Η Ελλάδα υποδέχεται τον Κρίστοφερ Νόλαν και τα γυρίσματα της "Οδύσσειας"

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους από τον Κρίστοφερ Νόλαν θα γυριστεί στην Ελλάδα, με ένα εντυπωσιακό καστ και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Νέος μπλοκμπάστερ αστικός μύθος διά χειρός Κρίστοφερ Νόλαν

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας (ΕΚΚΟΜΕΔ-Creative Greece), μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των συζητήσεων με την Universal Pictures και τη Syncopy, Inc., καλωσορίζει στην Ελλάδα τα γυρίσματα της νέας παραγωγής του Κρίστοφερ Νόλαν, "H Οδύσσεια"

Τα τοπία και η πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας θα συνθέσουν το σκηνικό για την κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους από τον σπουδαίο οραματιστή σκηνοθέτη, μαζί με το διακεκριμένο καστ και το συνεργείο του. 

Το ΕΚΚΟΜΕΔ - Creative Greece στηρίζει τις διεθνείς παραγωγές με κάθε δυνατό τρόπο, ενισχύοντας συνεχώς τη θέση της Ελλάδας ως κορυφαίο παγκόσμιο κινηματογραφικό προορισμό μέσα από τα οικονομικά κίνητρα που αναπτύσσει, και τα οποία έχουν φτάσει τα 140 εκατ. από το 2019, για την ενίσχυση τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής.

Υπενθυμίζεται πως το εντυπωσιακό cast της ταινίας συμπεριλάμβανει τους Ματ Ντέιμον, ο οποίος αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον θρυλικό βασιλιά της Ιθάκης, Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια, Σαρλίζ Θερόν, Ρόμπερτ Πάτινσον, Λουπίτα Νιόνγκο, Τζον Μπέρνταλ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Η "Βαϊάνα" σάλπαρε μόνη

Σε αντίθεση με το "Toy Story 5", το live action ριμέικ της Πολυνήσιας ηρωίδας της Disney δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους ανήλικους σινεφίλ. Αμείωτο το ενδιαφέρον για την "Εμμονή", ενώ πολλοί έχουν αποδεχθεί την "Πρόσκληση" της Πενέλοπε Κρουζ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/07/2026

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτές τις ημέρες στους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

"Motor City": Η επιστροφή του Άλαν Ρίτσον πυροδοτεί μια αμείλικτη αλυσίδα εκδίκησης

Η ταινία του Πότσι Ποντσιρόλι έρχεται στις αίθουσες και πατάει τέρμα το γκάζι.

"Digger": Πρώτο trailer για τη νέα εξωφρενική ταινία του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου

Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο ξεκινά μια ξέφρενη αποστολή για να αποδείξει ότι είναι ο σωτήρας της ανθρωπότητας πριν η καταστροφή που έχει προκαλέσει εξαφανίσει τα πάντα.

Πόσα λεφτά έχει ξοδέψει το Χόλιγουντ για να σώσει τον Ματ Ντέιμον;

Οι επιλογές ρόλων του Ματ Ντέιμον έχουν γίνει πλέον το απόλυτο κινηματογραφικό meme. Κάθε φορά που ο τύπος μπλέκει κάπου, μια ολόκληρη, πανάκριβη επιχείρηση διάσωσης στήνεται για χάρη του.

Θυμόμαστε τους 10 καλύτερους ρόλους του Σαμ Νιλ

Ο κινηματογράφος αποχαιρετά σήμερα, 13 Ιουλίου, έναν από τους πιο αγαπημένους και χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Λένε ότι σε αυτό το υπαίθριο σινεμά βλέπουμε τις πιο μαγικές κινηματογραφικές προβολές στο Αιγαίο

Υπαίθριες προβολές και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε μοναδικές κινηματογραφικές βραδιές περιμένουν το κοινό στο πλαίσιο του Kimolos Experience Festival 2026.