16 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας στο Cinobo

Η ελληνική streaming πλατφόρμα παρουσιάζει διαφορετικές κινηματογραφικές εκφάνσεις αυτού του πολυσύνθετου όρου που λέγεται μητρότητα.

Εγώ, η Τόνια 'Εγώ, η Τόνια'

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Cinobo παρουσιάζει 16 διαφορετικές μητέρες, όλες τους εκφάνσεις αυτού του πολυσύνθετου όρου που λέγεται μητρότητα και από την αρχαιότητα ως σήμερα είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή.

Υπάρχουν ταινίες που εκθειάζουν την ιερότητα της μάνας και αποτίνουν φόρο τιμής στον μύθο της μητρικής αγάπης. Υπάρχουν και ταινίες που αποδομούν το "τοτέμ" της μητέρας και της προσδίδουν πιο σκοτεινές και – ίσως – πιο ανθρώπινες διαστάσεις. Το Cinobo έχει 16 τελείως ξεχωριστές προσεγγίσεις και σας τις παρουσιάζει σε αυτήν την εναλλακτικά μαμαδίστικη συλλογή.

Ο Μικρός Σαμεντί
"Ο Μικρός Σαμεντί"

Μητέρες δυναμικές, αγωνίστριες, αμήχανες, στοργικές ή παρεμβατικές. Μητέρες με όνειρα, εφιάλτες, πόθους και ενοχές. Μητέρες που θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τα παιδιά τους όπως η "Μητέρα" του Μπονγκ Τζουν-χο που παίρνει τον νόμο στα χέρια της. Μητέρες που συγκρούονται με τα στερεότυπα και τις παραδοσιακές απαιτήσεις του ρόλου τους όπως η Ζιλιέτ Μπινός στο "Χίλιες Φορές Καληνύχτα" και η Ανέτ Μπένινγκ, με μια ερμηνεία που άξιζε Όσκαρ, στις "Καταπληκτικές Γυναίκες". Ακόμα και μητέρες που τολμούν να αμφισβητήσουν το θέσφατο της ανιδιοτελούς και ανυπέρβλητης αγάπης της μάνας για τα παιδιά της, όπως η κακοποιητική Άλισον Τζάνεϊ, στον ρόλο που της χάρισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου στο "Εγώ, η Τόνια".

Ο Μικρός Σαμεντί, Παλόμα Σερμόν-Ντάι (2020)

Ο Μικρός Σαμεντί

Ένα απρόσμενα αστείο, βαθιά διορατικό και ανεπιτήδευτα τρυφερό πορτρέτο ενός ανθρώπου και της μάχης με όσα τον στοιχειώνουν, μια ιστορία μικρών θριάμβων και των αναπόφευκτων ηττών. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2020.

Full Time, Ερίκ Γκραβέλ (2021)

Full Time

Αν οι αδελφοί Σάφντι του "Uncut Gems" σκηνοθετούσαν ταινία των Νταρντέν. Το "Full Time" πρόκειται για ένα ηλεκτρισμένο κοινωνικό δράμα γύρω από μια μέρα γεμάτη απρόοπτα, σε μια ταξική συνθήκη όπου μοιάζει –τελικά– αδύνατο να βγεις νικητής. Με μια σπουδαία ερμηνεία από την Λορ Καλαμί του "Call My Agent".

Νήμα, The Boy (2016)

Νήμα

Το εντυπωσιακό alt-history ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του The Boy φαντάζεται τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλιώς: Μέσα από ένα χειροποίητο, κατακόκκινο σύμπαν, ανάμεσα στο giallo, στον ερωτισμό και στο sci-fi, και με τη Σοφία Κόκκαλη σε ένα αποστομωτικό one-woman show.

Μάμα Ρόμα, Πιέρ Πάολο Παζολίνι (1962)

Μάμα Ρόμα, Πιέρ Πάολο Παζολίνι

Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι σκηνοθετεί την Άννα Μανιάνι και παίρνει το μεγιστό από αυτή, σε μια σαρωτική ερμηνεία που σηκώνει ολόκληρη ταινία. Η ζωή και τα αδιέξοδα των ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, μέσα από τις συμβολικές εικόνες ενός αληθινά ριζοσπαστικού σκηνοθέτη.

Εγώ, η Τόνια, Κρεγκ Γκιλέσπι (2017)

Εγώ, η Τόνια

Μα συμβαίνουν αυτά στον κόσμο του καλλιτεχνικού πατινάζ; Μια απίθανη αληθινή ιστορία μετατρέπεται σε ένα σχεδόν σκορτσεζικό αφήγημα με white trash ήρωες που χορεύει σε γερές βάσεις χάρη και τις καθηλωτικές ερμηνείες των Μάργκο Ρόμπι και Άλισον Τζάνεϊ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.