Στη Γιορτή του Σινεμά για ελληνικές ταινίες

Ανακαλύψτε τα τέσσερα εγχώρια φιλμ που για μια ημέρα, τη Γιορτή του Σινεμά, προβάλλονται με είσοδο μόλις € 2.

Μαγνητικά Πεδία «Μαγνητικά Πεδία»

Στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης φετινής Γιορτής του Σινεμά (26/10), στο πλαίσιο της οποίας πανελλαδικά η είσοδος στους κινηματογράφους θα είναι € 2, το streamer και εταιρία διανομής Cinobo παίρνει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει μόνο για εκείνη τη μέρα τέσσερις πολυσυζητημένες ελληνικές ταινίες στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα. Σημειώστε δε πως μαζί με το εισιτήριο θα διατίθενται ως δώρο οι αφίσες των ταινιών μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Ας δούμε ποιες ταινίες πρόκειται να προβληθούν. Στις 17.00 η Γιορτή του Σινεμά ξεκινά με την υποβλητική "Αγέλη Προβάτων" του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Ένα άτυπο νεογουέστερν σε μια επαρχιακή πόλη, όπου μερικοί οικογενειάρχες συνασπίζονται για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον τοκογλύφο Στέλιο. Εκείνος, όμως, αναθέτει σε δύο νεαρούς μικροεγκληματίες να τους εκφοβίσουν. Έπειτα, στις 19.10, παίζει η μαύρη κωμωδία "Black Stone" του Σπύρου Ιακωβίδη. Η ταινία, η οποία υιοθετεί ύφος mockumentary, ακολουθεί ένα κινηματογραφικό συνεργείο καθώς αποτυπώνει την καθημερινότητα της Χαρούλας, μιας υπερπροστατευτικής Ελληνίδας μάνας που αναζητά το γιο της, δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη.

ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ
"Μπάσταρδα"

Τη σκυτάλη παίρνουν δύο φιλμ που έχουν προκαλέσει ίσως το περισσότερο σούσουρο των τελευταίων ετών. Αφενός, στις 21.00, προβάλλονται τα ρομαντικά "Μαγνητικά Πεδία" του Γιώργου Γούση, τα οποία θυμίζουμε αποτέλεσαν την ελληνική πρόταση στα 95α βραβεία Όσκαρ. Πρόκειται για ένα μελαγχολικό road movie με κεντρικούς ήρωες την Έλενα και τον Αντώνη, οι οποίοι συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Η αυλαία στη βραδιά πέφτει στις 22.30 με τα ορμητικά "Μπάσταρδα" του Νίκου Πάστρα. Ένα ερωτικά φορτισμένο φιλμ με δικούς του κινηματογραφικούς κανόνες, το οποίο περιστρέφεται γύρω από πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια που αφήνουν πίσω τους την καλοκαιρινή καθημερινότητα της πόλης και ζουν το εδώ και τώρα σ’ ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαγνητικά Πεδία

3
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 78 '
  • Γιώργος Γούσης

Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.

Black Stone

3
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 87 '
  • Σπύρος Ιακωβίδης

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο αποτυπώνει την καθημερινότητα της Χαρούλας, μιας υπερπροστατευτικής Ελληνίδας μάνας που αναζητά το γιο της, δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη.

Αγέλη Προβάτων

2,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 113 '
  • Δημήτρης Κανελλόπουλος

Σε μια επαρχιακή πόλη μερικοί οικογενειάρχες συνασπίζονται για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον τοκογλύφο Στέλιο. Εκείνος, όμως, αναθέτει σε δύο νεαρούς μικροεγκληματίες να τους εκφοβίσουν.

Μπάσταρδα

2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 94 '
  • Νίκος Πάστρας

Πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια αφήνουν πίσω τους την καλοκαιρινή καθημερινότητα της πόλης και ζουν το εδώ και τώρα σ’ ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.