Η νέα ταινία του αιρετικού Αλμπέρ Σερά στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το νέο φιλμ του Καταλανού εικονοκλάστη πραγματοποιεί σύντομα ελληνική πρεμιέρα.

Afternoons of Solitude 1

Την καινούρια παραγωγή ενός από τους πλέον πρωτότυπους Ευρωπαίους δημιουργούς των τελευταίων δεκαετιών, του Καταλανού σκηνοθέτη Αλμπέρ Σερά ("Pacifiction"), πρόκειται να παρουσιάσει σε πανελλήνια πρεμιέρα το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (6-16/3).

Afternoons of Solitude 2

Στο "Afternoons of Solitude" (μεγάλο βραβείο στο Σαν Σεμπαστιάν), σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, ο Σερά "σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός ενεργού ταυρομάχου, του Αντρές Ρόκα Ρέι, διεισδύοντας στις ενδόμυχες σκέψεις του και διερευνώντας και τους λόγους για τους οποίους αναλαμβάνει το τεράστιο αυτό ρίσκο: έναν βαθύ σεβασμό απέναντι στην παράδοση, καθώς και μια ισχυρή πρόκληση σε χειροπιαστό και συμβολικό επίπεδο". Εδώ αξίζει να θυμήσουμε πως στο παρελθόν, το φθινοπωρινό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είχε παρουσιάσει ένα εκτενές αφιέρωμα στον Σέρα, μαζί με την εξίσου ανατρεπτική Τζοάνα Χογκ.

Διαβάστε όλα τα νεότερα για το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στη μνήμη του Αλέν Ντελόν, ανατρέχουμε στις 10 κορυφαίες ταινίες της καριέρας του

Σαν σήμερα, στις 18 Αυγούστου 2024, ο "δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο" άφησε την τελευταία του πνοή, αφήνοντας πίσω του μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
18/08/2026

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Αύγουστος στην Αθήνα ίσον η τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτό το διάστημα.

Ελληνικό box office: Ένας κινηματογραφικός Δεκαπενταύγουστος

Παρά την έξοδο λόγω Δεκαπενταύγουστου, ήταν αρκετοί αυτοί που τίμησαν κλειστές και ανοιχτές αίθουσες το τετραήμερο.

Η ταινία "Σεξ και Αίμα στο Καμπ Μίασμα" έρχεται στον κινηματογράφο Στέλλα πριν από την επίσημη κυκλοφορία της

Η βραβευμένη στις Κάννες horror σάτιρα "Σεξ και Αίμα στο Καμπ Μίασμα" προβάλλεται σε αβάν πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα.

Τζόνι Ντεπ: Ένα βήμα πριν την επιστροφή του ως Τζακ Σπάροου

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την ταινία "Πειρατές της Καραϊβικής 6".

Όλα όσα θα δούμε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύματα

Από τις 21 ως τις 30 του Αυγούστου η διοργάνωση υποδέχεται το κοινό με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

O Χρυσός Φοίνικας, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, το "Trainspotting" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (20-26/08)