Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

3

Γουστόζικο spin off της «Μαδαγασκάρης», με τους τέσσερις απολαυστικούς πιγκουΐνους σε ρόλο ασπρόμαυρων… Τζέιμς Μποντ.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

Ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης, τέσσερις πολυμήχανοι πιγκουΐνοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια οργάνωση μυστικών πρακτόρων για να σταματήσουν τα σχέδια του διαβολικού δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη. Γουστόζικο spin off της «Μαδαγασκάρης», με τους τέσσερις απολαυστικούς πιγκουΐνους σε ρόλο ασπρόμαυρων… Τζέιμς Μποντ.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης - εικόνα 1

Ακολουθώντας τη μόδα των κινηματογραφικών spin offs και αφού δοκιμάστηκε με επιτυχία ως τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων (για πιο μικρό κοινό ηλικιακά), το δευτεραγωνιστικό κουαρτέτο των πιγκουΐνων της «Μαδαγασκάρης» αναλαμβάνει τώρα μια απόλυτα δική του περιπέτεια διαστάσεων μεγάλης οθόνης. Συνεχίζοντας τα πολυμήχανα κόλπα τους, τα οποία τους έκαναν να ξεχωρίσουν στις τρεις ταινίες του εξωτικού animated franchise, ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης μας συστήνονται τώρα ως μια άφοβη και cool παρέα με ισχυρούς, σχεδόν οικογενειακούς δεσμούς. Η σχέση τους θα δοκιμαστεί, ωστόσο, όταν γίνουν στόχος εκδίκησης ενός σατανικού κακού, του δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη, ο οποίος ως… χταπόδι Ντέιβ έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το είδος των πιγκουΐνων γενικά και με τους χαριτωμένους φίλους μας ειδικότερα.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης - εικόνα 2

Τα φιλμ του Τζέιμς Μποντ (από τα γκάτζετ μέχρι τις ατάκες) χρησιμεύουν σαν μπούσουλας σε αυτήν την καλοστημένη και γουστόζικη κωμική περιπέτεια, προσφέροντας γνωστές σεναριακές ιδέες και οικεία στοιχεία πλοκής που αξιοποιούνται (παρωδιακά ή μη) τις περισσότερες φορές δημιουργικά. Ο Έρικ Νταρνέλ, συν-σεναριογράφος και σκηνοθέτης όλων των ταινιών της «Μαδαγασκάρης», δεν μιμείται τον εαυτό του και τη δοκιμασμένη τσιρκο-συνταγή της σειράς, αλλά διασκεδάζει παίζοντας με τα κατασκοπικά κινηματογραφικά κλισέ και φροντίζοντας παράλληλα να αφήσει ζωτικό αέρα στους διασκεδαστικούς ασπρόμαυρους «χαρακτήρες» του.
Η ειδική ομάδα μυστικών πρακτόρων «Βόρειος Άνεμος» συνεισφέρει μερικά αστεία γκαγκ, η αρχική –πριν από τους τίτλους– σκηνή (σήμα κατατεθέν των Bond Films) είναι θεαματικά τρυφερή και οι τέσσερις πρωταγωνιστές, το μεγάλο ατού της ταινίας, έχουν τη στόφα των αληθινών καρτούν σταρ. Η επιστροφή τους είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου… Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη (με επαγγελματισμό) στα ελληνικά, τόσο σε παραδοσιακό φορμά όσο και τρισδιάστατη.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

Penguins of Madagascar
3
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 92 '
  • Έρικ Νταρνέλ

Ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης, τέσσερις πολυμήχανοι πιγκουΐνοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια οργάνωση μυστικών πρακτόρων για να σταματήσουν τα σχέδια του διαβολικού δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.