Κριτική

Θαύμα

Από -

Το μελόδραμα, η πολιτική ορθότητα και τα μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας χτυπούν κόκκινο σε ένα crowd pleasure οικογενειακό δράμα για πολλά χαρτομάντιλα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα φιλμ πασχίζει τόσο φιλότιμα να φέρει σε πρώτο πλάνο τα επείγοντα και απολύτως θετικά μηνύματά του, που μπορεί κάποιος­ να κάνει και λίγο τα στραβά μάτια στις όποιες κινηματογραφικές αρετές θυσιάζονται για την επίτευξη του σκοπού, ο οποίος­ αγιάζει τα μέσα. Οριακά το «Θαύμα» είναι μια τέτοια ταινία, καθώς, αν και φλερτάρει με την εκμετάλλευση του ευαίσθητου θέματός του, μπορεί να συγκινήσει το νεανικό κοινό, κατηχώντας το παράλληλα ενάντια στην προκατάληψη, στην απόρριψη του διαφορετικού και, φυσικά, στο bullying.

Η υπόθεση βασίζεται σε ένα μπεστ σέλερ της Αρ Τζέι Παλάσιο, στο οποίο ο δεκάχρονος Όγκι, γεννημένος με ακραία παραμόρφωση προσώπου, πρέπει να αφήσει πλέον την κατ’ οίκον διδασκαλία και να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του, με το μελόδραμα, την πολιτική ορθότητα (η αδερφή του τα φτιάχνει με έναν Αφροαμερικανό!) και τα ουμανιστικά διδάγματα να χτυπάνε κόκκινο, σε ένα crowd pleasure οικογενειακό δράμα για πολλά χαρτομάντιλα.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.