Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες το Δεκέμβριο

Ανακαλύψτε τους τίτλους με τους οποίους αποχαιρετούμε το 2023.

Poor Things Emma Stone1 «Poor Things»

Κινηματογραφικά γεμάτος προβλέπεται ο τελευταίος μήνας του 2023, καθώς ο Δεκέμβριος επιφυλάσσει την πρεμιέρα μερικών από τους πλέον πολυαναμενόμενους τίτλους της χρονιάς.

7/12

Ο Μαέστρος
Ο Μπράντλεϊ Κούπερ μεταμορφώνεται στον Λέοναρντ Μπέρνσταϊν. Δημιουργός μερικών εκ των πιο εμβληματικών μιούζικαλ στην ιστορία, όπως το "West Side Story", ο Αμερικανός Μπέρνσταϊν παράλληλα με τις επιτυχίες του στη σκηνή έζησε μία θυελλώδη σχέση με την Φελίσια Μοντεαλέγκρε, την επί 25 χρόνια σύζυγό του. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Κούπερ εμβαθύνει στη διάνοια του Μπέρνσταϊν αλλά και στα πάθη του, υπογράφοντας ένα φιλμ που συστήνεται ως γράμμα αγάπης στη ζωή και την τέχνη.

Η Τελευταία Παμπ
Προσφυγικό, μπύρες κι εργατιά με το βλέμμα του Κεν Λόουτς. Όπως προδίδει ο τίτλος, το καινούριο κοινωνικό δράμα του Βρετανού σκηνοθέτη περιστρέφεται γύρω από τη μοναδική παμπ που έχει απομείνει σε ένα χωριό της νοτιοανατολικής Αγγλίας, το οποίο σταδιακά ερημοποιείται διότι τα ορυχεία έχουν κλείσει και οι κάτοικοι υποχρεώνονται να μεταναστεύσουν. Τότε προκύπτει μια νέα απροσδόκητη ευκαιρία για αναβίωση του τόπου, όταν χάρη στα φθηνά διαθέσιμα σπίτια έρχονται να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τη Συρία. Η "Τελευταία Παμπ" ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

14/12

Ζώνη Ενδιαφέροντος
Ο ιδιοσυγκρασιακός και πάντα πρωτότυπος Τζόναθαν Γκλέιζερ ("Κάτω από το Δέρμα", "Γέννηση"), υπογράφει μια τολμηρή ταινία γύρω από το Ολοκαύτωμα που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ των Καννών. Κεντρικός ήρωας είναι ο διοικητής του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες, τον οποίο παρακολουθούμε καθώς προσπαθεί μαζί με τη γυναίκα του Χέντβιγκ να φτιάξουν το ζωή των ονείρων τους σε ένα ειδυλλιακό σπίτι δίπλα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Γουόνκα
Ο φαντασμαγορικός κόσμος του δημοφιλούς βιβλίου "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" (Ρόαλντ Νταλ), επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να γνωρίσουμε, αυτήν τη φορά, το μύθο πίσω από τον παθιασμένο εφευρέτη, μάγο και σοκολατοποιό Γουίλι Γουόνκα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο σταρ Τιμοτέ Σαλαμέ, ο οποίος ενσαρκώνει το νεαρό Γουόνκα καθώς προσπαθεί να τα καταφέρει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας. Παρά το γεγονός πως έχει στην τσέπη του μονάχα λίγα κέρματα, το καπέλο του είναι γεμάτο όνειρα, όπως εκείνο να ανοίξει μια μέρα το δικό του μαγαζί με σοκολάτες. Για να τα καταφέρει περπατά ένα δύσβατο μονοπάτι γεμάτο εμπόδια, όπως ο εξαναγκασμός του να εργαστεί σα σκλάβος σε πλυσταριό, με τον Γουόνκα ωστόσο να παραμένει απτόητος και αποφασισμένος να τα καταφέρει. Τη σκηνοθεσία κρατά ο έμπειρος Πολ Κινγκ ("Πάντινγκτον"), ενώ απέναντι στον Σαλαμέ πρωταγωνιστούν ακόμα οι Ολίβια Κόλμαν, Χιού Γκραντ και Σάλι Χόκινς.

21/12

Ένα Γκολ για τη Νίκη
Ο υποψήφιος για δύο Όσκαρ Νεοζηλανδός Τάικα Γουαϊτίτι ("Τζότζο", "Thor: Ragnarok") επιστρέφει αντλώντας έμπνευση από μια απίθανη πραγματική ποδοσφαιρική ιστορία. Συγκεκριμένα, εκείνη της Εθνικής της Αμερικανικής Σαμόας η οποία μετά από μια εξευτελιστική ήττα με σκορ 31-0, αναζητά τον προπονητή που θα την οδηγήσει στην πρώτη νίκη της. Στο ρόλο του κόουτς, ο Μάικλ Φασμπέντερ.

Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο
Πέντε χρόνια μετά το "Aquaman" (Τζέιμς Γουάν) που απέφερε περισσότερα από 1 δις δολάρια στο στούντιο της DC, έφτασε η ώρα για το σίκουελ. Στη νέα περιπέτεια, ο πρωταγωνιστής Τζέισον Μομόα προσπαθεί να ισορροπήσει τις οικογενειακές με τις βασιλικές υποχρεώσεις, καθώς ένας νέος μοχθηρός εχθρός απειλεί να αφανίσει εκείνον και την Ατλαντίδα. Εκτός από τον Μομόα, στο πρωτοκλασάτο καστ βρίσκουμε ακόμα τους Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Πάτρικ Γουίλσον, Άμπερντ Χερντ και Γουίλεμ Νταφό. Αξίζει να σημειωθεί πως το "Χαμένο Βασίλειο" αποτελεί την τελευταία ταινία της DC που τοποθετείται στο κινηματογραφικό σύμπαν που έχτισε ο Ζακ Σνάιντερ ξεκινώντας με τον "Άνθρωπο από Ατσάλι" (2013). Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι νέοι καλλιτεχνικοί διευθυντές του στούντιο, Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν, οι οποίοι οδηγούν την DC σε ένα νέο κεφάλαιο με φιλμ εκκίνησης το "Superman: Legacy" που δρομολογείται για τον Ιούλιο του 2025.

Καπετάν Μιχάλης
Ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα του Νίκου Καζαντζάκη, ο "Καπετάν Μιχάλης", περνάει στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία και σεναριακή διασκευή του Κώστα Χαραλάμπους ("Λούγκερ") με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη. Με βάση το σχετικό δελτίο τύπου, η παραγωγή αποτελεί "μια πιστή αναπαράσταση της εποχής με γυρίσματα σε όλο το εύρος της Κρητικής τοπιογραφίας και που επιχειρεί να διαδώσει εντός και εκτός συνόρων το αέναο Κρητικό φρόνημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση". Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη: "Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων".

Τοτέμ
Η επτάχρονη Σολ περνά τη μέρα της στο σπίτι του παππού της, προετοιμάζοντας ένα πάρτι έκπληξη για τον πατέρα της. Καθώς σκοτεινιάζει, η Σολ πρόκειται να συνειδητοποιήσει πως ο κόσμος της πρόκειται να αλλάξει δραματικά. Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο φεστιβάλ Βερολίνου.

28/12

Poor Things
Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει φορτσάτος έχοντας στις αποσκευές του τον Χρυσό Λέοντα από το φεστιβάλ Βενετίας. Η νέα ταινία του αποτελεί μεταφορά του βιβλίου "Χαμένα κορμιά" (Άλισντερ Γκρέι) σε σεναριακή διασκευή του Τόνι ΜακΝαμάρα ("Η Ευνοούμενη"). Η υπόθεση τοποθετείται στη βικτοριανή εποχή, όπου η έγκυος Μπέλα (Έμα Στόουν) αυτοκτονεί για να γλυτώσει από τη συζυγική κακοποίηση. Θα την επαναφέρει όμως στη ζωή ένας ιδιοφυής επιστήμονας, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ιδανική σύντροφο, γι' αυτό και θα της μεταμοσχεύσει... το μυαλό ενός μωρού. Εμπόδιο στα σχέδιά του θα μπει ένας αντίζηλος επιστήμονας, τη στιγμή κατά την οποία η Μπέλα θέλει να έχει αυτή τον τελευταίο λόγο. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Στόουν, η οποία συνολικά έχει συνεργαστεί πέντε φορές με τον Λάνθιμο, ενώ στο καστ βρίσκουμε ακόμα τους Μαρκ Ράφαλο, Γουίλεμ Νταφόε και Μάργκαρετ Κουόλεϊ.
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 26/12 σε επιλεγμένους κινηματογράφους, προτού διανεμηθεί ευρέως από την 1η Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".