Μίλα μου

3

Σκηνοθετική ευελιξία και αναφορές στους εθισμούς της νέας εποχής προσδίδουν φρεσκάδα σε ένα αποτελεσματικό θρίλερ, που πρωτοτυπεί διακριτικά στο πλαίσιο του νεανικού τρόμου.

Mila mou

Το μέλλον του σινεμά βρίσκεται στο YouTube; Το RackaRacka είναι ένα αυστραλιανό κανάλι της γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε το 2013 από τους Ντάνι και Μάικλ Φιλίππου. Διάσημο για τα ζωντανά κωμικά βίντεο τρόμου που ανεβάζει, προπόνησε τα ελληνικής καταγωγής αδέρφια στο να ετοιμάσουν την πρώτη τους ταινία, η οποία ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Αδελαΐδας, πέρασε θριαμβευτικά από το Σάντανς και το Βερολίνο, προτού βγει στις αμερικανικές αίθουσες, από τις οποίες μάζεψε 48,3 εκατομμύρια δολάρια.


Το "Μίλα μου" διαθέτει ανανεωτική ορμή, καθώς απευθύνεται στους νεαρούς σινεφίλ, μιλώντας τη γλώσσα τους όχι μόνο σε αφηγηματικό επίπεδο: όταν μια ομάδα φίλων ανακαλύπτει πώς να επικοινωνεί με τα πνεύματα νεκρών, χρησιμοποιώντας ένα ταριχευμένο χέρι, αποφασίζει να παίξει ξανά και ξανά μαζί του. Ανάμεσά τους και η τραυματισμένη ψυχολογικά από την αυτοκτονία της μητέρας της Μία, η οποία δελεάζεται από τη δυνατότητα να την "ξαναδεί". Γίνεται όμως υπαίτια της συμμετοχής στο επικίνδυνο παιχνίδι ενός νεαρού αγοριού, το οποίο άθελά του παραβιάζει τον κανόνα των 90 δευτερολέπτων και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.


Χτισμένο γύρω από τους εθισμούς της νέας εποχής (η πραγματικότητα φιλτραρισμένη μέσα από την κάμερα του κινητού, τα internet challenges), το "Μίλα μου" αναβαθμίζει τη στερεοτυπική πλοκή του με σκηνοθετική ευελιξία που του προσδίδει ένταση και φρεσκάδα. Σχολιάζει το χάσμα των γενεών, τη μοναξιά ενός θορυβώδους, πολύχρωμου κόσμου φευγαλέων συγκινήσεων και αντιμετωπίζει την απώλεια χωρίς παρηγορητικές ευκολίες. Το σενάριό του, αντιθέτως, είναι φορές που καταφεύγει σ’ αυτές για να περιγράψει (κλισέ) χαρακτήρες και να κορυφώσει την τρίτη πράξη, παραμένοντας όμως ένα αποτελεσματικό θρίλερ, το οποίο πρωτοτυπεί διακριτικά στο πλαίσιο του νεανικού τρόμου.    

Αυστραλία, Μ. Βρετανία. 2022. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Μίλα μου

Talk to Me
3
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 95 '
  • Μάικλ Φιλίπου

Όταν μια ομάδα φίλων ανακαλύπτει πώς να επικοινωνεί με τα πνεύματα νεκρών, χρησιμοποιώντας ένα ταριχευμένο χέρι, αποφασίζει να παίξει ξανά και ξανά το επικίνδυνο παιχνίδι. Μέχρι που ένας από αυτούς παραβιάζει τον κανόνα των 90 δευτερολέπτων και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.