Το ερμηνευτικό σόλο της Τζούλια Ρόμπερτς στην «Επιστροφή του Μπεν»

Η οσκαρική ηθοποιός κλέβει τις εντυπώσεις στην ταινία του Πίτερ Χέντζις ως μια μητέρα με άνευ όρων αγάπη για τον εξαρτημένο από ουσίες γιο της.

Το ερμηνευτικό σόλο της Τζούλια Ρόμπερτς στην «Επιστροφή του Μπεν»

Η οσκαρική ηθοποιός κλέβει τις εντυπώσεις στην ταινία του Πίτερ Χέντζις ως μια μητέρα με άνευ όρων αγάπη για τον εξαρτημένο από ουσίες γιο της.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι...

Το ερμηνευτικό σόλο της Τζούλια Ρόμπερτς στην «Επιστροφή του Μπεν» - εικόνα 1

#1 Η Τζούλια Ρόμπερτς διανύει μία από τις πιο φορμαρισμένες περιόδους στην 31χρονη καριέρα της. Πέρυσι πρωταγωνίστησε στο εμπορικά επιτυχημένο «Θαύμα» (Στίβεν Τσμπόσκι), ενώ φέτος κέντρισε το ενδιαφέρον με τη δυναμική ερμηνεία της στη σειρά του Σαμ Ίσμαϊλ «Homecoming», αποσπώντας μάλιστα υποψηφιότητα α΄ γυναικείου ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες.

#2 Συμπρωταγωνιστής της Ρόμπερτς στην «Επιστροφή του Μπεν» είναι ο ανερχόμενος Λούκας Χέντζις. Ο ταλαντούχος 22χρονος γιος του σκηνοθέτη της ταινίας Πίτερ Χέντζις («Η Παράξενη Ζωή του Τίμοθι Γκριν») έχει ήδη μία υποψηφιότητα για Όσκαρ στο ενεργητικό του («Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα»), ενώ διεκδικεί την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα με την ταινία «Boy Erased».

#3 Ο Πίτερ Χέντζις έχει διακριθεί πολλές φορές για τα σενάριά του, φτάνοντας μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ («Για Ένα Αγόρι», 2002) και υπογράφοντας αξιοσημείωτα φιλμ όπως το «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ;» (1993). Εμπνεύστηκε την «Επιστροφή του Μπεν» από συγγενείς του που πάλευαν να ξεπεράσουν τον εθισμό.

Οι top 4 δραματικοί ρόλοι της

Το ερμηνευτικό σόλο της Τζούλια Ρόμπερτς στην «Επιστροφή του Μπεν» - εικόνα 2

«Έριν Μπρόκοβιτς» (2000, Στίβεν Σόντερμπεργκ)
Η «βασίλισσα» των ρομαντικών κομεντί αποδεικνύει την υποκριτική της δύναμη με μια εξαιρετική ερμηνεία, για την οποία κέρδισε το μοναδικό της Όσκαρ.

«Εξ Επαφής» (2004, Μάικ Νίκολς)
Οι σεξουαλικές περιπέτειες των Τζουντ Λο, Νάταλι Πόρτμαν, Κλάιβ Όουεν και Τζούλια Ρόμπερτς αποτελούν μία από τις πιο τολμηρές ταινίες στην καριέρα της ηθοποιού.

«Η Ζωή σε Δυο Πράξεις» (1998, Κρις Κολόμπους)
Μια ταινία για τη μητρότητα και τη συμφιλίωση που έγινε εμπορική επιτυχία και βρήκε τη Ρόμπερτς να «κοντράρεται» στα ίσα με τη Σούζαν Σαράντον.

«Αύγουστος» (2013, Τζον Γουελς)
Απέναντι στη σπουδαία Μέριλ Στριπ, η Ρόμπερτς ενσαρκώνει ηλεκτρισμένα τον ρόλο της και αποσπά την πιο πρόσφατη υποψηφιότητά της για Όσκαρ (β΄ γυναικείου ρόλου).

Δείτε το τρέιλερ για την «Επιστροφή του Μπεν»

Περισσότερες πληροφορίες

Η Επιστροφή του Μπεν

Ben Is Back
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 103 '
  • Πίτερ Χέτζις

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο 19χρονος Μπεν επιστρέφει ξαφνικά σπίτι. Η μητέρα του είναι ενθουσιασμένη, αλλά τόσο αυτή όσο και ο πατριός του με τη μικρότερη αδερφή του ανησυχούν για το αν έχει ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.