Κορίτσι για Φίλημα

1,5

Μια αφελής κωμωδία που περιστρέφεται διαρκώς γύρω από την ίδια ρηχή σεναριακή ιδέα, την οποία τεντώνει βασανιστικά ως ένα εκκωφαντικό διδακτικό μήνυμα πολιτικής ορθότητας.

Κορίτσι για Φίλημα

Η Ρενέ είναι γεμάτη ανασφάλεια για την εμφάνισή της. Μέχρι που ένα χτύπημα στο κεφάλι τη «μεταμορφώνει» στην πιο σέξι και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα του πλανήτη. Η Έιμι Σούμερ («Κατακούτελα») είναι σαρωτική, όπως πάντα, αλλά η αφελής κωμωδία της περιστρέφεται διαρκώς γύρω από την ίδια ρηχή σεναριακή ιδέα, την οποία τεντώνει βασανιστικά ως ένα εκκωφαντικό διδακτικό μήνυμα πολιτικής ορθότητας.

Κορίτσι για Φίλημα - εικόνα 1

Έχοντας εισβάλει δυναμικά μόλις πριν από τρία χρόνια στα κινηματογραφικά πλατό από το χώρο της stand up κωμωδίας και της τηλεόρασης («Inside Amy Schumer»), η 37χρονη Έιμι Σούμερ, πρωταγωνίστρια των «Κατακούτελα» και «Snatched», έχει ήδη κατασκευάσει τη δική της σινε-περσόνα. Πρόκειται για μια ακομπλεξάριστη, δυναμική γυναίκα που αυτοσαρκάζεται με σοκαριστική ειλικρίνεια, την ίδια ώρα που επιτίθεται ευθέως στα πλείστα όσα φαλλοκρατικά κοινωνικά στερεότυπα αλλά και στα κλισέ που κυριαρχούν στην επί οθόνης σχέση των δύο φύλων. Ό,τι επιχειρεί εν πολλοίς να κάνει και στο «Κορίτσι για Φίλημα», την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του rom com σεναριακού διδύμου Έιμπι Κον - Μαρκ Σίλβερσταϊν («Απλώς δεν σε Γουστάρει», «Valentine’s Day», «Οδηγός για Singles»), στην οποία υποδύεται τη Ρενέ.

Μια γεμάτη ανασφάλεια για την εμφάνισή της υπάλληλο εταιρείας καλλυντικών, η οποία έπειτα από ένα χτύπημα στο κεφάλι «μεταμορφώνεται» στο πιο σέξι και γεμάτο αυτοπεποίθηση θηλυκό του πλανήτη. Μακριά από το αιχμηρό, πολιτικά ανορθόδοξο χιούμορ που τη χαρακτηρίζει (το «Κατακούτελα» του Τζαντ Άπατοου είναι σε δικό της σενάριο), η Σούμερ είναι παρ’ όλα αυτά και πάλι σαρωτική, αλλά το αφελέστατο αυτό «Κορίτσι…» περιστρέφεται διαρκώς γύρω από την ίδια ρηχή σεναριακή ιδέα, την οποία τεντώνει βασανιστικά ως ένα εκκωφαντικό διδακτικό μήνυμα περί «εσωτερικής» ομορφιάς. το οποίο, εκτός από επαναλαμβανόμενο, είναι κινηματογραφικά χοντροκομμένο και σχεδόν καθόλου αστείο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Κορίτσι για Φίλημα

I Feel Pretty
1,5
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Άμπι Κον

Η Ρενέ είναι γεμάτη ανασφάλεια για την εμφάνισή της. Μέχρι που ένα χτύπημα στο κεφάλι τη «μεταμορφώνει» στην πιο σέξι και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.