεύσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.