Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα σινεμά τον Οκτώβριο

Αυτόν το μήνα μας περιμένουν στις μαρκίζες σπουδαίοι arthouse τίτλοι και όχι μόνο.

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού νέο «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού»

Αυτόν το μήνα μας περιμένουν στις μαρκίζες σπουδαίοι arthouse τίτλοι και όχι μόνο.

"Blue Beetle" (Άνχελ Μανουέλ Σότο) – 5/10

Κινηματογραφικές συστάσεις για έναν ακόμα υπερήρωα της DC. Ο Χάιμε Ρέγιες αποφοίτησε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο και επιστρέφει γεμάτος προσδοκίες στο σπίτι του, για να ανακαλύψει ότι όλα έχουν αλλάξει. Καθώς αναζητά έναν σκοπό στη ζωής του, ένα παιχνίδι της μοίρας ρίχνει στα χέρια του ένα αρχαίο κειμήλιο εξωγήινης βιοτεχνολογίας: τον Σκαραβαίο. Ο Σκαραβαίος τον διαλέγει για ξενιστή και έτσι αποκτά μια απίθανη πανοπλία και μαζί με αυτή, εντυπωσιακές - αλλά και απρόβλεπτες- δυνάμεις. Η μοίρα του θα αλλάξει για πάντα και θα μεταμορφωθεί στον υπερήρωα Blue Beetle.

"Περασμένες Ζωές" (Σελίν Σονγκ) – 12/10

Η πιο ρομαντική ταινία της χρονιάς, όπου η "Σύντομη Συνάντηση" συναντά τις "Γέφυρες του Μάντισον". Κοινώς, προετοιμαστείτε για γερές συγκινήσεις, καθώς η Σελίν Σονγκ αφηγείται τη σχέση δύο φίλων που επανενώνονται ύστερα από δύο δεκαετίες, μόνο για να ερωτευτούν ακαριαία και ολοκληρωτικά. Ο καθένας τους, όμως, έχει επιλέξει διαφορετικό μονοπάτι, έτσι η συνύπαρξή τους μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Η Σονγκ αφουγκράζεται με γήινη ποίηση τους ήρωές της και παραδίδει ένα αβίαστα ορμητικό φιλμ, το οποίο δεν είναι απίθανο να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στα επόμενα Όσκαρ. Διαβάστε περισσότερα για τις "Περασμένες Ζωές" εδώ.

"Ξερά Χόρτα" (Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν) – 12/10

Ο κορυφαίος Τούρκος σκηνοθέτης Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν, πέντε χρόνια μετά την "Άγρια Αχλαδιά", μας συστήνει στα "Ξερά Χόρτα" που απέσπασαν βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες. Η υπόθεση αφορά ένα μεσήλικα δάσκαλο καλλιτεχνικών, ο οποίος διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ' τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

"Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού" (Μάρτιν Σκορσέζε) – 19/10

Η 26η ταινία στη σπουδαία φιλμογραφία του Σκορσέζε συστήνεται ως ένα αγωνιώδες επικό γουέστερν που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν. Στις σελίδες του μελετώνται οι κατά συρροή φόνοι που συνέβησαν τη δεκαετία του '20 στην Οκλαχόμα, οι οποίοι είχαν ως θύματα μέλη της φυλής Οσέιτζ. Στο φόντο το δολοφονιών βρίσκεται η απόπειρά τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα της γης τους, όταν ανακαλύπτεται πως σε αυτά υπάρχουν πολύτιμα κοιτάσματα πετρελαίου. Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει το FBI που μόλις είχε σχηματιστεί. Στην ταινία ο Σκορσέζε επανενώνεται με τους πρωταγωνιστές Λεονάρντο ντι Κάπριο και Ρόμπερτ ντε Νίρο, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι τρεις συνυπάρχουν σε παραγωγή. Τέλος, κεντρικό ρόλο κρατά η Λίλι Γκλάντστοουν την οποία γνωρίσαμε στο εξαιρετικό "Certain Women" (Κέλι Ρέινχαρντ, 2016). Στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε επίσης τον πάντα αξιόπιστο Τζέσι Πλέμονς, αλλά και τον πρόσφατα οσκαρικό Μπρένταν Φρέιζερ. Διαβάστε περισσότερα για τους "Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού" εδώ.

"Στο Γραφείο των Καθηγητών" (Ιλκέρ Τσατάκ) – 19/10

Ένα από τα πιο καλογραμμένα φιλμ της σεζόν έρχεται από τη Γερμανία. Κεντρική ηρωίδα μια δασκάλα, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά αμείλικτων ηθικών αδιεξόδων, όταν αρχίζουν να σημειώνονται μια σειρά από μικροκλοπές στο σχολείο. Τότε οι σχέσεις των μαθητών και των ενηλίκων περιπλέκονται, ενώ διαγράφεται κάθε έννοια εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα η κατάσταση να φτάσει στα άκρα.

"The Killer" (Ντέιβιντ Φίντσερ) – 26/10

Έναν αδίστακτο πληρωμένο εκτελεστή ο οποίος ακολουθεί πιστά μια συγκεκριμένη... επαγγελματική μεθοδολογία υποδύεται ο Μάικλ Φασμπέντερ στο νέο θρίλερ του στιλίστα Ντέιβιντ Φίντσερ ("Fight Club", "Zodiac"). Η ταινία, η οποία ενθουσίασε το κοινό κατά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Βενετίας έχει την εξής απλή επίσημη σύνοψη: "Μετά από μια μοιραία αστοχία, ένας εκτελεστής μάχεται τα αφεντικά του, και τον ίδιο, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό που επιμένει ότι δεν είναι προσωπικό". Το φιλμ βασίζεται στο ομώνυμο γαλλικό graphic novel των Ματζ και Λικ Ζακαμόν, το οποίο ο Φίντσερ ήθελε να μεταφέρει στο σινεμά από το μακρινό 2007. Ο σκηνοθέτης τώρα τα καταφέρνει χάρη στο Netflix που βρίσκεται στην παραγωγή, με το οποίο εξάλλου συνεργάζεται στενά τα τελευταία χρόνια. Στο "Killer" πρωταγωνιστούν ακόμα οι Τίλντα Σουίντον, Τσαρλς Παρνέλ, Άρλις Χάουαρντ και Σόφι Σάρλοτ.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Beetle

1,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 127 '
  • Άνχελ Μανουέλ Σότο

O νεαρός Χάιμε Ρέγιες, γιος Μεξικανών μεταναστών, «επιλέγεται» ως ξενιστής από έναν μαγικό σκαραβαίο, αρχαίο κειμήλιο εξωγήινης βιοτεχνολογίας. Αποκτά υπερδυνάμεις, αλλά και πανίσχυρους εχθρούς, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν το πολύτιμο όπλο με κάθε κόστος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".