Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα σινεμά το Νοέμβριο

Συνωστισμός από «καυτούς» τίτλους αυτόν το μήνα με μερικούς να έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Ναπολέων3 «Ναπολέων»

Συνωστισμός από "καυτούς" τίτλους αυτόν το μήνα με μερικούς να έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Μέχρι στιγμής έχουμε δει ταινίες που μονοπωλούν το κινηματογραφικό ενδιαφέρον, όπως μεταξύ άλλων το διχαστικό "How to Have Sex" (Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ), το horror φαινόμενο "Μίλα μου" (Ντάνι και Μάικλ Φιλίππου), το "Fingernails" - αγγλόφωνο ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, το γαστρονομικό arthouse "Στη Φωτιά" (Τραν Αν Χουνγκ), το ψυχρό "Killer" (Ντέιβιντ Φίντσερ) και το αφοπλιστικής ειλικρίνειας ντοκιμαντέρ "Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας" (Άνα Χιντς). Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι ακόμα μας επιφυλάσσει κινηματογραφικά ο μήνας!

16/11

May December
Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί τις Νάταλι Πόρτμαν και Τζούλιαν Μουρ. Η καθημερινότητα ενός ζευγαριού με μεγάλη διαφορά ηλικίας διαταράσσεται, όταν τη ζωή τους μπαίνει μια δημοφιλής ηθοποιός η οποία διεξάγει έρευνα κατά την προετοιμασία της για ένα ρόλο. Όσο περισσότερο χρόνο περνά μαζί τους, τόσο ανεβαίνουν οι εντάσεις προτού αποκαλυφθούν μερικές σοκαριστικά άβολες αλήθειες.

Το Τέρας
Θρίλερ διά χειρός Χιροκάζου Κορεέντα ("Κλέφτες Καταστημάτων"). Η παράξενη συμπεριφορά ενός αγοριού κινητοποιεί τη μητέρα του ώστε να μάθει τι του συμβαίνει, μια απόφαση που τη φέρνει απέναντι σε μια απρόβλεπτη κατάσταση η οποία εμπλέκει επίσης τη δασκάλα του σχολείου του. Βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ των Καννών.

The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών
Πρίκουελ του διάσημου franchise που συνδυάζει δυστοπικό φουτουρισμό και φαντασία. Η Λούσι Γκρέι Μπερντ επιλέγεται ως φόρος της Περιοχής 12 για τους 10ους Αγώνες Πείνας. Όμως, λίγο πριν παλέψει για τη ζωή της στην αρένα, τα πράγματα περιπλέκονται εξαιτίας του μέντορά της, ο οποίος δυσκολεύεται να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στα καθήκοντά του και τα συναισθήματα που αναπτύσσει για εκείνη.

23/11

Ναπολέων
Αδιαμφισβήτητα επικός και βίαιος πρόκειται να είναι ο "Ναπολέων" του Ρίντλεϊ Σκοτ ("Μονομάχος", "Blade Runner") εάν λάβουμε υπόψη τα βουτηγμένα στο αίμα και την ερωτική επιθυμία τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας. Πρόκειται προφανώς για ένα φιλόδοξο φιλμ το οποίο έχει στο ρόλο του Γάλλου στρατηλάτη τον Γιόακιν Φίνιξ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ντέιβιντ Σκάρπα που είχε συνεργαστεί με τον Σκοτ στο "Όλα τα Λεφτά του Κόσμου". Η μεγαλεπήβολη παραγωγή αφηγείται την περιπετειώδη διαδρομή του οραματιστή Κορσικανού ως τον αυτοκρατορικό θρόνο, προβάλλοντας τις ιδιοφυείς στρατιωτικές τακτικές και τους περίτεχνους πολιτικούς ελιγμούς του. Παράλληλα, περιγράφει τον εκρηκτικό και τραγικό έρωτά του για την Ζοζεφίν ντε Μποαρνέ, την οποία υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι.

Κόκκινος Ουρανός
Σε ένα μικρό εξοχικό στη Βαλτική, περιτριγυρισμένο από καταπράσινο δάσος, συναντιούνται τέσσερις παλαιοί και νέοι φίλοι για να περάσουν τις μέρες τους. Καθώς τα πάθη μεταξύ τους δεν αργούν να ανάψουν, παράλληλα "αρπάζουν" και τα δέντρα τα οποία τους περιτριγυρίζουν από ακαταμάχητες όσο και επικίνδυνες φλόγες. Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο μετρ του μελοδράματος Κρίστιαν Πέτζολντ, ο οποίος απέσπασε με την ταινία του την Αργυρή Άρκτο - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στην Μπερλινάλε, ενώ διεκδικεί το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Τόμας Σούμπερτ) στην απονομή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

30/11

Η Φόνισσα
Πίσω από τη φιλόδοξη μεταφορά του κλασικού ομώνυμου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη βρίσκεται η έμπειρη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Εύα Νάθενα. Η οποία, μάλιστα, περνά πίσω από την κάμερα για πρώτη φορά και συνεργάζεται στο σενάριο με την πολύπειρη Κατερίνα Μπέη ("Ευτυχία", "Τα Καλύτερά μας Χρόνια", "Η Λίζα και Όλοι οι Άλλοι", "Θηλυκή Εταιρία"). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, καθώς και στα επιβλητικά και τραχιά τοπία της Λακωνικής Μάνης, της Κρήτης και φυσικά της Σκιάθου, της ιδιαίτερης πατρίδας του Παπαδιαμάντη. Πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και εκείνον της μητέρας της φόνισσας η Μαρία Πρωτόπαππα. Στο cast συμμετέχουν ακόμα, μεταξύ άλλων, οι Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα και Γεωργιάννα Νταλάρα.

Οι Μηχανόβιοι
Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Τζεφ Νίκολς ("Loving", "Ο Εκλεκτός της Νύχτας", "Ένα Καλοκαίρι") υπογράφει ένα φρενήρες μοτοσυκλετιστικό δράμα με φόντο τη δεκαετία του ‘60 και πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές τους Τζόντι Κόμερ, Όστιν Μπάτλερ και Τομ Χάρντι. Οι τρεις βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια σκληροτράχηλη ζωή ως μέλη μιας λέσχης μοτοσυκλέτας, όπου το όνειρο μιας φιλήσυχης καθημερινότητας έχει από καιρό ακυρωθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.