Tennis Maestro

2,5

Συνταγογραφημένη, μα συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης. Αγωνίζεται φιλότιμα να ξεφύγει από τα κλισέ, ενισχυμένη από τη χαρισματική παρουσία του Πιερφραντσέσκο Φαβίνο.

Tennis Maestro 5

Μετά το ατμοσφαιρικό αστυνομικό δράμα "Η Τελευταία Νύχτα του Φράνκο Αμόρε" (2023) ο σκηνοθέτης του Αντρέα Ντι Στέφανο και ο πρωταγωνιστής του Πιερφραντσέσκο Φαβίνο ("Ο Προδότης") συνεργάζονται ξανά, επιστρέφοντας στην Ιταλία της δεκαετίας του ’80. Εκεί θα συναντήσουν τον 13χρονο Φελίτσε, ο οποίος έχει μάθει να ζει με απόλυτη πειθαρχία, υπακούοντας στις φιλοδοξίες του πατέρα του για μια λαμπρή τενιστική καριέρα. Όταν, όμως, ο τελευταίος εμπιστευτεί την προπόνηση του γιου του στο χαρισματικό, αλλά απρόβλεπτα εκκεντρικό πρώην πρωταθλητή Ραούλ Γκάτι, όλα θα αλλάξουν δραματικά.

Δραματικά, μα όχι απρόβλεπτα, καθώς το "Tennis Maestro" δεν κρύβει πως είναι μια συνταγογραφημένη, παρ’ όλα αυτά συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης. Ακολουθεί πιστά το καλουπωμένο στόρι της ταραχώδους συμβίωσης δυο αντίθετων χαρακτήρων, οι οποίοι αφού παρεξηγηθούν, φιλιώσουν, τσακωθούν και άντε πάλι από την αρχή, τελικά θα πάρει ο καθένας τους τα πολύτιμα μαθήματα ζωής που του αναλογούν. Με τη βοήθεια της χαρισματικής παρουσίας του Φαβίνο, ο Ντι Στέφανο υπηρετεί αποτελεσματικά την παραπάνω φόρμουλα, προσπαθώντας διακριτικά να μείνει σε απόσταση από τα (πολύ) μελοδραματικά κλισέ.

Ιταλία. 2025. Διάρκεια: 125΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Tennis Maestro

Il Maestro
2,5
  • Δραματική
  • 2025
  • Διάρκεια: 125 '
  • Αντρέα ντι Στέφανο

Ο 13χρονος Φελίτσε έχει μάθει να ζει με απόλυτη πειθαρχία, υπακούοντας στις φιλοδοξίες του πατέρα του για μια λαμπρή τενιστική καριέρα. Όταν, όμως, ο τελευταίος εμπιστευτεί την προπόνηση του γιου του στο χαρισματικό, αλλά απρόβλεπτα αντισυμβατικό Ραούλ Γκάτι, όλα θα αλλάξουν δραματικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Αλφόνσο Κουαρόν ετοιμάζει για πρώτη φορά ταινία τρόμου

Ο σκηνοθέτης του "Ρόμα" επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ιστορία τρόμου αυτή τη φορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2026

Όλες οι φορές που η Λωρίδα της Γάζας βρέθηκε στη μεγάλη οθόνη

Ταινίες και ντοκιμαντέρ που αποτυπώνουν τις συνέπειες της μακροχρόνιας διαμάχη Ισραήλ - Παλαιστίνης, με αφορμή τις κυκλοφορίες των 'Γάζα: Η Λωρίδα της Εξόντωσης' και 'ΝΑΖΑ'.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 8 Οκτωβρίου.

67ο ΦΚΘ: Ένα άχαστο αφιέρωμα στον Βαλκανικό Τρόμο

Από το folk horror και το υπερφυσικό μέχρι το body horror και το σπλάτερ, το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φέρνει σπάνιες ταινίες τρόμου από τα Βαλκάνια στη μεγάλη οθόνη.

Ο Μπι Γκαν αναζητά μια κινηματογραφική "Αναγέννηση"

Ο βραβευμένος στις Κάννες Κινέζος σκηνοθέτης μιλάει για την εικαστικά πανέμορφη και αφηγηματικά τολμηρή τελευταία ταινία του, υπερασπιζόμενος "τα όμορφα στοιχεία που γίνονται όλο και πιο σπάνια στο σύγχρονο σινεμά".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (8-14/10)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Μία πρώτη γεύση από το 'The Exorcist: Martyrs', το νέο κεφάλαιο του 'Εξορκιστή'

H ταινία του Μάικ Φλάναγκαν από το κινηματογραφικό σύμπαν του "Εξορκιστή", επικεντρώνεται σε δολοφονίες που αναπαριστούν τα φρικτά μαρτύρια των αγίων. Όμως ο ύποπτος μπορεί να είναι κάτι μη ανθρώπινο.