Ο Νίκος Πάστρας μάς ξεναγεί στα παρασκήνια των "Μπάσταρδων"

Δείτε τις απίθανες polaroids από τα γυρίσματα του ντεμπούτου του σκηνοθέτη, τις οποίες εμπιστεύτηκε αποκλειστικά στο «α».

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα3 ©Νίκος Πάστρας

Στο περασμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τα "Μπάσταρδα" του Νίκου Πάστρα αναδείχθηκαν ως ένα από τα πλέον συζητημένα ελληνικά ντεμπούτα των τελευταίων ετών. Με το σούσουρο να συνεχίζεται έως σήμερα που η ταινία πλέον κυκλοφορεί στους κινηματογράφους, ζητήσαμε από το σκηνοθέτη να μας εισάγει στην ατμόσφαιρα ενός φιλμ όπου τα πάθη των ηρώων είναι διαπεραστικά. Πώς αλλιώς, όταν μιλάμε για μια υπόθεση που αφορά μια παρέα νεαρών ενηλίκων που επιδίδονται σε σεξουαλικές και μη κραιπάλες, καθώς περνούν τις μέρες τους σε ένα sui generis κοινόβιο. Αντ' αυτού, όμως, ο Πάστρας μοιράστηκε με το "α" μερικές σκέψεις του, όπως επίσης μια σειρά από polaroids που τράβηξε η Ναταλία Σουίφτ, εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, οι οποίες παρουσιάζονται αποκλειστικά παρακάτω.

"'Είμαι το σύμπτωμα που δεν μπορείς να αγνοήσεις', Ρημάζω, Mazoha

Τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ γυρίστηκαν εν μέσω του δεύτερου lockdown, σε ένα σπίτι στην εξοχή, όπου ζήσαμε όλοι μαζί φτιάχνοντάς τα. Μια συνθήκη ελευθερίας μέσα σε ένα κόσμο που το τελευταίο πράγμα που ένιωθες ήταν ελεύθερος. Γυρίζαμε όλη μέρα και πολλές φορές όλη νύχτα, δοκιμάζαμε πράγματα, το λάθος δεν υπήρχε σαν λέξη, όλα ήταν χειροποίητα: τα φώτα, τα "μακενιστικά", τα ρούχα, το μακιγιάζ, το αίμα, τα δάκρυα.

'Υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα', Ποπ 81, Mazoha

Η Ναταλία, ο Ζαχαρίας, η Αφροδίτη, η Εριφύλη, η Χριστίνα, ο Μάριο, ο Γιώργος, η Κατερίνα, ο Χρήστος και ο Γιάννης, τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ δηλαδή, ήταν η αφορμή για να γίνει αυτή η ταινία. Ο Πέτρος, η Μαριλένα, ο Φώντας, η Αιμιλία, ο Μιχάλης και ο Μιχάλης, η Μυρτώ ήρθαν μαζί μας για να γίνει πραγματικότητα. Ο Νικόλας και ο Δημήτρης μας πρόσεχαν από την Αθήνα, ο Τζίμης από την Θεσσαλονίκη, οι δεκάδες άνθρωποι που πίστεψαν την ταινία, από το crowdfunding και μας βοήθησαν να ξεκινήσουμε το γύρισμα, από παντού στον κόσμο.

'να φυτρώσουν μαργαρίτες που θα φτάνουν ως τον ήλιο', Λίπασμα, Mazoha"

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν ανήκουν στη Ναταλία Σουίφτ, έχουν παραχωρηθεί από το Νίκο Πάστρα και δημοσιεύονται στο "α" με την άδειά του.

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα1
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα2
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα4
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα5
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα6
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα7
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα8
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα9
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα11
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα12
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα13
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα14
©Ναταλία Σουίφτ

Μπάσταρδα polaroids Πάστρα15
©Ναταλία Σουίφτ

Περισσότερες πληροφορίες

Μπάσταρδα

2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 94 '
  • Νίκος Πάστρας

Πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια αφήνουν πίσω τους την καλοκαιρινή καθημερινότητα της πόλης και ζουν το εδώ και τώρα σ’ ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.