Μάθε την επιστημονική φαντασία αλλιώς σε ένα σεμινάριο

Το Cinemarian φιλοξενεί μια σειρά συναντήσεων γύρω από το κινηματογραφικό sci-fi με εισηγητή τον κριτικό του «α» Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο.

On the Silver Globe

Υστερα από ένα σερί επιτυχημένων σεμιναρίων στο φιλόξενο χώρο του Cinemarian πάνω στο σινεμά των ειδών, όπου συζητήθηκαν τα φιλμ νουάρ και οι ταινίες τρόμου, τη σκυτάλη τώρα παίρνει η επιστημονική φαντασία.

Κάτω από το γενικό τίτλο "Χαμένες Ουτοπίες", το σεμινάριο με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου του "α" Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο, εστιάζει σε ένα genre συνδεδεμένο με τη γέννηση του σινεμά ("Ταξίδι στη Σελήνη", Ζορζ Μελιές) που αποτελεί διαχρονικά σταθερό σημείο αναφοράς για την απεικόνιση πρωτοφανών κόσμων και τολμηρών ανθρώπινων φαντασιώσεων.

Στο πέρας του σεμιναρίου θα συζητηθούν εμβληματικά φιλμ του είδους ("Ο Πόλεμος των Άστρων", "Alien"), αλλά και θεματικές όπως οι διαφορετικές εκδοχές δυστοπίας ("Mad Max", "Τα Παιδιά των Ανθρώπων"), το sci-fi ως μέσο υπαρξιακής αναζήτησης ("On the Silver Globe") καθώς επίσης οι στιλιστικές προτάσεις που ανάπτυξαν χώρες όπως η ΕΣΣΔ ("Dead Man’s Letters", "Solaris").

Το σεμινάριο διεξάγεται στο Cinemarian (Σισμάνη 16) κάθε Τετάρτη, 18.30-20.30, από τις 3/4 έως και τις 24/4/2024. Κόστος συμμετοχής: €60. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@cinemarian.gr.

Sci-fi seminar poster

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.