Το "Οπενχάιμερ" δεν είχε αντίπαλο στα βραβεία SAG

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πλέον οδεύει ολοταχώς προς έναν οσκαρικό θρίαμβο.

'Οπενχάιμερ' «Οπενχάιμερ»

Στα χαρτιά, τα "Οπενχάιμερ" και "Barbie", δηλαδή τα δύο μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ του 2023, μοιράζονταν το ίδιο αριθμό υποψηφιοτήτων στα φετινά 30α βραβεία SAG (Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών) και μέχρι πριν από λίγους μήνες θεωρούνταν ισότιμα φαβορί της απονομής. Ωστόσο, από τον Ιανουάριο που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες της ένωσης και λίγο αργότερα εκείνες των Όσκαρ, το φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν απέκτησε δυναμική που δείχνει να μη σταματάει πουθενά.

Αυτό επαληθεύτηκε στην απονομή των SAG, εκεί όπου το "Οπενχάιμερ" δεν είχε αντίπαλο κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης διανομής (cast), α' και β' ανδρικού ρόλου, την ώρα που το "Barbie" έφευγε με άδεια χέρια από την τελετή. Με αυτά τα δεδομένα, η βιογραφία του Νόλαν οδεύει προς ολοκληρωτική επικράτηση στα Όσκαρ της 10ης Μαρτίου. Την ίδια στιγμή, η Έμα Στόουν είδε τη Λίλι Γκλάντστοουν να βραβεύεται για την ερμηνεία της στους "Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού", γεγονός που καθιστά αουτσάιντερ για το αντίστοιχο Όσκαρ την πρωταγωνίστρια του "Poor Things".

Υποψηφιότητες 30ων βραβείων SAG 2024:

Καλύτερη διανομή ρόλων (cast)
American Fiction
Barbie
The Color Purple
Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού
Οπενχάιμερ

Καλύτερος α’ ανδρικός ρόλος
Μπράντλεϊ Κούπερ ("Ο Μαέστρος")
Κόλμαν Ντομίνγκο ("Rustin")
Πολ Τζιαμάτι ("Τα Παιδιά του Χειμώνα")
Κίλιαν Μέρφι ("Οπενχάιμερ")
Τζέφρι Ράιτ ("American Fiction")

Καλύτερος α’ γυναικείος ρόλος
Ανέτ Μπένινγκ ("Nyad")
Λίλι Γκλάντστοουν ("Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού")
Κάρεϊ Μάλιγκαν ("Ο Μαέστρος")
Μάργκο Ρόμπι ("Barbie")
Έμα Στόουν ("Poor Things")

Καλύτερος β’ ανδρικός ρόλος
Στέρλινγκ Κ. Μπράουν ("American Fiction")
Γουίλεμ Νταφόε ("Poor Things")
Ρόμπερτ Ντε Νίρο ("Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού")
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. ("Οπενχάιμερ")
Ράιαν Γκόσλινγκ ("Barbie")

Καλύτερος β’ γυναικείος ρόλος
Έμιλι Μπλαντ ("Οπενχάιμερ")
Ντανιέλ Μπρουκς ("The Color Purple")
Πενέλοπε Κρουζ ("Ferrari")
Τζόντι Φόστερ ("Nyad")
Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ ("Τα Παιδιά του Χειμώνα")

Καλύτερη ομάδα κασκαντέρ
Barbie
Φύλακες του Γαλαξία 3
Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου
John Wick: Κεφάλαιο 4
Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αν είδες τον 'Καποδίστρια', τσέκαρε κι αυτές τις ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή

Με αφορμή την θερμή υποδοχή του κινηματογραφικού κοινού, θυμίζουμε τις υπόλοιπες ταινίες της φιλμογραφίας του Έλληνα δημιουργού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/01/2026

Οι κλασικές ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Αναγνωρισμένες ή cult classics, αυτές είναι μερικές από τις πιο αγαπημένες επιλογές που παίζονται τώρα στις αίθουσες (1-7/1).

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο

Το ιστορικό δράμα της Κλόι Ζάο που συγκίνησε τους θεατές του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Τίμοθι Σαλαμέ ως ένας θρύλος του πινγκ πονγκ και οι πιο πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του μήνα.

Ο Γιάννης Βογιατζής γιορτάζει 100 χρόνια ζωής και η Finos Film τον τιμά με ένα ξεχωριστό βίντεο

Με κινηματογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του πιο γλυκού κύριου του ελληνικού κινηματογράφου γιορτάζει η Finos Film τα γενέθλιά του.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από την 1 έως τις 7/1.

Ο 'Καποδίστριας' και οι 10 πιο εμπορικές ελληνικές ταινίες όλων των εποχών

Από το Safe Sex μέχρι την Υπολοχαγό Νατάσσα, οι ταινίες που έσπασαν ταμεία, έκαναν εισπρακτική επιτυχία και σχημάτισαν ουρές στα ελληνικά σινεμά.

Στην "Ιδιωτική Ζωή", η Τζόντι Φόστερ μιλά άπταιστα γαλλικά

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι είναι ένα ενδοσκοπικό (και ανά στιγμές απρόσμενα αστείο) whodunnit, αλλά, στην πραγματικότητα, η Αμερικανίδα ηθοποιός κλέβει την παράσταση.