American Assassin: Η Εκδίκηση

1

Η ασταμάτητη δράση δεν μπορεί να δώσει υπόσταση σε ένα μιλιταριστικό, ισλαμοφοβικό και προβλέψιμο μέχρι κεραίας περιπετειώδες θρίλερ.

American Assassin: Η Εκδίκηση

Η ασταμάτητη δράση δεν μπορεί να δώσει υπόσταση σε ένα μιλιταριστικό, ισλαμοφοβικό και προβλέψιμο μέχρι κεραίας περιπετειώδες θρίλερ.

American Assassin: Η Εκδίκηση - εικόνα 1

Εντελώς άνισος κινηματογραφικός («L.I.E.», «Μαρτυριάρα Καρδιά», «Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει») και τηλεοπτικός («Γραφείο κηδειών­ Φίσερ», «Dexter», «Homeland») σκηνοθέτης, ο Νεοϋορκέζος Μάικλ Κουέστα είναι αναμφίβολα ένας επιδέξιος αφηγητής. Το αποδεικνύει κι εδώ, σε ένα προβλέψιμο μέχρι κεραίας περιπετειώδες θρίλερ, βασισμένο στη σειρά μυθιστορημάτων του Βινς Φλιν με ήρωα τον Μιτς Ραπ. Έναν νεαρό που εντυπωσιάζει τη CIA καθώς επιχειρεί μόνος του, με πονηριά και υπομονή, να εκδικηθεί τους τρομοκράτες που δολοφόνησαν τη μνηστή του. Έτσι στρατολογείται σε μια ειδική επιχειρησιακή μονάδα και του ανατίθεται άμεσα μια άκρως επικίνδυνη αποστολή.

Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Λονδίνο και τη Ρώμη, οι πράκτορες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων καταδιώκουν Ιρανούς τρομοκράτες και μερικά «τέρατα που δημιούργησαν οι ίδιοι». Πάντως, το δίκαιο και η αποτελεσματικότητα των δικών μας παιδιών δεν αμφισβητούνται στιγμή, με τη μιλιταριστική έξαψη, την ισλαμοφοβική προπαγάνδα και τις μεγαλόστομες (αμπελο)φιλοσοφίες περί πολιτικών και ηθικών επιλογών να χτυπάνε κόκκινο. Μπροστά σε όλα αυτά η προσπάθεια του Κουέστα να κρατήσει ασταμάτητη τη δράση φαντάζει σχεδόν γραφική, ο ορισμός της παντελώς χαμένης κινηματογραφικής φαιάς ουσίας.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

American Assassin: Η Εκδίκηση

American Assassin
1
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 112 '
  • Μάικλ Κουέστα

Αποφασισμένος να εκδικηθεί τους τρομοκράτες που δολοφόνησαν τη μνηστή του, ένας νεαρός εντοπίζεται από τη CIA, η οποία τον στρατολογεί και του αναθέτει άμεσα μια άκρως επικίνδυνη αποστολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
06/10/2022

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.

Ένας Μεταφραστής

Ελάχιστα πρωτότυπη, αλλά διεκπεραιωτικά έντιμη μετατροπή αληθινών γεγονότων σε μυθοπλαστικό δράμα, το οποίο ηρωοποιεί μια συγκινητική ουμανιστική χειρονομία.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Θεαματικότατη κινηματογραφική βερσιόν μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων και κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.