Η γάτα από το "Flow" έγινε άγαλμα στη Λετονία

Ένα ακόμα συγκινητικό κεφάλαιο στην πορεία του animation που έχει κερδίσει Όσκαρ και καρδιές παγκοσμίως.

Flow 5

Μία από τις πιο όμορφες κινηματογραφικές ιστορίες της τρέχουσας σεζόν αφορά το animation με τίτλο "Flow - Η Γάτα που δε Φοβόταν το Νερό".

Η ταινία κινουμένων σχεδίων του Λετονού σκηνοθέτη Γκιντς Ζιλμπαλόντις, κατάφερε όχι μόνο να συγκινήσει το κοινό παγκοσμίως αλλά και να γράψει ιστορία, καθώς απέσπασε τόσο τη Χρυσή Σφαίρα όσο και το Όσκαρ καλύτερου animation κόντρα σε, εξίσου ποιοτικές, παραγωγές μεγαθηρίων όπως η Disney ("Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2"), η DreamWorks ("Το Ατίθασο Ρομπότ") και το Netflix ("Wallace and Gromit: Vengeance Most Fowl"). Όλα αυτά, μάλιστα, χάρη σε ένα animation δίχως διαλόγους και με πρωταγωνίστρια μια γλυκύτατη μαύρη γάτα, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει μετά από μια μεγάλη πλημμύρα βρίσκοντας καταφύγιο σε μια βάρκα.

Προς τιμήν του "Flow" στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, τους τελευταίους μήνες έχει ανεγερθεί ένα υπέροχο άγαλμα της animated γατούλας, το οποίο σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί στο Δημαρχείο της πόλης. Η ταινία παίζεται ακόμα στα ελληνικά σινεμά, ενώ μελλοντικά θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Flow - Η Γάτα που δεν Φοβόταν το Νερό

Straume / Flow
3,5
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 85 '
  • Γκιντς Ζιλμπαλόντις

Μια μεγάλη πλημμύρα αναγκάζει μια αδέσποτη γάτα να βρει καταφύγιο σε μια βάρκα, όπου πρέπει να συμβιώσει με διάφορα άλλα ζώα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της έκτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο, συγκινημένο από την τελευταία ταινία του Χιροκάζου Κορεέντα, ανεβάζει διαρκώς ρυθμό. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της έκτης μέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/09/2026

Ελληνικό box office: Το καλλιτεχνικό σινεμά είναι εδώ

Τα θερινά συνεχίζουν να γεμίζουν με εγγυημένες επιτυχίες ("Minions", "Οδύσσεια", "Spider-Man"), αυτό που εντυπωσιάζει, όμως, είναι οι επιδόσεις βραβευμένων φεστιβαλικών ταινιών όπως το "Φιόρδ" και η "Πατρίδα".

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μπορεί ο Αύγουστος να εφυγε αλλά τα θερινά σινεμά εξακολουθούν να αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτό το διάστημα.

Η "Σπασμένη Φλέβα" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη με τον Βασίλη Μπισμπίκη στον ρόλο ενός χρωμένου Έλληνα σε απόγνωση επιλέχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατηγορία του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο στους κινηματογράφους

Από μεγάλα blockbuster έως ταινίες κατευθείαν από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, μάθετε για όσες ταινίες ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο φθινόπωρο.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα του Σαββατοκύριακου

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο χόρεψε στο ρυθμό των Oasis. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της τέταρτης και της πέμπτης μέρας.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Ο "Κόκορας", τα "Μαγικά Φίλτρα 2" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (10-16/09)