Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε

1

Η καθόλου πειστική πλοκή εκτυλίσσεται μέσα σε μια ακατάσχετη πολυλογία, ανώφελες σκηνές δράσης κι επίδειξη κακόγουστου χιούμορ, με το κατά τα άλλα ταλαντούχο καστ να ακολουθεί, αδικαιολόγητα, γνωστά και ασφαλή κλισέ.

Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε

Η καθόλου πειστική πλοκή εκτυλίσσεται μέσα σε μια ακατάσχετη πολυλογία, ανώφελες σκηνές δράσης κι επίδειξη κακόγουστου χιούμορ, με το κατά τα άλλα ταλαντούχο καστ να ακολουθεί, αδικαιολόγητα, γνωστά και ασφαλή κλισέ.

Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε - εικόνα 1

Η Μίλα Κούνις, την οποία παράτησε ο σύντροφός της χωρίς να δώσει εξηγήσεις, ετοιμάζεται με την κολλητή της να κάψει όλα του τα υπάρχοντα, όταν την ύστατη στιγμή εκείνος δίνει σημεία ζωής. Τελικά της αποκαλύπτει πως είναι μυστικός πράκτορας και χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά τους για να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Η ταινία, η οποία ξεκινά από αυτήν την καθόλου πειστική πλοκή, εκτυλίσσεται μέσα σε μια ακατάσχετη πολυλογία που διακόπτεται από ανώφελες σκηνές δράσης. Η Κέιτ ΜακΚίνον­, η οποία λάμπει στα σκετς του «Saturday Night Live», εδώ αναλαμβάνει να σερβίρει ατάκες κακόγουστου χιούμορ και να φέρει έτσι στο μυαλό αντίστοιχους ρόλους της, όπως στο περσινό «Πάρτι Γυναικών». Η σκηνοθέτις Σουζάνα Φόγκελ («Life Partners») δεν φαίνεται­ να γνωρίζει αν η ταινία της είναι κομεντί, κατασκοπική περιπέτεια ή buddy movie και καταλήγει να ακολουθεί ένα άνοστο, προχειρογραμμένο σενάριο, του οποίου η ανωριμότητα βρίσκεται στα ύψη. Η μικρή συμμετοχή ακόμη ενός ταλαντούχου κωμικού, του Χασάν Μινάζ, προδίδει την υπερπροσφορά ταλέντου στην παραγωγή, που όμως πάει χαμένο, αφού η Φόγκελ επιλέγει να ακολουθήσει κάθε ασφαλές και γνωστό κλισέ.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2018. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε

The Spy Who Dumped Me
1
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 117 '
  • Σουζάνα Φόγκελ

Δύο κολλητές ανακαλύπτουν πως ο σύντροφος της μιας είναι μυστικός πράκτορας και, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται μπλεγμένες σε μια κατασκοπική αποστολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.