The Bye Bye Man

2,5

Μια ιδέα που θυμίζει «Candyman» κι ένα θρίλερ τρόμου που φέρνει στο νου πολλά άλλα, καταφέρνει όμως να περιορίσει τις έτοιμες λύσεις και να ξεχωρίσει από τις αμέτρητες κλισεδιάρικες παραγωγές του είδους.

The Bye Bye Man

Μια ιδέα που θυμίζει «Candyman» κι ένα θρίλερ τρόμου που φέρνει στο νου πολλά άλλα, καταφέρνει όμως να περιορίσει τις έτοιμες λύσεις και να ξεχωρίσει από τις αμέτρητες κλισεδιάρικες παραγωγές του είδους.

The Bye Bye Man - εικόνα 1

Νοικιάζοντας μια απομονωμένη έπαυλη, τρεις συμφοιτητές ανακαλύπτουν την ιστορία του Bye Bye Man, μιας υπερφυσικής οντότητας της οποίας το όνομα δεν πρέπει να αναφέρουν με κανέναν τρόπο. Είναι­ όμως πια αργά, κι ενώ αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις που φέρνουν στην επιφάνεια τις ανασφάλειές τους, διαπιστώνουν πως η κατάρα του Bye Bye Man είναι υπεύθυνη για πολλά περιστατικά άγριων δολοφονιών.

Η ιδέα θυμίζει το cult hit «Candy­man», η εξέλιξη περνάει από άλλα­ χίλια δυο γνωστά τρομο-μονοπάτια, όμως η ταλαντούχα Στέισι Τάιτλ («Καλή Όρεξη και… Αντίο») παραμένει συγκρατημένη, διατηρώντας έτσι μια στρωτή αφήγηση, που περισσότερο υποβάλλει την απειλή και λιγότερο μας τρομάζει με εύκολα «μπου!» Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας πάντως, η οποία καταφέρνει να μείνει μέχρι τέλους ένα βήμα μπροστά από όλα τα κλισε­διάρικα «ξαδερφάκια» της, βρίσκεται στην αξιοποίηση της ιδέας του απωθημένου. Ο Bye Bye Man τρομοκρατεί τα θύματά του μέσω των καταπιεσμένων ενστίκτων τους (ο ερωτισμός των νεαρών πρωταγωνιστών), ενώ η κουβέντα της αστυνομικού και του Έλιοτ για το τι πρέπει να αποκαλύπτουμε δημόσια και τι όχι, ποια είναι τα κοινωνικά όρια της αλήθειας δηλαδή, είναι έξυπνη και ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Bye Bye Man

2,5
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 96 '
  • Στέισι Τάιτλ

Νοικιάζοντας ένα καινούργιο σπίτι, τρεις νεαροί συμφοιτητές ανακαλύπτουν την ιστορία του Bye Bye Man, μιας υπερφυσικής οντότητας της οποίας το όνομα δεν πρέπει να αναφέρουν με κανέναν τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ ήταν ένας ηθοποιός δίχως σύγκριση

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ένας από τους σπουδαίους ερμηνευτές της μεγάλης οθόνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
21/06/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (20-26/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ξεκινάει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Η Κίμωλος γίνεταιγια 6η συνεχόμενη χρονιά τόπος συνάντησης κορυφαίων επαγγελματιών της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Οι θερινές Δευτέρες στη Ριβιέρα παίζουν αριστουργήματα

Για ακόμα ένα καλοκαίρι το σινεμά των Εξαρχείων προβάλλει κλασικά φιλμ μεγάλης διάρκειας σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο

Ο βαμπιρικός μύθος διακωμωδείται με ευστροφία και στιλ ως άλλη μία ιστορία ενηλικίωσης μιας γενιάς που δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι Μηχανόβιοι

Γράσο, αίμα, έρωτας και βία δίνουν τον τόνο σε μια μοντέρνα εκδοχή του "Ατίθασου", η οποία βλέπει την Αμερική ως έναν τόπο αέναης ματαίωσης. Σκηνοθετημένη με πυγμή αλλά και αφηγηματική ατολμία.