Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

3

Γουστόζικο spin off της «Μαδαγασκάρης», με τους τέσσερις απολαυστικούς πιγκουΐνους σε ρόλο ασπρόμαυρων… Τζέιμς Μποντ.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

Ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης, τέσσερις πολυμήχανοι πιγκουΐνοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια οργάνωση μυστικών πρακτόρων για να σταματήσουν τα σχέδια του διαβολικού δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη. Γουστόζικο spin off της «Μαδαγασκάρης», με τους τέσσερις απολαυστικούς πιγκουΐνους σε ρόλο ασπρόμαυρων… Τζέιμς Μποντ.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης - εικόνα 1

Ακολουθώντας τη μόδα των κινηματογραφικών spin offs και αφού δοκιμάστηκε με επιτυχία ως τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων (για πιο μικρό κοινό ηλικιακά), το δευτεραγωνιστικό κουαρτέτο των πιγκουΐνων της «Μαδαγασκάρης» αναλαμβάνει τώρα μια απόλυτα δική του περιπέτεια διαστάσεων μεγάλης οθόνης. Συνεχίζοντας τα πολυμήχανα κόλπα τους, τα οποία τους έκαναν να ξεχωρίσουν στις τρεις ταινίες του εξωτικού animated franchise, ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης μας συστήνονται τώρα ως μια άφοβη και cool παρέα με ισχυρούς, σχεδόν οικογενειακούς δεσμούς. Η σχέση τους θα δοκιμαστεί, ωστόσο, όταν γίνουν στόχος εκδίκησης ενός σατανικού κακού, του δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη, ο οποίος ως… χταπόδι Ντέιβ έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το είδος των πιγκουΐνων γενικά και με τους χαριτωμένους φίλους μας ειδικότερα.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης - εικόνα 2

Τα φιλμ του Τζέιμς Μποντ (από τα γκάτζετ μέχρι τις ατάκες) χρησιμεύουν σαν μπούσουλας σε αυτήν την καλοστημένη και γουστόζικη κωμική περιπέτεια, προσφέροντας γνωστές σεναριακές ιδέες και οικεία στοιχεία πλοκής που αξιοποιούνται (παρωδιακά ή μη) τις περισσότερες φορές δημιουργικά. Ο Έρικ Νταρνέλ, συν-σεναριογράφος και σκηνοθέτης όλων των ταινιών της «Μαδαγασκάρης», δεν μιμείται τον εαυτό του και τη δοκιμασμένη τσιρκο-συνταγή της σειράς, αλλά διασκεδάζει παίζοντας με τα κατασκοπικά κινηματογραφικά κλισέ και φροντίζοντας παράλληλα να αφήσει ζωτικό αέρα στους διασκεδαστικούς ασπρόμαυρους «χαρακτήρες» του.
Η ειδική ομάδα μυστικών πρακτόρων «Βόρειος Άνεμος» συνεισφέρει μερικά αστεία γκαγκ, η αρχική –πριν από τους τίτλους– σκηνή (σήμα κατατεθέν των Bond Films) είναι θεαματικά τρυφερή και οι τέσσερις πρωταγωνιστές, το μεγάλο ατού της ταινίας, έχουν τη στόφα των αληθινών καρτούν σταρ. Η επιστροφή τους είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου… Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη (με επαγγελματισμό) στα ελληνικά, τόσο σε παραδοσιακό φορμά όσο και τρισδιάστατη.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

Penguins of Madagascar
3
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 92 '
  • Έρικ Νταρνέλ

Ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης, τέσσερις πολυμήχανοι πιγκουΐνοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια οργάνωση μυστικών πρακτόρων για να σταματήσουν τα σχέδια του διαβολικού δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αμερικανική έρημος μέσα από το βλέμμα 8 σκηνοθετών

Με αφορμή την επανέκδοση του "Zabriskie Point", φτιάξαμε μια λίστα με ταινίες που αποτυπώνουν, με διαφορετικούς τρόπους, την έρημο της Αμερικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ
14/08/2026

Απόψε (14/08) βλέπουμε το "Τραγουδώντας στη βροχή" με δωρεάν είσοδο

Αν ψάχνεις μια δωρεάν έξοδο στην Αθήνα, το ΚΠΙΣΝ έχει την πρόταση. Το αγαπημένο θερινό σινεμά του επιστρέφει με μια ακόμη προβολή κάτω από τα αστέρια.

Η "Αρκουδότρυπα" βρήκε κλειστές πόρτες σε ένα χωριό της Αιγιαλείας

Η κινηματογραφική λέσχη Αιγίου ακύρωσε την προβολή κάνοντας λόγο για "ακραίες ομοφοβικές αντιδράσεις" και "επιχειρούμενη φίμωση της έβδομης τέχνης".

Εννοείται ότι θα δεις τα "Φτηνά Τσιγάρα" Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Η cult ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη επιστρέφει στον Θερινό Κινηματογράφο Άνεσις για τον Δεκαπενταύγουστο, μαζί με ακόμη δύο ταινίες, τον "Νυχτερινό Εκφωνητή" και το "Κλασικό Αριστούργημα".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/08)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Άνταμ Ντράιβερ και Σκάρλετ Γιόχανσον ξανά μαζί για το "Paper Tiger"

Τους λατρέψαμε ως ζευγάρι που χωρίζει στην "Ιστορία γάμου" και πλέον τους βλέπουμε σε ένα νέο θρίλερ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα.

Μέχρι να μάθουμε τον νέο Τζέιμς Μποντ, βάζουμε στη σωστή σειρά τις 10 κορυφαίες ταινίες του

Η διαδοχή του Ντάνιελ Κρεγκ παραμένει ανοιχτή, όμως η κινηματογραφική κληρονομιά του πράκτορα 007 είναι ήδη γεμάτη θρυλικές στιγμές.