Η Μελωδία της Ελευθερίας

Ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά αφήγημα, το οποίο εκμεταλλεύεται χυδαία ένα νοσηρό έγκλημα για να αναπαραγάγει παρανοϊκές ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας.

Η Μελωδία της Ελευθερίας κριτική

Την τελευταία δεκαετία περίπου, στους ακροδεξιούς αμερικανικούς κύκλους έχουν κυριαρχήσει διάφορες παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας, με πιο δημοφιλή αυτή του QAnon, η οποία, πολύ συνοπτικά, διατείνεται ότι κυκλώματα του "βαθέος κράτους" εκμεταλλεύονται παιδιά για ίδιους σκοτεινούς σκοπούς. Χωρίς να δηλώνεται ανοιχτά και με το άλλοθι της εξιστόρησης πραγματικών γεγονότων, η παραπάνω θεωρία διαπερνά το εν λόγω περιπετειώδες θρίλερ, κεντρικός ήρωας του οποίου είναι ένας Αμερικανός πράκτορας που αποφασίζει να φτάσει στα άκρα για να σώσει τα θύματα ενός διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας ανηλίκων.

Ο αντικειμενικά αγαθός σκοπός της προστασίας των παιδιών αποτελεί τη δικαιολογία για να χρησιμοποιηθεί ένα νοσηρό έγκλημα ως βάση ενός χυδαία συντηρητικού και τραβηγμένου από τα μαλλιά αφηγήματος, με αποκλειστική αποστολή την ικανοποίηση κωμικοτραγικών εθνικιστικών φαντασιώσεων.

Μεξικό, ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 131΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μελωδία της Ελευθερίας

The Sound of Freedom
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 131 '
  • Αλεχάντρο Μοντεβέρντε

Αφού έρθει σε επαφή με ένα διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, ένας Αμερικανός πράκτορας αποφασίζει να κάνει τα πάντα ώστε να σώσει όσα περισσότερα παιδιά γίνεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.