Deepwater Horizon

2

Χολιγουντιανά μοντέρνα περιπέτεια καταστροφής, η οποία προσπαθεί να φέρει κοντά ρεαλιστικές εικόνες και μελοδραματικά συναισθήματα.

Deepwater Horizon

Τον Απρίλιο του 2010 μια δεξαμενή άντλησης πετρελαίου στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού εκρήγνυται, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες οικολογικές καταστροφές. Χολιγουντιανά μοντέρνα περιπέτεια καταστροφής, η οποία προσπαθεί να φέρει κοντά ρεαλιστικές εικόνες και μελοδραματικά συναισθήματα.

Deepwater Horizon - εικόνα 1

Πρώην ηθοποιός («Η Τελευταία Αποπλάνηση», «Cop Land») και νυν σκηνοθέτης ταινιών δράσης («The Kingdom», «Hancock», «Battleship», «Ο Μόνος Επιζών»), ο Πίτερ Μπεργκ είναι κάτι παραπάνω από ένας director της σειράς. Γιατί ακόμη κι αν δεν διαθέτει ευδιάκριτη υπογραφή, επιμένει σε θεματικές εμμονές και παθιάζεται με συγκεκριμένου τύπου all American heroes, φέρνοντας στο νου κάτι από το σινεμά του Κλιντ Ίστγουντ και κάτι (περισσότερο) από αυτό του Μάικλ Μπέι. Το «Deepwater Horizon» προσπαθεί να βάλει όλα αυτά στο ίδιο κάδρο, φέρνοντας δίπλα δίπλα ρεαλιστικές εικόνες και μελοδραματικά συναισθήματα. Οι πρώτες δίνουν μια πιο μοντέρνα και δυναμική αύρα σε αυτήν την κατ’ ουσίαν παλιομοδίτικη περιπέτεια, η οποία βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα του Απριλίου του 2010 και τα κινηματογραφικά διδάγματα των ταινιών καταστροφής της δεκαετίας του ’70.

Deepwater Horizon - εικόνα 2

Ο Μάικ Γουίλιαμς είναι ένας μηχανικός που αφήνει για τρεις εβδομάδες γυναίκα και κόρη, για να επιστρέψει σε μια πλωτή δεξαμενή άντλησης πετρελαίου της BP στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού. Εκεί θα διαπιστώσει πως οι άνθρωποι της εταιρείας πιέζουν για άμεσα αποτελέσματα, χωρίς όμως να δίνουν την πρέπουσα σημασία στις συνθήκες ασφαλείας. Έτσι ένα τεστ αντοχής θα αποβεί μοιραίο, όταν η εξέδρα πάρει εν μέσω εκρήξεων φωτιά, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες οικολογικές καταστροφές. Σχεδόν για ολόκληρη την πρώτη ώρα η ταινία χτίζει σασπένς και μας συστήνει τους (σχηματικούς) χαρακτήρες, ανεβάζοντας ταχύτητα όταν θόρυβοι, ανατινάξεις κι εφέ πάρουν το πάνω χέρι. Τα πολλά κοντινά πλάνα γεννούν μια –συχνά υπερβολική– κλειστοφοβική αίσθηση, το ηρωικό πνεύμα εξυμνείται με χολιγουντιανή αυτοσυγκράτηση, όχι όμως και η δακρύβρεχτη συγκίνηση, την οποία προσπαθεί να εκβιάσει το συνταγογραφημένο φινάλε.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Deepwater Horizon

2
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 107 '
  • Πίτερ Μπεργκ

Τον Απρίλιο του 2010 μια δεξαμενή άντλησης πετρελαίου στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού εκρήγνυται, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες οικολογικές καταστροφές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.